drsokodj je napisal/-a:3B je napisal/-a:Ahh sooo to gre.
Sem bistveno zaslediu da je en tip dau v 1.3golfa 2 motor 1.8 (pač 90konjev) pa je napisu da ne rab homologacije![]()
![]()
kao, zato pa sm dau post sem (več glau več ve)
bistveno je biu namen v golfa 2 dat mašin od passata 1.8t, vred z bremzami in vsem kar bi blo potrebno. Shommologirat pol pa še mal čipat na kake 190končkov.
Me je ful zanimal kakšen je postopek pa če je spljoh možno. ker če bi blo možno bi se verjetno spravo v tak projekt, kr bi mogu sam golfiča nabavit pa bi blo to to + par200ur dela na njem.
Der vagen behelt sich vie ein gokard.
passat ima motor postavljen vzdolžno, golf pa prečno!
Nekdo je malce preveč gledal DSF (turbo magaizn al kaj je ona oddaja). Ob tem seveda pozabljate, da v DE pri homologaciji uporabljajo zdrav razum in na cesto dovolijo predelavam ki so dobro narejene in varne za uporabnike in ostale udeležence v prometu. Pri nas pa homologacijo izvajajo birokrati, ki znajo prebrati le TUV certifikat, ne razumejo pa ničesar drugega. Zato pri nas kljub veliko entuzijazma in v nekaterih primerih tudi profesionalnem pristopu ne spraviš vozila na cesto. Dokler bo tako bodo taki pogoji bodo naše ceste polne napol legalnih vozil (od nehomologiranih lepotnih dodatkov, do vozil, ki imajo s sreijskim skupno bore malo).
Drugače pa je tista oddaja lepo prikazala kaj pomeni resen pristop k predelavi. V najdenega Golfa II so vgradili 1.8t motor, zavore od Porsce, polosi VR6, gevinde.... Skratka projekt ki se začne z najdenim vozilom praktično brez vrednosti se konča v budgetu cca 20.000 EUR, pri nas pa sanjajo nekateri o predelavah za nekaj stotakov.
LP Tristan01