Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

JustMuC
Novinec

Kraj: NM

Napisal/-a JustMuC To dec 15, 2009 7:36 pm

Na SKN-jevi strani je toliko napak, da človek kr ne more brati... :!: :roll: :(

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To dec 15, 2009 7:40 pm

@nevermind

so mi v bistvu še pred kratkim menjali jermenico ker je pri hladnem zagonu imela čudne zvoke pa webasto so mi ščistli....vse na garancijo. ampak mi je rekel tam vodja servisa,da v primeru če motor zruži,se bo videlo,da so drugi tlaki itd.,ko bodo poslali podatke z računalnika motorja v Ljubljano. Ko priklopijo na tester se nikjer ne vidi,le če gredo "globje" bi se naj vidlo,da so spremembe. Glede nalepk pa je zadnjič neki šef tam spraševal po delavnici če je čipan,pa so pubeci odgovorili da nevejo. Zaenkrat nimam nobenih problemov,razn za motor pač,na tistih delih kjer se da ugotovit čipanje oz. kjer morajo podatke poslat z računalnika.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Loops
Novinec

Kraj: Koroška

Re: Chipanje pri RSR

Napisal/-a Loops To dec 15, 2009 8:51 pm

mitja1987 je napisal/-a:Lp!

Zanimam me če je kdo zainteresir za chipanje v tem mesecu da bi sla skupaj zarad popusta???

Mene mika tale ponudba SKN za corso c gsi,dobim 16ks 15Nm za 250€.Sam zaj sem še malo pogledo pri digitune.at kjer so kr specjalisti,čipajo tovornjake,res svašta.
No tam majo čipanje mojga avta tudi z programiranjem preko obd-ja dobim pa 15ks in 25Nm.
Ta ponudba se mi bolj dopade raje ima 25Nm navora kot pa tistega 1ks pri SKN,samo je vprašljivo kako je z konstantnostjo tega navora na celotni paleti obratov.
In seveda ceno,za katero sem jim pisal,čakam odgovor.

Ti bi pa prišel na 140ks in 310Nm.

erc
Nov uporabnik

Napisal/-a erc To dec 15, 2009 9:02 pm

je sploh kdo kdaj videl kak graf ponudnikov čiptuninga z temi obljubljenimi konji in navorom? Ali je tu posredi slepo zaupanje v navajanja podatkov.

kinkyllama
Novinec

Kraj: ww

Napisal/-a kinkyllama To dec 15, 2009 9:08 pm

+15ks in 25Nm

očitno gre potem predvsem za + navor v nizkih obratih in če tako voziš potem seveda

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Re: Chipanje pri RSR

Napisal/-a nevermind To dec 15, 2009 9:12 pm

Loops je napisal/-a:
mitja1987 je napisal/-a:Lp!

Zanimam me če je kdo zainteresir za chipanje v tem mesecu da bi sla skupaj zarad popusta???

Mene mika tale ponudba SKN za corso c gsi,dobim 16ks 15Nm za 250€.Sam zaj sem še malo pogledo pri digitune.at kjer so kr specjalisti,čipajo tovornjake,res svašta.
No tam majo čipanje mojga avta tudi z programiranjem preko obd-ja dobim pa 15ks in 25Nm.
Ta ponudba se mi bolj dopade raje ima 25Nm navora kot pa tistega 1ks pri SKN,samo je vprašljivo kako je z konstantnostjo tega navora na celotni paleti obratov.
In seveda ceno,za katero sem jim pisal,čakam odgovor.

Ti bi pa prišel na 140ks in 310Nm.

Za 16 konjev in 15 Nm navora sploh nebi razmišljal o čipanju.
Več bi dobil, če bi odstranil kaj muzike in rezervno kolo :lol:

Loops
Novinec

Napisal/-a Loops To dec 15, 2009 9:50 pm

Grafa nisem videl,vsi majo tabele,vprašanje je če te potem dajo tudi na dyno-ta.

Ja za 15ks in 25Nm me tut najbolj mika,samo če je pa tale navor samo vnizkih obratih,hm...Ajd mora se vsej nekaj dogajt tut pri 5000-5500 obratov,pol je vredno.
To bi res blo dobro dobit kak graf pred in po čipanju,da malo pretuhtam.

Ja 16ks in 15Nm,niti ni tako slabo za 250€,če gledam da dajo eni za 25-30ks dizle čipat pri cenah 500,600,700,..€

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind To dec 15, 2009 9:53 pm

Ja konji ja, samo pri dizlih se navor konkretno poveča.
V tvojem primeru se 15 Nm, kar je zelo malo.
Že večkrat napisano na forumu: ''Ni vse v konjih.''

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a HaMzO To dec 15, 2009 9:56 pm

ja za mojga golfa je pisal cena polo 1400€ za čip, nakonc še pol tok ni blo :)
une cene ko majo gor naj bi ble nemške, oz kao za okras so, dejansko ko se pripelješ tja prideš za polovico ceno kokr piše na netu ;)

skn da mal več kot rsr, zato je tut malce dražje...

mel rsr čip, je bil en problemček sam smo ga rešl zarad dsgja,
zdj tut dela brez problema ;)

Uporabniški avatar
_Ozi_
Novinec

Kraj: Rivercity

Napisal/-a _Ozi_ Sr dec 16, 2009 8:07 am

Sorry za offtopic: nima Corsa C GSI 1.8 atmosferski motor?

Loops
Novinec

Napisal/-a Loops Sr dec 16, 2009 10:08 am

HaMzO je napisal/-a:une cene ko majo gor naj bi ble nemške, oz kao za okras so, dejansko ko se pripelješ tja prideš za polovico ceno kokr piše na netu ;)

Pri kateri Garaži to?

@Nevermind itak,da dizli vsekajo po navoru,to vem.Pač konji so bol v končni hitrosti uporabni.

Ja Corsa C GSi ima 1.8 16v motor(z18xe).
Vem tu je potrebno tut v motor poseči,da se kaj bol pozna samo čipanje in tut pridobi.
Sam avto ma 52kkm,hm ma tu so pol že denarji veliki,kaki odmični gredi bi še zamenjal,samo malo cvikam.
In bi raje software gor poknu in mir.

Uporabniški avatar
ludbe
Uporabnik

Kraj: Ivančna Gorica

Napisal/-a ludbe Sr dec 16, 2009 10:31 am

Loops je napisal/-a:
HaMzO je napisal/-a:une cene ko majo gor naj bi ble nemške, oz kao za okras so, dejansko ko se pripelješ tja prideš za polovico ceno kokr piše na netu ;)

Pri kateri Garaži to?

@Nevermind itak,da dizli vsekajo po navoru,to vem.Pač konji so bol v končni hitrosti uporabni.

Ja Corsa C GSi ima 1.8 16v motor(z18xe).
Vem tu je potrebno tut v motor poseči,da se kaj bol pozna samo čipanje in tut pridobi.
Sam avto ma 52kkm,hm ma tu so pol že denarji veliki,kaki odmični gredi bi še zamenjal,samo malo cvikam.

pri SKN-u misli, ker tiste cene ki so na njihovi strani niso prave, moraš poklicat da dobiš pravo ceno, ker marsikateri pogleda na njihovi spletni strani ceno se ustraši kolk drago je, ko pa greš čipat se pa pokaže da včasih tud polovica tiste cene ni.

Uporabniški avatar
_Ozi_
Novinec

Napisal/-a _Ozi_ Sr dec 16, 2009 12:05 pm

Loops je napisal/-a:Ja Corsa C GSi ima 1.8 16v motor(z18xe).

Saj sem vedel :lol: ampak sem hotel opomniti na to, da pri NA 15KS in 25Nm z samim remapom hmm bom rekel tako "malo težko" pridobiš toliko moči. Z sami odmični/mi (toliko ne poznam motorja) tudi neboš veliko naredil, ker to še potegne druge predelave/stroške za sabo, če hočeš željeni efekt.

Nisem še vozil takšne Corse vendar en predlog, da bi avto bolj šel - kaj če bi bolj tiščal na pedal za gas? Saj vem, da je midrange torque kul zadeva in ko ni treba toliko šaltati vendar potem bi kakšen CDTI mogoče bil boljša izbira? Ne zdaj narobe razumeti vendar sem vozil Corso C 1.2 16V 80hp in se pelje lepo tako, da tale 1.8 mora se tudi kar lepo peljati (predvidevam). Seveda je to vse samo moje mnenje, ki je pa lahko napačno, saj še nisem vozil Corse C GSI.

Osebno bi raje vzel en dober komplet gum ali upgradal zavore kot pa plačal 400€?500€? za remap pri katerem v narastek za 15KS močno dvomim.

Lp

Loops
Novinec

Napisal/-a Loops Sr dec 16, 2009 12:13 pm

ludbe je napisal/-a:pri SKN-u misli, ker tiste cene ki so na njihovi strani niso prave, moraš poklicat da dobiš pravo ceno, ker marsikateri pogleda na njihovi spletni strani ceno se ustraši kolk drago je, ko pa greš čipat se pa pokaže da včasih tud polovica tiste cene ni.

Aha nose bom pozanimal,sem včeraj malo vprašo,kak je pol z servisnimi intervali,kaka vožnja zna obremenit motor,kako bi zgledal graf,pa mi še niso pisali.

Loops
Novinec

Napisal/-a Loops Sr dec 16, 2009 12:22 pm

_Ozi_ je napisal/-a:Saj sem vedel :lol: ampak sem hotel opomniti na to, da pri NA 15KS in 25Nm z samim remapom hmm bom rekel tako "malo težko" pridobiš toliko moči. Z sami odmični/mi (toliko ne poznam motorja) tudi neboš veliko naredil, ker to še potegne druge predelave/stroške za sabo, če hočeš željeni efekt.

Nisem še vozil takšne Corse vendar en predlog, da bi avto bolj šel - kaj če bi bolj tiščal na pedal za gas? Saj vem, da je midrange torque kul zadeva in ko ni treba toliko šaltati vendar potem bi kakšen CDTI mogoče bil boljša izbira? Ne zdaj narobe razumeti vendar sem vozil Corso C 1.2 16V 80hp in se pelje lepo tako, da tale 1.8 mora se tudi kar lepo peljati (predvidevam). Seveda je to vse samo moje mnenje, ki je pa lahko napačno, saj še nisem vozil Corse C GSI.

Osebno bi raje vzel en dober komplet gum ali upgradal zavore kot pa plačal 400€?500€? za remap pri katerem v narastek za 15KS močno dvomim.

Lp

Res je lep napredek za NA,ne vem js se ne spoznam,samo mogoče je res tolk rezerve.Vsekakor,če bom že čipal bom pol tut tam kjer bo dyno,in če me je nategno,vzamem motorko iz kuferana pa rnrnrnr po delavnici :D

GLede vrednosti čipanja,ja men tut ni davat 400e za ta upgrade,ampak če pade varjanta 15ks 25NM za kakih 250€ ali manj in da mam dynota na voljo pol mislim,da se bom odloču.

Kak se pelje,hm ja kr gre ja,sam ko se navadiš avta pol pa že tuhtaš kako bi spet bolj letel.Bom mogo it do tvojga sokrajana Valterja bivšega šefa na AMZS,da mu da malo gasa zravn,ga poznaš?
On je moj in fotrov mehanik,čeprav je v penziji.
Drgač pa dobim pomladi eibach pro Kit fedre not,blažilci ostanejo GSI in bo pol -3/-3(zdaj -2/-2),pa felne bom kmalu neso peskat pol pa grejo na lakiranje(black),pa dve novi Potenzi bom nabavo dve sta tk novi(5000km).Tk,da zaj bi sam še malo gasa rabo.

Uporabniški avatar
_Ozi_
Novinec

Napisal/-a _Ozi_ Sr dec 16, 2009 12:30 pm

Če dobiš 15hp+ samo z golim remapom na NA v uporabnih obratih in ne samo toliko, da bo na dyno izpisku pisalo dobiš za :pivo :D

Valter humm? Ne vem koga misliš oops morda ga pa poznam.

Eibach Prokit :tomidelej: škoda edino, da boš ostal na std amortizerjih (šele zdaj videl, da si iz koroške), ker po naših cestah tako nižan avto ne pokaže ravno željenih rezultatov nižanja razen, če so samo estetske narave.

Lp

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike Sr dec 16, 2009 12:44 pm

Loops idi poleti do Ozija pa te bo peljal z tvojim avtom pa boš pol reko če premalo gre :vrum

Loops
Novinec

Napisal/-a Loops Sr dec 16, 2009 12:46 pm

Hm ma dost vas je skeptičnih glede tega čipanja,bad :lol:

EMmm,zaj si me pa,ne spomnem se kak se piše,je pa na robindvoru doma(prvo križišče desno,pa spet desno).Mel ne vem kolk Oplov zaj ma Insignio srebrno.

Ja to sem ful spraševal sem jih že skoraj vgradil,no pol sem le preložu na spomlad,ker mam tut felne za poštimat pa bom pol naredo.JA sem se na corsa.de pozanimo in pravijo modeli da pri nižanju nad 3,5cm se z 205/40 17" kdaj pa kdaj opazi čohanje tk da več ne bom šol v podn(ne bom obdeloval koloteka),in da jih je veliko ki so na obstoječe GSi blažilce montirali Eibache in ne čohajo in ne zabijajo,ker so tudi nekoliko trši od samegih orginalnih stock amortizerjev.
Pa tut mantzel jih priporoča na GSI,ke se dobro ujemajo z blažilci.Pa še ceneje je.
Itak pa kot si reko naše ceste so bol za 60-90km/h,čeprav bi trasa dopuščala 130km/h brez problema.

Ja iz Radelj sem :) ,drgač se bom čez kako leto dve preselil na v bližino splavarjev na meji med Gortino in Dravogradom.

Uporabniški avatar
_Ozi_
Novinec

Napisal/-a _Ozi_ Sr dec 16, 2009 12:59 pm

Mislim, da vem kje na Robindvoru samo ne vem kateri bi bil oops nisem mislil vzmeti/amortizerji combo zaradi čohanja z 17" platišči, ampak pri vožnji, ker so amortizerji izven svojega delovnega območja in po naših cestah kjer pogosto naletiš na luknjo sredi ovinka je fino imeti to pošlihtano kar pa z std amortizerji ni možnosti. Bi lahko še naprej napisal samo bi bilo že res offtopic.

Loops je napisal/-a:Itak pa kot si reko naše ceste so bol za 60-90km/h,čeprav bi trasa dopuščala 130km/h brez problema.

S tem se ravno nebi strinjal. Se lahko pri nas kar bolj dinamično (tako bo prav :lol: ) pelje samo mora biti podvozje tudi temu primerno. Znižan avto v "podn" z velikimi platišči in std amortizerji pač za takšno vožnjo ni primeren. No ko se boste preselili blizu Dravograda boš imel pa par km stran zelo lepo traso pri sosedih. Jaz se poleti kar pogosto tja podam.

Kar se pa remapa tiče. Nebom nič trdil, ker ne poznam toliko motorja, ampak ponavadi se pri NA pridobi samo nekaj konjev. Izboljša se krivulja navora kar je bistvo in avto se "lepše" pelje - tako čisto enostavno povedano.

Zdaj pa dost offtopica - lahko preko ZS še kakšno rečeva.

Lp
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov