Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
nightmare
Stalni uporabnik

Kraj: Cerknica

Predelava izpušnega lonca

Napisal/-a nightmare Pe sep 11, 2009 11:09 am

Zanima me ali ima kdo kakšne izkušnje z predelavami izpušnega lonca.Sicer ne gre za nobeno ekstremno predelavo ampak bi le zamenjal nastavek ker ima obstoječi fi 120 kar pa je absolutno preveč.
Še slike lonca:
Slika
Slika
Slika
Slika

Ali ima ta nastavek zgol funkcijo izgleda in nekaj malega dušenja zvoka ali tudi vpliva na delovanje lonca.Kolikšna luknja se bo skrivala za nastavkom ,če ga odrežem? Okoli 50mm tolikšna kot je izhodna odprtina ali je lahko večja?

Hvala že v naprej.

Uporabniški avatar
(Ales)
Novinec

Kraj: Tržič

Napisal/-a (Ales) Pe sep 11, 2009 5:27 pm

Vrž stran pa dob nek original auspuh za 16v ker te aftermarket j***a niso pol k... vredna (razen to da se dere ko blesav).
avto pa pes morata imeti nemške starše, baba je pa lah tud eksotična
got k-jet? Slika

Uporabniški avatar
nightmare
Stalni uporabnik

Napisal/-a nightmare Pe sep 11, 2009 9:20 pm

Lonec je identičen kolegovemu kateri ima supersprinta le da je fi nastavka večji. Je pa tudi zelo tih in se pravnič ne dere,saj vidis,da ga je mogoce homologirati.Imam sedaj gor originalnega vendar mi ni prav nič ušeč in nikakor ne paše na celoto avtomobila.

Uporabniški avatar
(Ales)
Novinec

Kraj: Tržič

Napisal/-a (Ales) So sep 12, 2009 7:34 am

Načeloma naj bi se dalo predelat, samo nebo prav lepo ko boš 5krat rezal in švasal drugačen ror gor. Nevem jaz sem dal na GTI isto en tak lonc, pa sem potem raje drugega original poiskal ker mašina dela bolje z originalom.
avto pa pes morata imeti nemške starše, baba je pa lah tud eksotična
got k-jet? Slika

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr So sep 12, 2009 8:33 am

škoda ga je rezat pa predelavat, ker karkoli boš z njim počel bo slabše. raje ga spravi za kdaj kasneje, ali prodaj pa drugega nabavi
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
nightmare
Stalni uporabnik

Napisal/-a nightmare So sep 12, 2009 5:14 pm

No dns sm zvedu,da so bili to delani lonci za Gr.N. Bili pa so isti od OMP,momocorse in pa supersprinta tako,da lonec ni kar eden in bi ga res rad dal na avto.Moti me le prevelik fi nastavka.
Če kdo ve ali ima nastavek kakšno globjo funkcijo in če se pod njim skriva večja luknja kot je fi izhodne cevi bi biu hvaležen za informacijo.

Lp

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo So sep 12, 2009 10:48 pm

js osebno ne bi nc spreminjal ..dau bi gor takega kot je in mislm da bi full dobr zgledal :shock: 8)

p.s.: uprasaj koga ki se ukvarja s tem ;)

Uporabniški avatar
ales.
Uporabnik

Kraj: celje

Napisal/-a ales. So sep 12, 2009 10:52 pm

enostavno odrežeš tega in našvasaš manjšega
[url=http://www.Slikomat.com/slika/3671979.htm][img]http://www4.slikomat.com/09/0324/wa3-100-17.jpg[/img][/url]

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So sep 12, 2009 10:54 pm

nightmare je napisal/-a:No dns sm zvedu,da so bili to delani lonci za Gr.N. Bili pa so isti od OMP,momocorse in pa supersprinta tako,da lonec ni kar eden in bi ga res rad dal na avto.Moti me le prevelik fi nastavka.
Če kdo ve ali ima nastavek kakšno globjo funkcijo in če se pod njim skriva večja luknja kot je fi izhodne cevi bi biu hvaležen za informacijo.

Lp

:pivo :clapclap No pa si le prišel do spoznanja, da tista črka N ni samo za okras ;)
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

drmocar
Stalni uporabnik

Napisal/-a drmocar Ne sep 13, 2009 8:53 am

ales. je napisal/-a:enostavno odrežeš tega in našvasaš manjšega
x2

Nč nej te nebo strah. Sigurno luknja ni večja od notranjega premera. ;)

Uporabniški avatar
nightmare
Stalni uporabnik

Napisal/-a nightmare Ne sep 13, 2009 9:13 am

lancia hf je napisal/-a:
nightmare je napisal/-a:No dns sm zvedu,da so bili to delani lonci za Gr.N. Bili pa so isti od OMP,momocorse in pa supersprinta tako,da lonec ni kar eden in bi ga res rad dal na avto.Moti me le prevelik fi nastavka.

Lp

:pivo :clapclap No pa si le prišel do spoznanja, da tista črka N ni samo za okras ;)

Ma sej to se mi je že prej zdelo sam je reku kolega da pr njemu piše Gr.N pa nism teu nč vn zint da neb butast ispou. :lol:
Pol pravte da bi se dalo zamenat?Suprca,pa mam polešpan vikend. :D

Hvala

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Ne sep 13, 2009 7:36 pm

sam preden ga boš začel rezat, poglej če je zadnji nastavek ločen od lonca ali ima skupno cev.
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
nightmare
Stalni uporabnik

Napisal/-a nightmare Ne sep 13, 2009 8:43 pm

Mgajvr je napisal/-a:sam preden ga boš začel rezat, poglej če je zadnji nastavek ločen od lonca ali ima skupno cev.

Kaj misliš s tem?Sej prvo sm mislu previdno okol in okol odrezat nastavek in ga potegnt dol da sredinska cev ostane potem pa bi dolžino tiste nekako prilagodil novemu nastavku.Kokr se vidi ko pogledaš v lonec je sredinska cev privarjena na lonec,skozi lonec je navrtana ta v nastavku ja je cela.

Uporabniški avatar
ales.
Uporabnik

Kraj: celje

Napisal/-a ales. Ne sep 13, 2009 8:48 pm

meni je na loncu odrezal nastavek do lonca in mi je dal drugega gor in zašvasal in to je to pomoje nima kej bit če nastavek odrežeš kulk je fi vhoda v lonec tolk je tut ponavadi izhot to je pa vsa umetnost
[url=http://www.Slikomat.com/slika/3671979.htm][img]http://www4.slikomat.com/09/0324/wa3-100-17.jpg[/img][/url]

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne sep 13, 2009 9:02 pm

Na tvojem mestu bi ta izpušni lonec prodal tak kot je, in prišel na Vrhniko do Casermana (izpušni sistemi) ima že izkušnje z takimi avtomobili, in bi ti naredi lonec+nastavek po želji videza, in zvoka. :vrum
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
nightmare
Stalni uporabnik

Napisal/-a nightmare Ne sep 13, 2009 9:02 pm

Naj bi bil izhod malo manši,če je vse tako kot mora bit.vsaj pri meni je vhodna fi50 izhodna pa nekoliko man.
No ma sej najbol me skrbi da se za nastavkom skriva večja luknja ma držim pesti,da se ne.
Gor bo pa šel en lep inox nastavek,da bo avspuh tak kot sm ga imel do sedaj.
Sam ugotovit morm če je tole potrebno homologirat namreč kolega ma isti lonec le da je supersprintov in mu ga na LPPju niti nočejo homologirat saj so mu rekli,da je to pač nadomestni del za oroginal lonec.Zdej bomo pa vidl kaj in kako,bom šeu ta tedn uprašat.

No pa da uprašam kar tukej.Glede na to da imam že zamenjan izpušni kolektor z supersprintovim,če nataknem gori še ta lonec ki zgleda tud ni kar eden,kolko se mi splača odstranit še katalizator in pa srednji lonec?Fi cevi bi povečal iz fi 50 na 55.
Ta lonec je pa tudi izjemno tih,no ne vem kolko bo na to zdej uplivou nastavek vendar dvomim,da bi biu preglasen.Se splača tole narest?Bi pa zamenjal kar komplet cevi tako da bi za tehničnega le premontiral in nataknil nazaj.

Uporabniški avatar
nightmare
Stalni uporabnik

Napisal/-a nightmare Ne sep 13, 2009 9:04 pm

Lonca ne bi prodajal ker sm ga dobil od kolega oz. zamenjal in res nebi rad zdaj z tem služil.

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Ne sep 13, 2009 10:23 pm

js mislm da bi se ti kr splačal (usaj meni bi se) ..motor ti 100% bolše in lepše delu ;) ..js sm kolektorje z katalizetorjem zamenu (sr.lonec+za. CSC lonec sta še gor) in ti loh rečm da mi zdele avto oz. motor nekak lepše dela,pa tud odziven je bol (ni tok len pri nizkih obratih) ...

lp

dzimy
Novinec

Napisal/-a dzimy Ne sep 13, 2009 10:31 pm

nightmare je napisal/-a:Lonca ne bi prodajal ker sm ga dobil od kolega oz. zamenjal in res nebi rad zdaj z tem služil.

zaradi mene delaj z loncem kar češ :P men itq ni biu in mi tud nau ušeč :P sem pa čisto zadovoljen z menjawo ker je zvok zj ubijalski :twisted:
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov