Par@gon je napisal/-a:Kompressor (kot mu rečejo pri mercedezu) = supercharger. To nima veze s turbino/turbochargerjem/turbokompresorjem.
Vbistvu imata oba, supercharger in turbo kot sestavni del kompresor. Samo da je prvi gnan mehanično preko verige, pri drugem pa poganja kompresor turbina, ki jo polnijo izhodni plini motorja.
runner88 je napisal/-a:ironmaiden je napisal/-a:zoranwagen je napisal/-a:runner88 je napisal/-a:zoranwagen je napisal/-a:runner88 je napisal/-a:polota mamo 1.6 16 v letnik 96
75hp
moj nasvet pa resno sedaj mislim, če hočeš kej tu nardit...daj VR6 motor not...se da komplet za manj denarja kot solidno turbino dobit...avto ma navor in zvok pa še zadeva "relativno" preprosto za izvest...če se ti bo pol še vedno luštalo turbača pa tud grejo predelave...vse zano, vse že preizkušeno...tale 1.6 ps nevem kok smilsa ma montirat turbo...stroški/efekt
evo prvi primer ko se izkaže da kar nekaj... polo 1.6 16 v ma čez 100 hp
pa ne rabim več dobene obrazložitve od vas okej ....nasvidenje
naj me nekdo popravi, če se motim
96 leta so delali polo model 6N
1.6 motorji so meli 75hp
1.4 16V pa 101hp
sam sem mel 75hp predelan pri A2s...ABT odmične, izpuh, pa še kej na 100hp
a ti si ziher da veš kaj maš????
IMAŠ PRAV!
kaj je gdo lsučajn oreko da je not serijski motor????
Sportivo je napisal/-a:http://auto.howstuffworks.com/turbo2.htm
Še nekaj o turbinah, da boste nekateri še lažje videli da imajo tudi turbine en del kateremu se reče kompresor.
zoranwagen je napisal/-a:runner88 je napisal/-a:ironmaiden je napisal/-a:zoranwagen je napisal/-a:runner88 je napisal/-a:zoranwagen je napisal/-a:runner88 je napisal/-a:polota mamo 1.6 16 v letnik 96
75hp
moj nasvet pa resno sedaj mislim, če hočeš kej tu nardit...daj VR6 motor not...se da komplet za manj denarja kot solidno turbino dobit...avto ma navor in zvok pa še zadeva "relativno" preprosto za izvest...če se ti bo pol še vedno luštalo turbača pa tud grejo predelave...vse zano, vse že preizkušeno...tale 1.6 ps nevem kok smilsa ma montirat turbo...stroški/efekt
1.6 motorji so meli 75hp
1.4 16V pa 101hp
IMAŠ PRAV!
jp...v polo 1.0 letnik 96 ste montirali 1.6 16V 100hp zdej še pa IC gor pa turbino z odpada jest pa grem dalje dremat...
[/quote]V prevodu imaš prav, ampak vse tujke nemoreš dobesedno prevedit![]()
Evo beri po Slovensko http://www.beja.si/turbopolnilniki.htm
S|icKeR je napisal/-a:zoranwagen je napisal/-a:runner88 je napisal/-a:ironmaiden je napisal/-a:zoranwagen je napisal/-a:runner88 je napisal/-a:zoranwagen je napisal/-a:runner88 je napisal/-a:polota mamo 1.6 16 v letnik 96
75hp
1.6 motorji so meli 75hp
1.4 16V pa 101hp
IMAŠ PRAV!
jp...v polo 1.0 letnik 96 ste montirali 1.6 16V 100hp zdej še pa IC gor pa turbino z odpada jest pa grem dalje dremat...
v bistvu ti tle govoriš neumnosti. polo 6n je imel z 1.6 16v motorjem 120hp, 6n2 pa 125. 75hp pa je imel 1.6 8v.
S|icKeR je napisal/-a:zoranwagen je napisal/-a:runner88 je napisal/-a:ironmaiden je napisal/-a:zoranwagen je napisal/-a:runner88 je napisal/-a:zoranwagen je napisal/-a:runner88 je napisal/-a:polota mamo 1.6 16 v letnik 96
75hp
v bistvu ti tle govoriš neumnosti. polo 6n je imel z 1.6 16v motorjem 120hp, 6n2 pa 125. 75hp pa je imel 1.6 8v.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov