Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

lukavr6
Nov uporabnik

"power chip" na vr6 motorju

Napisal/-a lukavr6 Pe avg 06, 2010 7:58 pm

Živjo!

kupil sem še en avto za dele, predvsem me je zanimal motor, da imam enega na lagarju. gre za 2.9 vr6 motor, tip ABV, avto pa je bil tudi čipan. zanima me samo ali lahko ta čip mi naredi kakšno sranje na motorju ali je to varno? načeloma naj bi se moč povečala iz 190 na 205km ter 20+navora. vkolikor ni 100% raje uporabim original ecu pa je.

edit: ne vem pa kdo je delal ta čip-na računalniku piše samo power chip, 205 PS, kar me najbolj skrbi

hvala ,lp

lukavr6
Nov uporabnik

Napisal/-a lukavr6 So avg 07, 2010 5:38 pm

ni nobeden od profijev pripravljen pomagat?

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad So avg 07, 2010 6:37 pm

lukavr6 je napisal/-a:ni nobeden od profijev pripravljen pomagat?
... Slikaj pa bo sploh razumljivo kaj hočeš povedat ... če je to škatlica z 4 žicami ki so vezane na glavnik računalnika ti nima kaj bit ... narejeno je, da originalnemu motorju spodaj doda malo goriva in prej in dlje brcne predvžig - prirastek 10 - 12 km ... vse ostale nastavitve so enake - blokada ostane ista, nima kaj biti ... če pa je to druga elektronika (originalna + eprom) ti nihče ne more nič reč- ker pač ne pozna ozadja ... niso pa to neke velike/ekstremne spremembe ... glej po priklopu kaj se z motorjem dogaja - AFR, če je temperatura motorja v mejah normale / po kratkem tiščanju in ni nekih vidnih sprememb ( voda olje ) si lahko miren ... poglej še barvo svečk za vsak slučaj pa ti bo vse malo bolj jasno . . .
kinkyllama & Yoni fun club ...

Pro_Tuning
Stalni uporabnik

Kraj: LJubljana

Napisal/-a Pro_Tuning So avg 07, 2010 8:50 pm

Najboljem, da se preveri razmerje bencin zrak ter pogleda, ce klenka. Ce je vse v redu potem ni problema. Seveda pomaga, ce tankas 100 oktanski bencin.

Lahko pa ga damo se na valje in se izmeri moc, ce je to res to kar pravijo za chip.
Nic ni nemogoce, vse se da sfrizirat

lukavr6
Nov uporabnik

Napisal/-a lukavr6 Ne avg 08, 2010 11:08 am

no sej to nekako sem mel v mislih ja.

ne gre za kak power box ali kaj takega,je druga elektronika. avto laufa super s tem čipom in v leru, in pod obremenitvijo-nobenega klenkanja, ruženja in podobno. skrbi me samo to ker mi je lastnik tega avta povedal da je menjal motor ker so mu na drugemu zaribali ležaji in me skrbi da ni vzrok tega tale računalnik.

kam pa lahko dam to preverit? oziroma a ni ceneje na novo čipat?

Pro_Tuning
Stalni uporabnik

Kraj: LJubljana

Napisal/-a Pro_Tuning Ne avg 08, 2010 11:14 pm

Ti sporocim, lahko prides recimo v Ljubljano na merilne valje pogledat kako in kaj.

Seveda se lahko tudi se enkrat chipa, to je tudi ena od moznosti.
Nic ni nemogoce, vse se da sfrizirat

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Ne avg 08, 2010 11:18 pm

Lahko ribnejo ležaji zaradi računalnika? :shock:
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Po avg 09, 2010 6:54 am

....če ti olje kam pobegne.......
....drugače pa dj zadevo na valarje pa boš vidu kaj je dejansko z to mašino

lukavr6
Nov uporabnik

Napisal/-a lukavr6 Po avg 09, 2010 8:09 am

ma ja, itak mora it na valje da sploh vidim kaj je in kaj ni nasplošno z motorjem.
bojim se samo da ni čip spisan na foro da nabija bencin v motor, kar posledično lahko spere cilindre pol gre pa hitr kej narobe, sloh pri vr motorju, ki je zelo občutljiv na olje.
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov