Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

hemingway
Novinec

Napisal/-a hemingway Po feb 22, 2010 2:45 pm

Dj ne obrači besed ti pojma nisi mel kako se res kompresor zmontira zato sem kupil knjigo, kot niste mel pojma kako se zmontira nitro katerega sta mi kremni in ti prodala pol pa prpo stisnla pri montaži ampak hvala bogu da je blo tko ker sem se potem vsega lotil sam naredit in zato mi zdej ni treba prenašat več takih mutibaričev. Ko ste hotl na bugiju delat kompresor sistem ste ga šli k men kopirat plus to da si govoru da jermenica drsi da ni višjega tlaka ker nisi mel pojma kolk je res cfm pri teh kompresorjih. Tist s prirobnicam je blo čist spotoma. Elektroniko se ti nisi dotaknil niti enga kabla ker je zajebaval samo rele za pumpo smo pol zvezal direkt in tud to nisi ti... Ti si sam pogledal na MS na števce katerih aprametrov nimaš in si pol rekel kje je problem. Ne bluzi. Na svoji strani imaš sliko mojega avta kateri je bil registriran na moj ime zato ti še enkrat pravim da ga raje zbriši ker ti ne dovolim da ga uporabljaš za svojo reklamo.
Ti si naredil na moji fiesti le MS1 mapiranje na cesti in to je to in nikakor ne vgradnja ker sem to vgrajeval z Lautar Leonom prvič pri Burja tomotu dal si mi sam shemo pa material.
Svetujem ti da zbrišeš sliko mojega avtomobila s svoje strani ker nimaš dovoljenja lastnika torej mene!
- 1. place drag race Koper 402m
- 2. place drag race Ljubljana 201m
- IN 2007 DISQUALIFYED FROM KING OF EUROPE POLLAND BECAUSE OF TECHNICAL PROBLEMS ( Ford fiesta )
- KING OF EUROPE WINNER IN 2009. THANK YOU ALL FOR SUPPORT. WE ARE THE CHAMPIONS! ( Toyota MR2 )

Pro_Tuning
Stalni uporabnik

Kraj: LJubljana

Napisal/-a Pro_Tuning Po feb 22, 2010 3:17 pm

Avto je bil pri Burji, ko si zacel montirat kompresor. In sem ti razlozil kako in kaj s kompresorjem, montazo lopute, bypassa.
Saj ni nic narobe, vsi se ucimo.

M62 Kompresor je dovolj zmogljiv da da od sebe skoraj 300KM , se pravi vec kot dovolj cfm za 1.8 motor. V Varazdinu je res polnil kot je treba, ko si dodal napenjalec.
Kar se je videlo tudi v rezultatu.

Res ne vem kdo je hodil k tebi kaj kopirat. Ne vem niti kje si imel Fiesto parkirano.
S tem da je pripravil kar zobate jermenice in zobati jermen, kompresor pa bo gnan direkt brez podaljsanja osi. Kompresor montiran ob bloku motorja. Ne na menjalniku.

Prinesel sem ti se zbirko alu krivljenih cevi, ko je gumi cevi zacelo vlect skupaj (vakuum) po prvem zagonu motorja.

Kot si rekel, zrihtal sem ti kompresor, MS in se kaksno malenkost. Takrat stiri leta nazaj nisi nic omenil da je kompresor predrag. Da sedaj po toliko letih to omenjas je milo receno cudno. Ali pa da sem ti predrago zrihtal dele NOS sistema, ali pa MS.

Da sem ti vse delal zastonj je zgleda tudi predrago. Se za MR2 sem ti prisel resevat tezave z MS instalacijo, ki ste jo vgradili, potem ko si me poklical.

Razen, ce menis, da si preplacal tudi vodno hlajeni IC, ki sem ti ga zrihtal ter vodni hladnik. To se pove takrat ko se nabavlja, ne leto kasneje.

Lahko recem, da sem te sponzoriral, ker sem delal zastonj. In ker mi je to delo v uzitek, ko vidim, da so ljudje z rezultatom zadovoljni.
Zadnjič spremenil Pro_Tuning, dne Po feb 22, 2010 3:19 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Nic ni nemogoce, vse se da sfrizirat

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Po feb 22, 2010 3:19 pm

Pro_Tuning je napisal/-a:Potem je najbolje da nihce nic vec ne napise. Niti Edo naj ne omeni nobenega Audija vec. Mike Lima se manj kaksnega Evota. In se kdo.

Opazam, da nekateri ne marajo, da nekdo pokaze nekaj novega, nekaj zanimivega. Da se tudi v tej dezeli kaj dogaja na tuning sceni.

Tole naj bi bil tuning forum. Jaz za to smatram kaj vec kot menjavo izpuha ali zracnega filtra...

Pro_tuning, 1x sem že isto napisal, vseeno bom še 1x. Ni problem, da se kaj novega napiše, predstavi nov projekt in podobno. Problem nastane ker pišeš zelo dvoumne povedi. Tisti tekst na sliki si čisto mirno lahko človek razloži kot, da si ti sestavil in vgradil motor (tudi jaz sem to tako razumel). Zato razumem Hemingwaya, ker bi tudi jaz osebno besnel, če bi kdo tako pisal o projektu v katerega sem vložil MOJ trud in MOJ denar. Odgovor na tvoje vprašanje, kako zgleda da si lastiš projekt, to zgleda tako, da osebno vložiš veliko truda, denarja in znanja v izdelavo večinskega dela projekta (optimizacija je pomembna ampak brez motorja avto ne bo laufal pa če ga priklopiš na nevem kak računalnik). Ti pa, kot že prej omenjeno večinoma pišeš tako, da zgleda kot da si ti zaslužen za celotno izdelavo.

Napiši, tako kot je imel na primer ERC na svoji strani (btw kdo ve kaj je s tistim forumom?) pa ne bo nihče več pizdil, ker se bo vse lepo razumelo brez nekih namigovanj:

"fant/Janez Novak/huda mravljica (vzdevek, ime itd.) je vgradil ITBje, prilagodil menjalnik, pri nas pa smo mu vgradili kable, ECU ter optimizirali elektroniko:

grafi

številke itd.

GOTOVO"

Če bi tako napisal, ko odpreš temo, bi bilo popolnoma razumljivo, pa skoraj nihče, razen tistih, ki gojijo kakšno zamero, se ne bi vsajal tukaj. Res da bi bilo pol postov manj v tvojih temah samo vseeno.

p.s. Ne tega vzeti kot nek napad, samo poskušam ti pokazati zakaj se folk pizdi na tebe in kako bi lahko stvar izboljšal. Ker sedaj v tej temi dvomim, da bo kdo spraševal za to in ono glede motorja, še posebaj ne po 3 straneh pregovarjanja...

Lp ;)
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Pro_Tuning
Stalni uporabnik

Napisal/-a Pro_Tuning Po feb 22, 2010 3:31 pm

Je ta stavek na zacetku te teme:

Pro_Tuning je napisal/-a:V sosednji temi je debata o centrifugalnih kompresorjih. Poglejmo kako se obnesejo v praksi. Pred casom smo chipali tak avto.

Razumeti kot da si lastim projekt? Kar je bilo ze veckrat omenjeno v tej temi.

Vsak razume kaksen stavek kot njemu pase. Eni vidijo karkoli ze, tam, kjer tega ne vidi nihce drug.

Meni se tudi zdi da je nekaj uporabnikov na forumu kar glasnih. Imajo pravico da so glasni. Se povsem strinjam. Hkrati je prakticno, ce svojo glasnost utemeljijo.

Glede besnenja Ernesta, toliko kot sem mu pomagal in vlozil svojega casa in znanja (in s tem denarja) v Fiesto, mi se zmerja ni jasno zakaj besni. Prav tako so mu pomagali pri mehaniku, kjer je imel na voljo delavnico in dvigalo, v delavnici kjer so mu pomagali zavariti razne komade. Kolega mu je pomagal pri elektricni instalaciji.
Cela ekipa je delala na tem avtu. Recimo 10 ljudi.
Kdaj bo zacel besneti na vse ostale?

hemingway
Novinec

Napisal/-a hemingway Po feb 22, 2010 3:36 pm

Tud če si vse naredu ti še vseen kot lastnik avta ne dovolim objave fotografije na tvoji strani in upam da boš vzel to resno ker bi rad s tem zaključil in mislim da bo tko najbolje za oba. tisto tvojo kramo ki jo prodajaš še sedaj sem plačal vse na roko katero sem čakal tudi po pol leta da je prišla. Saj pravim to je bilo sedaj pa ni več in tud vem zakaj. Zbriši sliko pa smo končali ker verjetno tudi nimaš pravne pravice delati reklamo brez privolitve lastnika kot podjetnik, pogodbe pa tudi nisva imela, jaz pa imam doma pogodbo da je bil ta avto v moji lasti! Tebi sem plačal prav tako MS1, kompresor, injektorje tako da sponzorsko ni bilo nič. Zame nisi bil predrag nič bat glede materiala storitve so pa bile ker sem na konc mogel naredit use sam pa sestavit al pa kolegi zato se zdej sploh sma ukvarjam s tunanjem... res si posebnež ni kaj. Zbriši sliko mojga vta in to te opozrajam zdanjič javno!
Ti si res posebna klasa nč bat da sem vsem plačal kar sem si sposodil takrat ker mi vi niste nardil.
Emm ta kolega k delava skupi štrom je mimogrede moj najbolši prjatu že od malega pa še priča poročna sem mu bil tko da res ne vem kaj sm njemu dolžan. Pojma nimaš tko da drugih ne umešavaj ampak tebi ne dovolim da imaš sliko avta na svoji strani in imam za to rezloge.
- IN 2007 DISQUALIFYED FROM KING OF EUROPE POLLAND BECAUSE OF TECHNICAL PROBLEMS ( Ford fiesta )
- KING OF EUROPE WINNER IN 2009. THANK YOU ALL FOR SUPPORT. WE ARE THE CHAMPIONS! ( Toyota MR2 )

Pro_Tuning
Stalni uporabnik

Napisal/-a Pro_Tuning Po feb 22, 2010 3:58 pm

Zrihtal sem ti dele za katere si se obrnil name, da naj ti jih zrihtam. Ne spomnim se kaj si cakal pol leta, lahko pa me spomnis (4 leta od tega). Niti se ne spomnim, da bi mi takrat kaj ocital, temvec si bil vesel, da sem ti pomagal pri tem.

Zastonj je bilo moje delo, dobil si se alu cevi. Zmeraj sem prisel, ko si poklical in smo nastavljali avto. Se za MR2 sem se veckrat oglasil in pomagal, ko si me poklical.
Da ne pozabim nasvetov in pomoci kako vse skupaj sestavit. Tako kot so ti pomagali vsi ostali sem ti pomagal tudi jaz.

Obrnil si se name. Vsakemu, ki to zeli, mu pomagam. Tako sem tudi tebi. Ocitkov za nazaj ne sprejemam. Lahko bi ze takrat omenil, da kaj ni v redu in se oddaljil od mene. Pa nisi. Temvec ti je godilo, da je avto pokazal dober rezultat.

Ocitas mi lahko samo od takrat naprej, ko nisi bil vec zadovoljen z mano. Se pravi nekje na sredini MR2 projekta. Nekje potem, ko si dobil se water IC in hladilnik.
Ce se prav spomnim sva se od tu oddaljila.

Da nekomu po treh stirih, letih ocitas nekaj, za kaj pa si bil takrat zadovoljen kaze na milo receno cuden sistem vrednot.

hemingway
Novinec

Napisal/-a hemingway Po feb 22, 2010 4:48 pm

Ok prav imaš naj bo po tvoje... 4 leta nazaj sem bil pač tiho ker sem požrl marsikaj in za vse plačal, reklamo si si pa delal tud na moj račun tko da ne bi o tem kako si si jemal čas zastonj in brez koristi plus to da sem ti zrihtal na račun fieste n število strank in ne govori zame ker jaz dobro vem kako je bilo. Odtujila sva se sredni MR2 projekta ker si prišel v garažo in lagal glede kabla ter programa.
Lahko bi sodeloval resno pa še dolgo časa ampak očitno si res sam seb najbol zadost in najbol pameten. Sam veš kaj si se zlagal meni in roku v oči mondiju si pa recimo pustil da je gledal parametre na svojem MS.
Hvala za sodelovanje 4 leta nazaj ker pač drugega ni bilo. Glede slik se bomo pa še zmenili.

Uporabniški avatar
_KL3_
Novinec

Kraj: Metropola

Napisal/-a _KL3_ Po feb 22, 2010 4:59 pm

Mislim da ti je Zian lepo povedu kje je problem tvojih postov.
Kar se debatiranja o tuningu tiče, pa tud če se takoj nehajo na tem forumu nebo škodl nobenmu k ma resne namene kar se tuninga tiče, je premal znanja - upam da se ne smatraš da skrbiš za osveščenost slovenske tuning scene z tem ko prlepiš en graf pa izpišeš podatke iz grafa,... še daleč od tega. Še vedno je pri enmu projektu zaslužna za neke rezultate v 90% tista oseba k je dejansko sestavlala motor in je vložila veliko truda v to da je izbrala prave komponente, jih sestavila v neko celoto in da dejansko delajo... da je za nek projekt zaslužen nekdo, ki prileti z prenosnim računalnikom in optimizera elektroniko še nism slišal, edino če se je v zadnih časih kej spremenil :?

Nočm nobenga zaničevat, delo vsazga je neki vredno, eno več eno manj. Koliko zaslug si jemleš je pač tvoja stvar, prav tako kot uničeni motorji, katerih je tudi nekaj bilo pa se ne govori o njih ;)

Pro_Tuning
Stalni uporabnik

Napisal/-a Pro_Tuning Po feb 22, 2010 5:29 pm

Kdo pa pise o zaslugah? Mogoce nekateri uporabniki. Napisal, sem da se je chipal ta
pa ta avto in prilozil sliko meritev in avta. V kontekstu sosednje teme.
To pomeni da si lastim zasluge za ta avto? Cenil bi odgovor, ce je to res tako razumeti.

Ce je bilo tako hudo, zakaj si me sploh povabil, da ti pomagam se pri MR2? Razen, ce si imel kaksno svojo racunico. Lahko bi se oddaljil od mene ze pred leti, bi ti bilo manj hudo in bi ze tedaj izlil svoj zolc name.
Zakaj nisi takoj rekel, da te izkoriscam, da uzivam sadove tvojega dela. Saj si me sam poklical naj ti pomagam. Lahko bi ze takrat vsem ostalim rekel naj mi ne hodijo blizu, ker imas slabe izkusnje z mano. Ker sem zmeraj na voljo pomagat. In predlagat ideje kako resevat tezave.

hemingway je napisal/-a:Ok prav imaš naj bo po tvoje... 4 leta nazaj sem bil pač tiho ker sem požrl marsikaj in za vse plačal, reklamo si si pa delal tud na moj račun tko da ne bi o tem kako si si jemal čas zastonj in brez koristi plus to da sem ti zrihtal na račun fieste n število strank in ne govori zame ker jaz dobro vem kako je bilo. Odtujila sva se sredni MR2 projekta ker si prišel v garažo in lagal glede kabla ter programa.
Lahko bi sodeloval resno pa še dolgo časa ampak očitno si res sam seb najbol zadost in najbol pameten. Sam veš kaj si se zlagal meni in roku v oči mondiju si pa recimo pustil da je gledal parametre na svojem MS.
Hvala za sodelovanje 4 leta nazaj ker pač drugega ni bilo. Glede slik se bomo pa še zmenili.

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Po feb 22, 2010 5:57 pm

pro tuning: ti si sam sebe obsodil internetno na propad :lol:
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

kinkyllama
Novinec

Kraj: ww

Napisal/-a kinkyllama Po feb 22, 2010 7:23 pm

Ne trgaj prijateljstva_______ko ga ponovno vežeš ostane vozelj!

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 Po feb 22, 2010 7:46 pm

Bravo spet prcanje :lol:
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

Uporabniški avatar
Cruisin
Novinec

Napisal/-a Cruisin Po feb 22, 2010 7:52 pm

A ta tema še ni zaklenjena?

erc
Nov uporabnik

Napisal/-a erc Po feb 22, 2010 9:19 pm

=ZiAn= je napisal/-a:
Napiši, tako kot je imel na primer ERC na svoji strani (btw kdo ve kaj je s tistim forumom?)

forum in ostalo se je preselilo na www.TUNERC.SI

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Po feb 22, 2010 9:29 pm

Hvala :)
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Uporabniški avatar
MRC
Novinec

Napisal/-a MRC To feb 23, 2010 9:44 am

Tale Avtomobilizem je pa že čist na ravni Slovenskega parlamenta.

A moderatorjev ni al so čist nesposobni?

Aja pa še to. A ma Ribič kake online kamere v garaži da eni tolk veste o tem avtu in kako kompresor kar sam pade not. V bistvu je treba sam havbo odpret :bonk

Uporabniški avatar
_KL3_
Novinec

Kraj: Metropola

Napisal/-a _KL3_ To feb 23, 2010 10:07 am

Pro_Tuning je napisal/-a:Lahko bi se oddaljil od mene ze pred leti, bi ti bilo manj hudo in bi ze tedaj izlil svoj zolc name. Zakaj nisi takoj rekel, da te izkoriscam, da uzivam sadove tvojega dela.

A se u sloveniji snema kšna nova telenovela, če se ne se bo pa kmal, če bo šla ta debata tko naprej :D En predlog za reklamo telenovele:
Slika
aja ups, ni zastonj :cry:

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To feb 23, 2010 10:07 am

MRC je napisal/-a:Tale Avtomobilizem je pa že čist na ravni Slovenskega parlamenta.

A moderatorjev ni al so čist nesposobni?

Aja pa še to. A ma Ribič kake online kamere v garaži da eni tolk veste o tem avtu in kako kompresor kar sam pade not. V bistvu je treba sam havbo odpret :bonk

moderatorji SO in BODO na a.com toliko kolikor jim bo to ČAS dopuščal.

na eni strani imamo "avtorja teme", ki to sodeč po postih ostalih NI ampak je le copy/paste nekega drugega projekta in je k predstavljenemu projektu dodal svoj podpis z delom za katerega misli, da je prevladujoč.

res je, da se mehanski deli morajo povezati z elektroniko, da bi potem vse skupaj delovalo v nekem sožitju in bi se nek tunning projekt lahko izkoristil do maksimuma.

in sedaj zaključek....ZAKLEPAM!
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov