Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Sebko
Nov uporabnik

Kraj: Medvode

Chipiranje kie pro_ceed......je že kdo uresničil?

Napisal/-a Sebko Po maj 31, 2010 11:53 am

OJ :D
Kakor že naslov teme pove me zanima če je že kdo chiperu?...na koliko? in pa kako je s tole grancijo na motor oziroma kako jim uspe , da ne odkrijejo omenjenega posega v motor? Najlepša hvala za odgovore :-P

P.S. Motor je pa 1.6 dizel 115km

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Po maj 31, 2010 12:01 pm

Jih je kar nekaj čipiralo če se ne motim, precej je tudi napisanega v debati o čip tuningu. S 115 KM bi ga verjetno spravil na nekih 135 ali 140 KM in navor z 255 na okrog 300 Nm.

Sicer pa..če bi se kdo zares poglobil v zadeve, bi verjetno odkrili, da je čipan. Naloži se namreč nov "program", nastavijo se parametri.. Pravijo, da se lahko povrne v prvotno stanje in da naj se ne bi opazilo, da je bil avtomobil čipan, vseeno pa pravijo, da ostane sled, da je nek poseg v elektroniko, vendarle bil.
Večinoma pa naj ne bi bilo težav pri uveljavljanju garancije. Sicer pa kar nekaj avtosalonov/servisov ponuja čipanje vozil - tako recimo ti ni potrebno razmišljati, ali ti bodo na servisu odkrili, ker so to pač naredili oni :) Po navadi je tu govora o manjših (a vseeno dokaj znanih in pooblaščenih) salonih/servisih in ne o kakem KMAG-u ipd.

lp

Uporabniški avatar
MacAudio
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a MacAudio Po maj 31, 2010 3:38 pm

Ti sam čipiraj, pa na servisu nič ne povej, da je čipan. Itq, je pol serviserjev takih, da nevejo za kaj se gre.
TSI+DSG = T.N.T.!! ;-))

Sebko
Nov uporabnik

Napisal/-a Sebko Po maj 31, 2010 4:31 pm

MacAudio je napisal/-a:Ti sam čipiraj, pa na servisu nič ne povej, da je čipan. Itq, je pol serviserjev takih, da nevejo za kaj se gre.

He he ja se najdejo kje kšni kekci k so mal cepleni :roll: ... Upam da se bo najdu kje kšn lastnik kie k je že čiperu da me malo razsvetli s svojo modrostjo :lol: Je pa dost tem na temo čipiranja tko da me čaka veselo domače branje!! :-P

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Po maj 31, 2010 6:29 pm

MacAudio je napisal/-a:Ti sam čipiraj, pa na servisu nič ne povej, da je čipan. Itq, je pol serviserjev takih, da nevejo za kaj se gre.
... Ko mu bo delal ecu flash programa in zopet naložil originalno verzijo bo pa protestiral ... serviserju moraš povedati, da je vozilo čipano torej moraš izbrati - imeti zaupnega serviserja, da mu ne povozi nastavitev !
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Po maj 31, 2010 6:36 pm

kolega je cipal, le da 2.0 motor. tko da lahko ga prasas kaj. ;)

http://www.avtomobilizem.com/modules/ca ... r_id=24850

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Po maj 31, 2010 8:25 pm

Mad je napisal/-a:
... Ko mu bo delal ecu flash programa in zopet naložil originalno verzijo bo pa protestiral ... serviserju moraš povedati, da je vozilo čipano torej moraš izbrati - imeti zaupnega serviserja, da mu ne povozi nastavitev !

To je res, ampak pri Hyundai/Kia zelo redko "updatajo", iz osebnih izkušenj ;) Drugo pa je kak VAG..

Sebko
Nov uporabnik

Napisal/-a Sebko Če jun 03, 2010 9:33 am

Pol se prav da če ti ga flasha na servisu pol greš nazaj in ti ga zastonj chipera nazaj?

Uporabniški avatar
zoky7
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a zoky7 Če jun 03, 2010 10:44 am

Sebko mene pravtako to zanima kar tebe...največ, kako je s to garancijo...

LP,Zoran

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Če jun 03, 2010 11:11 am

Jap, če ti ga na servisu zbrišejo greš nazaj, kjer si čipal in oni ti ponovno naložijo "natjunan" program. Odvisno pa je od ponudnika (tunerja) kolikokrat to naredijo zastonj. Pri RSR vem, da prej nekih omejitev ni bilo, sedaj mislim da ti to naredijo zastonj 2× :)
Če delaš malo km tako ni neke panike tudi če ti ga kdaj zbrišejo, če pa servisiraš avtomobil 3x na leto npr, je pa to že druga zgodba :) Čeprav, kot sem že omenil, nekatere znamke to delajo samo v primeru kakih napak, drugače pa skoraj nikoli.

Sebko
Nov uporabnik

Napisal/-a Sebko Če jun 03, 2010 11:23 am

No servise predvidevam na 1 leto ker zelooo velik kilometrov ne delam. No zdej se bo treba odločt še kam jit? ejsim kokr vidm si ti pri RSR to delu.... vrjetn so kr vredu? tvoje izkušnje?
Maš ti i30 pa si na kia forumu?

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Če jun 03, 2010 11:37 am

Sebko je napisal/-a:No servise predvidevam na 1 leto ker zelooo velik kilometrov ne delam. No zdej se bo treba odločt še kam jit? ejsim kokr vidm si ti pri RSR to delu.... vrjetn so kr vredu? tvoje izkušnje?
Maš ti i30 pa si na kia forumu?

Jp, med drugim ;) Izkušnje..zaenkrat vse uredu trktrk :)
Je pa teh tunerjev v Slo kar nekaj, odločitev pa je tvoja.

rupp
Nov uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a rupp So avg 07, 2010 9:00 pm

imam za sabo dva servisa, na 15002km prvega, na 1503 _ km je bil čipan in na 15051 drug servis, saj mi je čip ........ in sem zato pristal tam, tako da pebi, ne se igrat, garancija mi je na srečo ostala zarad znancev na Kiji, pridobil sem baje 20 konjev kar jih itak ni bilo čutit in nekaj malega navora, bil teden in pol brez avta. Čip sem prodal za 30€ na bolhi, za čipanje pa dal skor 700.

p.s na tujih forumih sem bral že nekaj časa nazaj, dost istih problemov pri 2.0 motorjih s čipiranjem, le da ti niso imeli toliko sreče z garancijo.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder So avg 07, 2010 9:29 pm

rupp je napisal/-a:imam za sabo dva servisa, na 15002km prvega, na 1503 _ km je bil čipan in na 15051 drug servis, saj mi je čip ........ in sem zato pristal tam, tako da pebi, ne se igrat, garancija mi je na srečo ostala zarad znancev na Kiji, pridobil sem baje 20 konjev kar jih itak ni bilo čutit in nekaj malega navora, bil teden in pol brez avta. Čip sem prodal za 30€ na bolhi, za čipanje pa dal skor 700.

p.s na tujih forumih sem bral že nekaj časa nazaj, dost istih problemov pri 2.0 motorjih s čipiranjem, le da ti niso imeli toliko sreče z garancijo.

To si verjetno kupil čip in nisi šel na spreminjanje obstoječega računalnika?
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

rupp
Nov uporabnik

Napisal/-a rupp Ne avg 08, 2010 8:36 am

ne,vse sem delal pri sknu, ko sem se peljal v službo mi je računalnik pokazal napako na motorju ter prižgal se je indikator za auto stop, avto je zgubil moč in sem se začel samo počasi ustavljat, šlepal so me z avtoceste, na kmagu mi je ugotovil da je avto bil čipan.Dober samo da smo družinski prjatli drugač bi bil ob garancijo in cena servisa bi bila taka da bi lahka avto kar za zmer tam pusto pa si pecikl kupo.

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK Ne avg 08, 2010 9:31 am

A firma, pri kateri si cipal, ti ne da nic garancije?
:)

rupp
Nov uporabnik

Napisal/-a rupp Ne avg 08, 2010 11:55 am

garancijo dajo, sam kaj bo ta garancija v primeru če pri Kiji zgubiš garancijo na ostalo. (5 let na komplet motor) nisem se niti zanimal toliko ker mi je bilo samo da mi ostane teh 5 let.

če bi uveljavil njihovo garancijo je to nepooblaščen poseg v motor.

Uporabniški avatar
KLOWN
Nov uporabnik

Kraj: Center

Napisal/-a KLOWN Ne avg 08, 2010 1:05 pm

Ko pa leh kodobiš ven? če si hte hitrejši auto si si sam kriv da si to kupo :?
Ne Se Jebati

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Po avg 09, 2010 7:24 am

Zanimivo...
Vsi hvalijo RSR pa SKN, potem gre motor cugrunt, pa nikomu ništa. Če pa samo omeniš tuning box, pa te vsi spljuvajo, pa sem jih vrgel notri v vse možne avte, pa ni bilo problemov, celo z DPF-jem, če box le ni preveč odprt. Razlika v ceni je pa več kot očitna, ampak kaj, ko to ni SKN ali RSR... :roll:
Kaj čmo, narobe svet...
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov