alter1 je napisal/-a:naliM je napisal:
Pri Tertineku ne puščaj avta brez nadzora.
Pred leti so mi Cinquecenta Sportinga dvignili, da prverijo kje pušča cev in me napotili v pisarno - ko sem prehitro uletel nazaj, sem zasačil starejšega mehanika, ki je z ostrim delom kladiva tolkel po ceveh in loncu - očitno je 'investiral' v prihodnost in zagotavljal delo čez par mesecev, saj je bilo očitno, da je na avtu šel gibljivi del (hlače).
"Starejši mehanik", ki ga vi omenjate ima poklicno šolo in dela v tej delavnici od 07. aprila 1977 prejšnega stoletja. Delavnica na tem naslovu pa dela od junija 1976.
Letno tu obnovimo ali popravimo izpušne sisteme 3 do 4.000.-m avtomobilom. Skratka
izkušenj v stroki in s strankami je kar nekaj.
Strinjam se z vami, da je "investiral" v prihodnost, ali žal ne tako kot ste vi to ratumeli, temveč v vaše dobro!
Zanima me kaj bi o nas napisali, če bi vam izpuh pregorel v mesecu ali dveh po menjavi gibljive cevi na nekem drugem mestu ali pa tik ob tej cevi?
S tem, da je operater udarjal s kladivom (400 gr, ampak s kladivom, ne s sekačem) je ugotavljal v kakšnem stanju je let`a. Verjemite mi, če se cev po takim udarcem uvije je že na koncu. Z vami pa bi se v takem primeru dogovorili o eventuelnem popravilu ali menjavi. To so že s svojimi prispevki potrdili drugi udeleženci tega foruma.
Žal mi je, da se o tem nisva mogla pogovoriti ob samem dogodku, kajti moje geslo v vseh 40tih obrti je bilo: Če ste z našim delom zadovoljni, povejte to tudi drugim, če ne, pa povejte najprej nam.
Pa še nekaj: Naš vrli Prešeren je d'jal, da le čevlje sodi naj kopitar!
Pa lep pozdrav in brez zamere!
Alojz Tertinek.
to je normalno, da se pri menjavi izpuha uporablja kladivo ane...saj veš kako je ko konusi primejo ali pa objemke ....vse zarjavi in se neda "odvijačiti" stanje izpuha se pa ne preverja z kladivom ...to je pa res ja.
pri MO/DE pa je obvezen del ponavadi kladivo, žaga(navadna, "flekserca", verigasta(za izpuhe), tudi "avtogeno" je včasih treba uporabiti.
a zobarju nikoli ne rečete, zakaj tako ravna z vami, ko vam VRTA PO ZOBEH?
prosim no ..