Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

qawsed
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Čipanje audija a4 2.5 tdi v6 quattro

Napisal/-a qawsed Ne sep 06, 2009 7:30 pm

Pozdravljeni!

Mene pa zanima za zgoraj omenjen avto.Na kolko bi se ta avto največ čipat??
Ima pa 180hp.

hvala, lp

Uporabniški avatar
hp6715s
Novinec

Napisal/-a hp6715s Ne sep 06, 2009 8:15 pm

Ja pri RSR-u se čipa samo tako, da ti poveča navor za 50Nm, konjev pa ne. Pri npr. avtoelektroniki in SKN ti pa dvignejo tut konje. Malo pobrskaj, je bilo o tem že napisano.
RSR: http://www.rsrmotorsport.com/optimiranje/audi.php
SKN: http://www.skn-tuning.si/images/stories ... i/audi.pdf

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Ne sep 06, 2009 9:04 pm

Sej osebno nisem mehanik ... ampak kolkr sem mal prebral in slišal lahko ob čipiranju diesla nastanejo problemi z menjalnikom in sklopko ... pač komponente pogonskega sklopa niso narejene za tak prirastek navora (pri čipiranju diesla je prirastek predvsem na strani navora) na koncu pa reče menjalnik ''go on without me'' :)
Imem prijatla, ki je čipal AF 156 1.9 jtd na 130KM pa je kmalu ''odstranil'' čip, ker je bilo preveč ... tak da pazi ...
Pač to je samo moje osebno mnenje, ti svetujem, da se najprej malo pozanimaš koliko navora in KM lahko sploh prenese tvoj menjalnik (domnevam, da je tiptronic) ...
But hey that's just me :P

LP
Matej

qawsed
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a qawsed Ne sep 06, 2009 9:34 pm

Matey_ je napisal/-a:Sej osebno nisem mehanik ... ampak kolkr sem mal prebral in slišal lahko ob čipiranju diesla nastanejo problemi z menjalnikom in sklopko ... pač komponente pogonskega sklopa niso narejene za tak prirastek navora (pri čipiranju diesla je prirastek predvsem na strani navora) na koncu pa reče menjalnik ''go on without me'' :)
Imem prijatla, ki je čipal AF 156 1.9 jtd na 130KM pa je kmalu ''odstranil'' čip, ker je bilo preveč ... tak da pazi ...
Pač to je samo moje osebno mnenje, ti svetujem, da se najprej malo pozanimaš koliko navora in KM lahko sploh prenese tvoj menjalnik (domnevam, da je tiptronic) ...
But hey that's just me :P

LP
Matej

Ne ročni menjalnik je(6prestav)

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R Ne sep 06, 2009 9:49 pm

Pojdi osebno do enega od ponudnikov, bo videl v kskšnem stanju je avto in ti bo najbolje svetoval.

off: Vsak proizvajalec ima svoj pogled pri vgrajevanju komponent v avto, nekateri imajo pri določenih sklopih več rezerve, drugi žal manj...
RiDe hArD

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Po sep 07, 2009 6:56 am

R 34 GT-R je napisal/-a:off: Vsak proizvajalec ima svoj pogled pri vgrajevanju komponent v avto, nekateri imajo pri določenih sklopih več rezerve, drugi žal manj...

Se popolnoma strinjam s tabo ja :)

qawsed je napisal/-a:Ne ročni menjalnik je(6prestav)

No potem pa pomoje nebi smel bit prevelik problem ... čeprav ti svetujem, da se pred ''posegom'' vseeno posvetuješ s strokovnjakom.
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost