Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
zazi
Novinec

Kraj: inda bushezezz

izp. kolektor-termoizolacijski trak

Napisal/-a zazi Ne nov 01, 2009 10:36 pm

Iščem termoizolacijski trak za izpušni kolektor. Kolektor je zelo zelo blizu havbe (1.3cm) in ga želim tormoizolirat, da mi ne bi poškodoval barve in laka na havbi.
Zanima me kakšnega, koliko metrov dolgega in kje se ga da kupit (če je možno notranjska) ter cca cena.

Slika
Tigra ... by Opelklinika

drmocar
Stalni uporabnik

Napisal/-a drmocar Po nov 02, 2009 8:15 am

Mislim da se ga da dobit tudi v kakšni agro trgovini (za povijat izpuhe traktorjev). Tako je bilo včasih, samo mislim da je tisti bil iz azbesta, ki pa je prepovedan. Drugače pa kontaktiraj uporabnika urosr tu na forumu.

Uporabniški avatar
rokbrumen
Stalni uporabnik

Napisal/-a rokbrumen Po nov 02, 2009 9:41 am

Kupiš ga v merkurju poveš da rabiš trak za ovijanje cevi da zdrži 1000stopinj ali več, tako da ta trak na močiš v vodo in ga na tesno oviješ poskušaš da nimaš nikjer nobenih luftov ker tam naj bi lahko koletor tudi poči zadeva je zelo delikatna, mene so fantje tukaj opozoril in sm dol dal ker ni tok hudo tole, bol glavno je downpipe da imas ovit ce imas hladilnik vode blizu. Kater avto delas?
nighthawk je napisal/-a:Jest sem slišal, da lahko Rok Brumen deli praštevilo.

I am the punishment of god, and if u have not great sins, god will not send punishment like me after you....

Uporabniški avatar
zazi
Novinec

Napisal/-a zazi Po nov 02, 2009 9:47 am

Opla.. vse je relativno zelo blizu, druga možnost je da ga dam prevlečt z zlatom (haha), tko da morm najdt en dobr termoizolacijski trak in lepo povit. Če je možnost bom zbral čim tanjšega cca 1cm, da lahko vse čim lepše povijm.
Tigra ... by Opelklinika

Uporabniški avatar
rokbrumen
Stalni uporabnik

Napisal/-a rokbrumen Po nov 02, 2009 9:57 am

Ja premisli za vse skupaj ok?Ker skoda denarja za metat okoli, drugače pa če je ta kolektor ko je na sliki, vrjami da full lepo spremeni barvo in je skoda da je povit.
nighthawk je napisal/-a:Jest sem slišal, da lahko Rok Brumen deli praštevilo.

I am the punishment of god, and if u have not great sins, god will not send punishment like me after you....

Uporabniški avatar
zazi
Novinec

Napisal/-a zazi Po nov 02, 2009 10:10 am

Je tako malo prostora noter, da razmišlajm že o menjavi akumulatorja za lion baterijo :) sam da pridobim na prostoru... Ovijam zato, ker mi bo zažarela havba drugače + hladilnik za vodo je blizu + hladilnik za olje je blizu + killer je blizu + vsa cevna inštalacija je blizu ... se mi ne gre za vizualno podobno ampak da se ne bodo stvari dodatno ogrevale, drgač pa vem da je bolje odvajat toploto, koker jo zadrževat v kolektorju ... ampak treba je delat kompromise

kje sem kupil trak: obrnil sem se na uporabnika urosr. Hvala!
Tigra ... by Opelklinika

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Po nov 02, 2009 10:11 am

http://www.kavsmotorsport.com/

kolektorje, downpipe in podobne zadeve oblači v keramiko, cena je pa podobna kot bi odštel za trak.
the brand with the three stripes :)

sg
Nov uporabnik

Napisal/-a sg Pe nov 06, 2009 9:49 am

Ena od cenejših možnosti je tudi ta, da izoliraš kar havbo na kritičnem mestu...

Uporabniški avatar
Kovcek
Stalni uporabnik

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a Kovcek Pe nov 06, 2009 10:14 am

Imam podoben kolektor in sem dobesedno izgubil živce pri poizkusu ovijanja - btw. na en "rog" sem ga ovil 5 metrov širine 2,5 cm :roll: ...sem pa ubral drugo rešitev in sicer sem okrog celeha izpušnega koletkorja upognil inox pleh in to je to...imam isto 1,5 cm med kolektorjem in haubo ter vodnim hladilnikom :P
Lp

kovcek

Uporabniški avatar
zazi
Novinec

Napisal/-a zazi Pe nov 06, 2009 2:26 pm

midva mava podobne težave ja :) mam 20metrov doma, bomo vidl, nekak sm upu da bom lahko tut downpipe povil :) hvala za nasvete!
Tigra ... by Opelklinika

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 Pe nov 06, 2009 2:40 pm

vse se da naredit, samo veliko potrpljenja je treba imet.

tak je grafitni trak:

Slika

Slika

za vsako cev sem porabil nekje uro in pol.
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost