Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

gasilec_samo
Nov uporabnik

Menjava puš da ali ne?

Napisal/-a gasilec_samo Pe feb 05, 2010 7:15 pm

Razmišljam o nabavi powerflex puš pa me zanima če ima kdo izkušnje z tako zadevo!?

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe feb 05, 2010 7:28 pm

jere puse bos pa menjal?
pa zakaj bi jih rad zamenjal,kaj pricakujes da se bo spremenilo?
Ni vse res kar napišem

drmocar
Stalni uporabnik

Napisal/-a drmocar Pe feb 05, 2010 9:27 pm

Odvisno kako je v originalu narejeno. A to misliš za sprednje roke? Se pozna na odzivnosti vozila pri zavijanju. Jest točno teh powerflex nimam, mam pa "solid" iz novilona na zadnji premi. Se nekaj pozna, predvsem v vhodih v zavoj, kar je itak bistvo.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Pe feb 05, 2010 10:32 pm

V nekaterih avtomobilih je narejeno vse skupaj preveč mehko in je potrebno selene menjavati zelo pogosto ... odzivnost avtomobila pri menjavanju smeri je pa občutno izboljšana ( volan postane bolj neposreden ) ... so tudi skoraj neuničljive - enkrat jih montiraš in imaš običajno mir dokler si lastiš avtomobil!
Avto je v primerjavi z home made variantami ( novilon Teflon baker aluminij ) tih - ne škripa in za odtenek mehkejši za voziti ... pa tudi tresljajev ne občutiš na volanu - stanejo običajno okrog 90 - 140 eur en komplet cca. ... na obali - v Izoli jih nabavlja Mega d.o.o.
kinkyllama & Yoni fun club ...

gasilec_samo
Nov uporabnik

Napisal/-a gasilec_samo Po feb 08, 2010 7:49 pm

Mad je napisal/-a:V nekaterih avtomobilih je narejeno vse skupaj preveč mehko in je potrebno selene menjavati zelo pogosto ... odzivnost avtomobila pri menjavanju smeri je pa občutno izboljšana ( volan postane bolj neposreden ) ... so tudi skoraj neuničljive - enkrat jih montiraš in imaš običajno mir dokler si lastiš avtomobil!
Avto je v primerjavi z home made variantami ( novilon Teflon baker aluminij ) tih - ne škripa in za odtenek mehkejši za voziti ... pa tudi tresljajev ne občutiš na volanu - stanejo običajno okrog 90 - 140 eur en komplet cca. ... na obali - v Izoli jih nabavlja Mega d.o.o.

Hvala za info.
Drugace pa sem dobil ponudbo s 15% popustom na eni od nasih spletnih trgovin.
Na koncu koncev me pride ceneje kot na ebayu + da ne rabim placevat postnine :-)

Lp
Samo

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R Po feb 08, 2010 8:23 pm

Mad katere pa ima Mega? Sam sem gledal power-flex.
RiDe hArD

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Po feb 08, 2010 10:18 pm

R 34 GT-R je napisal/-a:Mad katere pa ima Mega? Sam sem gledal power-flex.
... (Powerflex) ima ...
Priponke
6bfb_1.JPG

drmocar
Stalni uporabnik

Napisal/-a drmocar Po feb 08, 2010 10:52 pm

A ni tole polyflex? Powerflex dela vijolične. Polyflex pa rumene in rdeče. Oboje so pa iz polivretana.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po feb 08, 2010 10:54 pm

powerflex dela tut rumene
Ni vse res kar napišem

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R Po feb 08, 2010 10:57 pm

http://www.powerflex.co.uk/

power flex ima Jefra v Domžalah, ima pa enake cene kot tovarna. Kako se pa tile polyflex obnesejo?
RiDe hArD

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Napisal/-a Žiiga Po feb 08, 2010 11:13 pm

osebne izkušnje s powerflexi spredaj na rokah in stabilizatorju so pozitivne. Volan je precej bolj direkten kot prej. Razlika je kot noč in dan, vsaj pri cliu :)
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Po feb 08, 2010 11:43 pm

... Polivretan je vedno polivretan ne glede na to kaj boš kupil - bo delalo svoje delo enako dobro pod vsemi imeni ...

Uporabniški avatar
naliM
Novinec

Kraj: Maribor - okolica

Napisal/-a naliM To feb 09, 2010 9:25 pm

Jaz sem imel rumene Powerflex na vilicah R5 GT Turbo - brezvezno sranje, slabše od serijskih gumic.
Doma narejene Novilon puše, katere sem dal kasneje gor, so bile čisto druga pesem tako po trdoti, kot trajnosti.

LP,

Milan

gasilec_samo
Nov uporabnik

Re: Menjava puš da ali ne?

Napisal/-a gasilec_samo Sr feb 17, 2010 1:56 pm

Zmontirano in moram reči da me je stvar presenetila :-)
Punto je ratal precej bolj "odziven in vodljiv".

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Sr feb 17, 2010 10:03 pm

naliM je napisal/-a:Jaz sem imel rumene Powerflex na vilicah R5 GT Turbo - brezvezno sranje, slabše od serijskih gumic.
Doma narejene Novilon puše, katere sem dal kasneje gor, so bile čisto druga pesem tako po trdoti, kot trajnosti.

LP,

Milan

... seveda to gre kakor povsod do ene meje Milan ... če narediš vpetje pretrdo se začne deformirat druga stvar - novilon je pri dušenju udarcev pretrd in pol ti poka karoserija po naših lepih cestah ... mogoče je pogojena trajnost tudi z izvedbo podvozja - sam pač nisem imel nikoli problemov z polivretanom ... - Polo - serijske silene na prednjih rokah sem prežvečil v par mesecih, na cosworthu tudi so mi tiste dve gume na rokah stalno hodile in je dobil avto kmalu luft na volanu , sedaj jih bom montiral na golfa ker serijski seleni na stabilizatorju spredaj gredo po dveh mesecih ... LP
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov