Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

CyberMedo
Nov uporabnik

Izpuh...spet...

Napisal/-a CyberMedo Ne nov 03, 2002 10:40 pm

Ojla!

Razmišljam o tem, da bi Toyoto opremil s športnim izpuhom, no v bistvu samo zadnji lonec. Kot prvo me zanima sledeče: že nekajkrat ste se na veliko razpisali o Powerful izpuhih, zanima me pa, ali so primerni tudi za večje kubikaže (moja konkretno 2.0 16 V 133KM)in druga stvar, homologacija - glede na to, da vsak trdi drugače bi še enkrat odprl debato o tem, če homologacija je ali ni potrebna za take ne-prehudo-glasne izpuhe (recimo srednja varianta Powerfula), oz. tudi če je potrebna, ali je kaj zajebancije s strani plavih ali na tehničnem, če je nimaš... LP

[Sporočilo uredil/a CyberMedo na dan 03.11.2002 ob 22:41 GMT]

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Re: Izpuh...spet...

Napisal/-a RegY Ne nov 03, 2002 11:19 pm

sicer je bil monolog, ampak na tej temi mi je malo bilo obrazloženo vse to...

http://www.avtomobilizem.com/viewtopic.php?TopicID=952
Slika

lost1
Novinec

Napisal/-a lost1 Po nov 04, 2002 5:35 pm

CyberMedo pravi:
Ojla!

Razmišljam o tem, da bi Toyoto opremil s športnim izpuhom, no v bistvu samo zadnji lonec. Kot prvo me zanima sledeče: že nekajkrat ste se na veliko razpisali o Powerful izpuhih, zanima me pa, ali so primerni tudi za večje kubikaže (moja konkretno 2.0 16 V 133KM)in druga stvar, homologacija - glede na to, da vsak trdi drugače bi še enkrat odprl debato o tem, če homologacija je ali ni potrebna za take ne-prehudo-glasne izpuhe (recimo srednja varianta Powerfula), oz. tudi če je potrebna, ali je kaj zajebancije s strani plavih ali na tehničnem, če je nimaš... LP

[Sporočilo uredil/a CyberMedo na dan 03.11.2002 ob 22:41 GMT]

Jz vem da ce kups v A3M lonc, tm majo VSE za homologacijo komplet tko da ni nikakrsnih problemov.Majo za vse avte.Jz bom tud tm kupu lonc,k bom meu dnar seveda :-) , dgrac se mi zdi da so cene od 16k naprej z eno cevjo pa iz 2 cevima okol 24 jurju. Poglej na www.a3m.si
Slika
Opel Vectra 2.0i

------------------------------------------------
It\'s nice to be cool, but it\'s even cooler to be nice!

ferrarist
Novinec

Napisal/-a ferrarist Po nov 04, 2002 9:53 pm

Seveda je moznost...spet...doma narjen izpuh...a ti si mislu zarad sminke,al glasa dat powerfula gor?k eni stavjo gor sportne izpuhe zato,da gleda sam tist ror vn izpod odbijaca...in mislijo da so nvem kaki tuningasi...I HATE THAT!!!!
U glavnem js sm si ga naredu doma...pa mi nit ne tezi ne 'plavi orkestar' in ne na t.p. ;)
Slika

CyberMedo
Nov uporabnik

Napisal/-a CyberMedo Po nov 04, 2002 10:39 pm

Ja, meni se gre bolj za zvok, kot za izgled (izgled lahko dobiš tudi tak da si daš pač fi 100 okras zadaj na ror, pa je legalno in skoraj zastonj). Osebno me doma narejeni izpuhi niti najmanj ne motijo, sem tudi sam tak tip da mi je šraufanje neke vrste hobi, ker sem sicer v bolj "papirnati" stroki. Sam če bi ga doma delal, bi ga najraje tako, da bi predelal kak star originalni izpuh (ta, ki ga mam trenutno gor je še odličen in ga ne bi rad seciral, ker bi ga rad mel v rezervi), da bi vsaj navzven deloval original (če ti copsi zatežijo pač poveš, da ti je pred tednom dni zgorel in da maš že naročenega novega...). Problem je le to, da je moj avto precejšen eksot (beri: rabljenih rezervnih delov, kot tudi tuning delov praktično ni mogoče dobit). Torej, če je kdo v stanju nabaviti kak rabljen avspuh za Toyoto Carino 2.0 GLi 16V (l. 93), mu z veseljem plačam za muke!

ferrarist
Novinec

Napisal/-a ferrarist Pe nov 08, 2002 4:20 pm

Poskusi drgac na:
Mladovan Silvan s.p.
Ozeljan 89
tel.:05/3070-411
Tipo se ukvarja z izpuhi in ti nardi glih kukr kej hocs(profesionalno se ukarja s tem),od traktorskih izpuhov do izpuhov za motorje(tudi 2-takt.)
Slika
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov