Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
drsokodj
Stalni uporabnik

Napisal/-a drsokodj Po dec 01, 2008 6:38 pm

alter1 je napisal/-a:naliM je napisal:
Pri Tertineku ne puščaj avta brez nadzora.
Pred leti so mi Cinquecenta Sportinga dvignili, da prverijo kje pušča cev in me napotili v pisarno - ko sem prehitro uletel nazaj, sem zasačil starejšega mehanika, ki je z ostrim delom kladiva tolkel po ceveh in loncu - očitno je 'investiral' v prihodnost in zagotavljal delo čez par mesecev, saj je bilo očitno, da je na avtu šel gibljivi del (hlače).

"Starejši mehanik", ki ga vi omenjate ima poklicno šolo in dela v tej delavnici od 07. aprila 1977 prejšnega stoletja. Delavnica na tem naslovu pa dela od junija 1976.
Letno tu obnovimo ali popravimo izpušne sisteme 3 do 4.000.-m avtomobilom. Skratka
izkušenj v stroki in s strankami je kar nekaj.
Strinjam se z vami, da je "investiral" v prihodnost, ali žal ne tako kot ste vi to ratumeli, temveč v vaše dobro!
Zanima me kaj bi o nas napisali, če bi vam izpuh pregorel v mesecu ali dveh po menjavi gibljive cevi na nekem drugem mestu ali pa tik ob tej cevi?
S tem, da je operater udarjal s kladivom (400 gr, ampak s kladivom, ne s sekačem) je ugotavljal v kakšnem stanju je let`a. Verjemite mi, če se cev po takim udarcem uvije je že na koncu. Z vami pa bi se v takem primeru dogovorili o eventuelnem popravilu ali menjavi. To so že s svojimi prispevki potrdili drugi udeleženci tega foruma.
Žal mi je, da se o tem nisva mogla pogovoriti ob samem dogodku, kajti moje geslo v vseh 40tih obrti je bilo: Če ste z našim delom zadovoljni, povejte to tudi drugim, če ne, pa povejte najprej nam.
Pa še nekaj: Naš vrli Prešeren je d'jal, da le čevlje sodi naj kopitar!
Pa lep pozdrav in brez zamere!
Alojz Tertinek.

to je normalno, da se pri menjavi izpuha uporablja kladivo ane...saj veš kako je ko konusi primejo ali pa objemke ....vse zarjavi in se neda "odvijačiti" stanje izpuha se pa ne preverja z kladivom ...to je pa res ja.

pri MO/DE pa je obvezen del ponavadi kladivo, žaga(navadna, "flekserca", verigasta(za izpuhe), tudi "avtogeno" je včasih treba uporabiti.

a zobarju nikoli ne rečete, zakaj tako ravna z vami, ko vam VRTA PO ZOBEH?

prosim no ..
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
sergej
Novinec

Kraj: Lovrenc na Pohorju

Napisal/-a sergej Če dec 04, 2008 8:05 am

Glede tertineka imam slabe izkušnje nebi zaj na dolgo, vendar ima ta privilegij, da edini zvija cevi ki so od fi-60mm naprej v Mariboru....
Kaj se tiče € so dragi....ampak kaj češ neboš se vozo 50km drugam :roll:

vem za maistra v celju...dela inox....

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če dec 04, 2008 10:47 am

sergej je napisal/-a:Glede tertineka imam slabe izkušnje nebi zaj na dolgo, vendar ima ta privilegij, da edini zvija cevi ki so od fi-60mm naprej v Mariboru....
Kaj se tiče € so dragi....ampak kaj češ neboš se vozo 50km drugam :roll:

...zdej se bo zopet oglasil Alojz oz."alter 1"

P.S razloži kaj je drago? Prej vprašaš za ceno in potlej se odločaš; greš dalje ali avto na dvigalko...... :roll:

Uporabniški avatar
sergej
Novinec

Kraj: Lovrenc na Pohorju

Napisal/-a sergej Pe dec 05, 2008 8:31 am

Izšušni lonci so nevem za 20- 30 % dražji kot v avto trgovinah..
pač nima konkurence in si sam piše cene ....glede montaže itd.
Recimo nastavki zadnji ma dražje za 50%
In povrhu še nek čuden pristop v pisarnah nevem no :roll:

ja itak da prej vprašaš :lol: .....ampak zato so forumi da pišemo svoja mnenja ali??

FreaK_22
Novinec

Napisal/-a FreaK_22 To dec 09, 2008 5:21 pm

Dejan_S2 je napisal/-a:Ja Novak tudi ja, samo meni je bilo malo mimo, ko sem enkrat iskal neke večje premere cevi, pa je imel na zalogi samo povprečne - manjše premere.
Sicer to ne pomeni v bistvu nič, mislim da bi lahko govoril o tem kako on dela. Strank mislim da kar ima.
Tretinek je malo "znan" ja, da ni nekam poceni...

...Tretja varijanta pa ti je ASR-Rudolf na Pobrežju, ki ima tudi A3M trgovino tam proti Zg. Dupleku. Jaz sem tam že nabavil par stvari "šp.izpuh, amortizerje, vzmeti... spuščal avto" pa nimam kaj rečt, je kar bilo OK narejeno.
En prijatelj je mel malo slabšo izkušnjo s športnim izpuhom tam, ampak pri meni je bilo vse v redu!

Evo, še link do Rudolfa.
http://www.asr-rudolf.si/

Tudi jaz sem imel z 3 varijanto dobre izkušnje :D
Allways tuning

supr
Nov uporabnik

Napisal/-a supr To dec 09, 2008 6:41 pm

@sergej: A lahko direkt napišeš kaj te je motilo pri Tertineku? Samo cincaš neki o "čudnem" odnosu in visokih cenah. Cena je taka kakršna jo lastnik določi, odločiš se pa TI OSEBNO, če jo boš plačal.

Ja, forum je zato da napišeš mnenje. Ampak ti nisi mnenja napisal.

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW Po mar 23, 2009 12:06 pm

Evo, drug avto, in rabim en "sportn" zadnji lonec,...
Razmisljam o novaku iz MB. Je ze kdo montiral njegove sportne lonce?
Kak je z homologacijo?
Slika

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW Po mar 23, 2009 4:28 pm

MatejW je napisal/-a:Evo, drug avto, in rabim en "sportn" zadnji lonec,...
Razmisljam o novaku iz MB. Je ze kdo montiral njegove sportne lonce?
Kak je z homologacijo?

Bil pri novaku, in nimajo sportnih loncev za pro_ceed :cry:
Slika

Uporabniški avatar
Tayfun
Novinec

Napisal/-a Tayfun Po mar 23, 2009 5:03 pm

Meni je Novak OK, si zraven ko ti dela, če še kaj najdeš ti celo gratis popravi kake malenkosti. Nazadnje me je edino motilo, da mi je za gibljivo cev na MR2 zaračunal 70€ ampak nisem imel druge možnosti kot pa menjat...

david272
Nov uporabnik

Napisal/-a david272 Če avg 26, 2010 10:14 am

ManIAK je napisal/-a:Pr trtineku dela en majster, ki ga je men privat montiral. Res obvlada zadevo. Za kaj več pa na pm...

Verjetno si mislil Denisa.No ,on ne dela vec tam,sedaj dela privat,evo se link www.dr-izpuh.si ,jaz sem zadovoljen,na golfu se drzi,ga priporocam,se splaca zapeljat v Slovensko Bistrico,lp,David
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov