Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
Sebekclio
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Sebekclio Če feb 11, 2010 9:21 am

jaz sem predkratkim spustil cliota z H&R vzmetmi in mi je spustilo spredaj 41 mm zadaj pa 32 mm. delo je opravil ASR in pa tudi zmero kolko je spustilo.

drmocar
Stalni uporabnik

Napisal/-a drmocar Če feb 11, 2010 10:15 am

Po mojih izkušnjah s cliotom je eibach sportline boljša zadeva kot pro kit. Pro kit je premehak in da samo navidezno tisto znižanje, udobje se ne spremeni, lega se malenkost izboljša, predvsem na račun nižjega težišča. Če boš nižal več kot 35mm potem priporočam zamenjavo amortizerjev. Pri clio-tu je znano da se zjebejo sprednji amortizerji čez čas. Meni so se. Če te malo trša vožnja ne moti in ti je važna lega potem priporočam sportline v kombinaciji z koni amortizerji nastavljivimi po trdoti ali bilstein b8. Tak setup bo za malo bolj dinamično vožnjo po cesti super.

Lahko daš tudi tršat in krajšat amortizerje, samo jest nisem pristaš tega.

8000rpm
Nov uporabnik

Napisal/-a 8000rpm Če feb 11, 2010 11:06 am

Moja izkušnja pa je, da je avto, ki se samo zniža z običnimi fedri slabši v legi, kot serijski. Z nižanjem avtu uničiš ravnovesje, zato je potrebno zamenjat še, amortizerje in camber, potem pa se že lahko pogovarjamo o solidni legi. Da se ne pogovarjamo o uporabnosti na slovenskih cestah...katastrofa, nikoli v življenju več ne spustim avta, raje kupim zadevo, ki ima v osnovi športno podvozje.

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Če feb 11, 2010 11:44 am

Mene je ravno tega "strah", da bo potem nabijalo še bolj. Ni pa mi brezveze denarja ven metati, da bi samo sprobal :)

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Če feb 11, 2010 12:09 pm

Jaz sem pa ravno obratnega mnenja o nižanju. Imam trenutno spuščen avto na gewindah, spredaj -35 in zadaj -45 (poleti bo spredaj še 3cm nižji), pa če bo seveda pri novem avtu denar za gewinde jih bom 100% spet kupil. Avto se veliko bolje odziva napram originalnemu podvozju, veliko kasneje mu začne nos sili iz ovinka (spredni pogon) in daljše neravnine bolje požira od originala (posamične luknje nekoliko trdeje).
"this is so euro its asian" by Sam B.

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 Če feb 11, 2010 3:06 pm

xuserx je napisal/-a:Koliko pa stanejo take zadeve?`okvirna cena?

500€.. .kakšni v-maxxi .. so dovolj kakovostni... sem jih imel in jih lahko priporočam... moraš pa vedet da so kakšni h&r boljši, vendar kar konkretno dražji...

lp

Uporabniški avatar
xuserx
Nov uporabnik

Kraj: Primorska

Napisal/-a xuserx Če feb 11, 2010 9:21 pm

Z odgovori sem zelo zadovoljen.situacija je taksna.avto mislim da je prevec utrjen kajti 2x sem ze menjal koncnike.ali imate kaksno idejo?mogoce kaksni boljsi koncniki?kje pa pise kaj imam vgrajenega?
Razmisljal sem tudi da ga samo znizam in da bo malo manj trd.pa sem se "osramotil"kajti da mi bo stalno drsalo.mislim pa da je 800eur v teli krizi malo predrago.usaj zame.:)
ce se nebi dalo dobiti nič bolj poceni bom raje malo potrpel.eden mi je napisal da se po slikah vidi da je znizan.bom dal sliko z zimskimi gumami gor.oz.z navadnimi felnami.izgleda kot original.nevem ali sem navajen na tako ali je kaj drugega.
LP

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Pe feb 12, 2010 4:03 pm

xuserx je napisal/-a:ce se nebi dalo dobiti nič bolj poceni bom raje malo potrpel.

Greš še po ene rabljene gume za 10€ in maš bombnik.
SlikaSlika
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov