Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
matichek
Nov uporabnik

Twingo GT chip tuning

Napisal/-a matichek Pe jul 31, 2009 10:48 am

Pozdrav,

forum sem obrnil po dolgem in počez, a zgleda da se o tuningu 1.2 TCE (D4F) še ni razglabljalo. Motor je še razmeroma mlad (2007?), mogoče je to razlog, da ga namreč nihče izmed domačih mojstrov (RSR, Avtoelektronika) še ne ponuja v svojem programu.

Na tujih forumih sem sicer zasledil nekaj skopih informacij - tudi rezultatov (vse tja do 140hp in 210nm). Mnenja so deljena, na eni strani injektorji na meji, na drugi bojda dokaj velik potencial za optimizacijo le-tega pod standardno konfiguracijo. Torej; ima kdo morda že izkušnje s čipanjem dotičnega motorja?

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Pe jul 31, 2009 1:55 pm

tudi ta avto je "relativno" mlad pri nas oz. ga je težko opaziti.

1.2 tce motor ima morda še nekaj gibne prostornine za čipanje a bi se tega jaz izogibal, ker je že to kar ta motor ponuja nek maksimum.

Uporabniški avatar
xzer0
Nov uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a xzer0 Pe jul 31, 2009 2:32 pm

Jaz sem Cliota s tem motorjem čipal pri SKN na 131KM in 200Nm navora. Razlika je zelo očitna, motor je dosti bolj prožen in živahen, poraba pa ista kot prej.

Iz moje strani ti lahko samo rečem go for it :!: ;)

Uporabniški avatar
Sokol
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Sokol Pe jul 31, 2009 4:07 pm

Pri tem motorju bi bilo zelo smiselno zamenjati injektorje preden se začne dvigovati moč.Kajti že pri stock moči so zelo blizu 100% duty cycle-a!

Uporabniški avatar
scmoky
Novinec

Napisal/-a scmoky To avg 11, 2009 1:38 pm

Pozdrav
Tudi mene zanima za tole mašinco kako in kaj, pri SKN so mi rekli da čipajo tole 1.2TCE mašino na 131KM in 205Nm, zaj pa ker je to kar velik prirastek 30konjev, me zanima če lahko gre kaj narobe, pač avto je od matere pa me zanima da nebi slučajno kaj zjebalo.
Ker oni mi za injektrje ni nič rekel da bi bila potrebna menjava, bi pa rad imel 130 konjičev ker kot je en pred mano napisal je avto bolj živahen in prožen, pa ziher se pozna razlika ko se 4 peljejo

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi To avg 11, 2009 1:59 pm

@ smocky:
Če je avto matere, kaj ji boš zaboga šel čipat. Če se ti pol z njim voziš, ga boš gotovo ribal do konca, saj pač izkoristiš ta čas, ki ti je na posojo. Če bo čipan, ga gotov za to ne boš kaj bolj šparal in bo na dobri poti, da ti gre v franže. Premisli.

Uporabniški avatar
scmoky
Novinec

Napisal/-a scmoky To avg 11, 2009 2:08 pm

Ja jaz se tudi kar veliko prefuram s tem Twingecom pa bi rad še malo več moči :twisted: ... Avto se vozi kot turbač, torej ne tiščim ga neogretega itd. Pa tiščim ga recimo 2x na teden, na polno drugače pa lagana vožnja...
Zato pa sprašujem če je res treba še injektorje menjat pa itd...
Ker pri SKN so rekli samo čipek lepo na 131KM pa 205Nm, to je fino ker je kar veliko več navora. Zaj pa me zanima kje bi lahko za tele injektorje pogledal, oz. kupil pa koliko stanejo. Saj avtek že zaj gre precej dobro.
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost