Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Pe dec 25, 2009 12:44 pm

@W|zz, da se motor ne prehladi ;) :twisted:

Ej ma kakšne eni streljate, tista cevka je oddušek in je tam zaradi zelenih ekoloških razlogov, da se olje ne izloča naravnost v okolje ampak gre še 1x skozi motor (in obenem lepo paca loputo) in ne zato, da segreva zrak pred filtrom. Z segrevanjem bi dosegel ravno nasprotni učinek kot ga želiš, temperature pa gostota zraka in podobno?

Evo eno lepo tabelo o gostoti zraka pri različnih temperaturah:
http://www.wasp.dk/support/FAQ/WebHelp/ ... yTable.htm

Drugače imam pa kakšno leto že K&N vgradni filter in ni neke spremembe, tudi v zvoku bolj ne kot ja, je pa vredu da ga samo operem in mi ga ni treba menjati. Aja tako jaz z vgradnim filtrom kot kolegi z tazaresnimi mukalicami (konusni filtri) nimamo nobenih problemov pozimi.

Lp
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Uporabniški avatar
nightmare
Stalni uporabnik

Kraj: Cerknica

Napisal/-a nightmare Pe dec 25, 2009 12:51 pm

No kle si butnu mimo.Res je so odduški vendar zdej en govorimo o tem,vendar mali motorji imajo posebej speljano cev(ponavadi iz izpušnega kolektorja v airbox ravno zaradi toplejšega zraka pri hladnem vžigu. ;)
Ko se ta segreje do določene temperature se loputa pri tej cevi zapre in v motor priteka samo še hladen zrak.

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Pe dec 25, 2009 12:55 pm

od vgradnega filtra itk nemors pričakovat kaksnega zvoka saj je zaprt v original airbox,zunanji konusni se pa sam derejo,nardijo pa bl mal ;) ..sam imam dvojni konusni filter gor,ker se mi gre predvsem za zvok :D

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Pe dec 25, 2009 1:13 pm

nightmare je napisal/-a:No kle si butnu mimo.Res je so odduški vendar zdej en govorimo o tem,vendar mali motorji imajo posebej speljano cev(ponavadi iz izpušnega kolektorja v airbox ravno zaradi toplejšega zraka pri hladnem vžigu. ;)
Ko se ta segreje do določene temperature se loputa pri tej cevi zapre in v motor priteka samo še hladen zrak.

Aha hvala za popravek, do sedaj še nisem tega opazil in sem napačno sklepal. Se opravičujem za mojo napako.

Lp
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 13 gostov