Matr ste me zasul z uprašanji...
"Dario" :
Eh...tok specializiran pa še nisem da bi računalniško simuliral in pa se šel nekaj s CNC-jem!
Use je bilo pač zmerjeno z običnim metrom,ki ga ima vsak doma,s tračno žago pa se je odrezalo toliko kot je bilo potrebno

Za dolžino sem se pa trudil da je za vsak cilinder enaka in mi je kr ratal... Je pa kar nekaj dela da se vse to lepo ujame skupaj
"Žiiga" :
Normalno kot vse ostale dele

Ampak da dobiš lep švas ne sme bit nobenih špranj,opilkov od rezanja, ampak more biti vse lepo prštimano in zbrušeno.To velja tudi za lepe švase pri navadnem švas aparatu pri TIG-u pa še toliko bolj!
"zlabon"
Tko no...to je zdj odvisno od vskega posameznika kolk se kaj angažira za to.Jaz imam očeta ki je varilec že 40 let,ampak samo besede te ne naučijo kaj preveč... važna je praksa,da ti to probavaš in probavaš,kot sem pa reku že prej je pa zlo pomembno da maš mesto varjenja lepo pripravljeno in spucano.Zdj za ker aparat,to je pa odvisno od namena uporabe.Za kleparijo je najbolši MIG/MAG med tem ko za tenkostenske cevi,profile in pa za zadeve kjerq se švas vidi npr. kolektor pa definitivno TIG, saj naredi zelo lep švas.Sam imam doma navaden inverter ki ga uporabljam za kakšne močnejše, debelejše stvari in pa TIG tamo do debeline 2,5mm;)
Več o varjenju in pa o varilnih aparatih pa si lahko pogledate tukaj...
http://www.strojnistvo.com/viewforum.php?f=52
Lp!