dobek: Ja to so navadni if-else stavki, z zankami for, while (morda še repeat

), vmes pa so vključeni še prireditveni stavki, stavki za inicializacijo... ...nakladam. Hotu sm povedat to, da je to čisto običajno programiranje z pošiljanjem paketkov preko (ustreznega) kabla, na ustrezne naslove v ECU. Torej dva problema:
- ustrezen kabel: rabu bi kabl ki ima podporo za K-line, ne pa sam za L-line (al neki tacga-ne vem na pamet). Torej kabl, ki ne podpira sam EOBD funkcij, ki so splošne za "vse" avtomobile, ampak mi zagotavlja fizični vod tudi do dela, ki je specifičen za vsak avto... nekak tko.
- pravi naslovi: tukaj pridejo na vrsto razne specifikacije, datasheeti, PDF-ji. Začet bi blo treba s točno specifikacijo ISO 9141, ISO 14230 (Keyword Protocol 2000), ne pa sam s povzetki-bolj ali manj nenatančnimi.
Kruto resnico, da na servisu nimajo pojma o ročnem programiranju vem. Mam izkušnje s tem. Clo tko daleč (nazaj) so, da niti ne morejo vpisovat sam nove vrednosti za čisto standardne zadeve. Recimo število obratov prostega teka motorja (vsaj na VW servisih).
vladek: Kot sem že omeniu (se mi zdi), poznam hardwer (in SW) za avto skener, ampk u real life mi to ne pomaga skor nč.
Zaključek (mojga spisa

): treba je dobt specifikacije ISO (pa brez replyjev: sej se jih da dobt na njihovi strani za $$$, prosm

).
Lp
Štefan