Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Kraj: Maribor

Najmehkejše športne vzmeti

Napisal/-a din So dec 06, 2003 9:06 pm

Prosim za komentarje od lasnikov, ki imajo izkušnje z različnimi znamkami športnih vzmeti. Nujno moram menjat, ker to kaj imam zdaj je nenormalno trdo. Če se naslonim (vsedem, obesim....) na blatnik, se avto nič ne poda (ok mogoče milimeter), jaz bi pa rad ohranil višino avta (domnevam da je bil nižan za 35-40mm), ampak da bi bil avto vozen.

Torej katere športne vzmeti so najbolj udobne (mehke), zaradi mene tudi Apex, samo da me nebo več metalo po avtu, kot pinkponk žogico Slika
Slika

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar So dec 06, 2003 9:17 pm

Imel sem do sedaj Apex na Vectri Karavan, Eibach na Polotu in Jamex na Ibizi. Jamex je mehak in se mi je ful posedu. Sicer sem dal kasneje se utrdit amortizerje, pa je blo kar ok. Eibach so bli do sedaj najboljsi ampak zame so za vsakdanjo voznjo pretrdi, zato sem dal na druzinskega karavana apex, s akterimi sem ful zadovoljen. Sicer so se malo posedli, ceprav je rekel prodajalec, da se ne bojo in to potrdil s petletno garancijo, pa so se vendar. Ce se bojo pa se bolj, bom sel pa po nove. So pa za resno tiscanje boljsi Eibach, ampak spet brez amortizerjev nisi naredil veliko za sportno podvozje.

Sedicivalvole
Novinec

Kraj: Domžale

Napisal/-a Sedicivalvole Ne dec 07, 2003 1:18 am

Jest bi sel kar na Eibach. Fotr ima na Octavii Eibache in se pelje za moje pojme idealno kar se razmerja udobje in lega tiče. Še celo tako se zdi, da bolj ko ga tiščiš, bolj ziher je, ko pa se normalno pelješ pa je avto še zmerom zelo udoben in to s 17 col gumami. So pa drazji kot Apex :?

lp
Slika

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne dec 07, 2003 6:05 am

Din dej men prodej tote jaz sem si vedn želel met avtek trd ko žogico :-P :P :D
zabavam se:)
Apex so bli za men super.Po cestnih grbinah je bil avtek skor normalno vozen (ni bil pretrd) po večjih grbnah pa tko že z navadnimi fedrami ruka.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

punkfan
Nov uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a punkfan Ne dec 07, 2003 10:36 pm

Eibach progresivni so OK, je pa spet odvisno za kak avto...

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne dec 07, 2003 11:49 pm

Definitivno apex ce hoces met mehkejso varianto sportnih vzmeti
lp

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo Ne dec 07, 2003 11:55 pm

Jst mam vzmeti od apexa in pa monroe reflex amortizerje. Zelo zadovoljen, avto je lih prou trd...

Mean Machine
Novinec

Re: Najmehkejše športne vzmeti

Napisal/-a Mean Machine Sr dec 10, 2003 6:51 pm

Torej katere športne vzmeti so najbolj udobne (mehke), zaradi mene tudi Apex, samo da me nebo več metalo po avtu, kot pinkponk žogico Slika[/quote]

HE, HE, si obupal nad trdoto- jst sm tud reku, da dokler me ne bo križ bolu.... se bom na trdmu vozu. Se splača potrpet, ker pol med ovinki maš pa nasmešek na obrazu :twisted: :P

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Sr dec 10, 2003 6:57 pm

@din: najcenejša varjanta ti je Kozmodisk :lol: :lol: :lol: :vc :vc :vc
SlikaSlika

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a din Sr dec 10, 2003 9:28 pm

Hehe, vidva se zezata :P . Ampak nevem če še ma kateri tako trdo podvozje. Jaz dobesedno ne morem stisnit avta, da bi se podal, kaj šele da bi se zazibal - proba amortizerjev :P ni šans.

Sem pa jezen sam na sebe, ker sem zamudo akcijo A3Ma, pol sploh ne bi razmišljal kere fedre vzet, se pa kar nagibam na Apex. So pa vsi ti trgovci neki loleki, poslal maile, A3M, amortizer, ........ pa nevem komu še vse, pa nobenega odgovora - očitno majo preveč dela :evil:
Slika

Uporabniški avatar
Slater
Novinec

Napisal/-a Slater Sr dec 10, 2003 11:53 pm

Po mojih informacijah (izkušnje kolega mehanika) je bil najbolj zadovoljen z Vogtlandi.
Slika

Uporabniški avatar
HUGO_BOSS
Poznavalec foruma

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a HUGO_BOSS So dec 20, 2003 3:31 pm

jst ti prodam moje iz ibize ko bom nove nabavu,
mam že v osnovi trše podovzje, ker je kao sport varianta :lol:
avto je ravno prav trd, sam kaj ko je ko traktor :D :D
zastopnik, SEAT TUNING KLUB
Slika
Vrni se na Tuning