Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

life4rave
Novinec

Renault Megane Tuning

Napisal/-a life4rave Če jul 04, 2002 11:07 am

Imam Megane coupe l. 99, 1.4 16V 70kw/95hp, pa me zanima ce ima kdo kaj izkusenj z menjavo cipa za avto, oz. kdo to dela, kolk denarja stane, kolk konjev bi se dobilo, kako je s porabo goriva in kako to vpliva na masino?

Lp
Natakar Taxi Prosim!

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Re: Renault Megane Tuning

Napisal/-a monster_d Če jul 04, 2002 2:14 pm

z cipom dobis nekje do 20%. Pri nas jih bos dobil najvrjetneje pri METEOR-TUNING.Tukaj sem ti dal telefonsko 07-337-8620.
Poraba pri cipih se nikoli ne poveca!!! Vcasih se lahko tudi zmanjsa!
No seveda bos potem mogel tocit 98oktanski bencin.

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Sale Če jul 04, 2002 3:05 pm

Poraba pri menjavi čipa se sigurno v večini primerov poveča. :( To je namreč ena od funkcij čipa, da daje več bencina. Če ne drucga pol bl teraš avto k se ti fino zdi. Do 20 procentov težko pridobiš. Mogoče če zamenjaš še odmično ampak je vseeno optimistično. Govorim iz lastnih izkušenj.

Drgač pa najdeš koristne info. v naslednjih debatah:

http://www.avtomobilizem.com/viewtopic.php?TopicID=27

http://www.avtomobilizem.com/viewtopic.php?TopicID=330

Sicer si pa to najbrž že prebral, ampak za vsak slučaj. :) ;)
Slika Slika

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Če jul 04, 2002 5:28 pm

Ves kaj 4sale se nikjer nisem zasledil da bi se poraba povecala!!!
Vsaj po podatkih firm.
Tukaj mas en primer:
Tuning-Chip für VW Golf II 1.8 G60 160PS
Merkmal Original - Chip nach Chiptuning
Leistung 118 KW / 160 PS - 140 KW / 190 PS
Drehmoment 225 Nm bei 4000 U/min. - 270 Nm bei 4000 U/min.
Höchstgeschwindigkeit 215 km/h - 225 km/h
Verbrauch bei 90 km/h 5.9 l/100 km - 5.6 l/100 km
Verbrauch bei 120 km/h 7.9 l/100 km - 7.7 l/100 km
Verbrauch Stadtzyklus 9.6 l/100 km - 9.2 l/100 km

vladek
Stalni uporabnik

Napisal/-a vladek Pe jul 05, 2002 5:13 am

nikakor 20% - pri motorjih brez turbine brez drugih posegov sigurno ne.
Sem tudi ze povprasal na meteor tuningu ampak vec kot 10% nikakor ne (samo s cipom ne).

Ne vem sicer kje si dobil podatke za tunanje tistega golfa ampak priblizno toliko se pri turbincih dobi, pri bencinarjih brez drugih posegov niti ni priporocljivo (ceprav se da).
Poraba se ponavadi poveca na racun vecjih konjskih moci, zdej odvisno je od motorja. Ce se navor dovolj poveca potem ob enaki voznji porabi lahko celo manj. Ce pa koristis se par dodatnih konjev ki jih pridobis se logicno poraba poveca...
Slika

life4rave
Novinec

Napisal/-a life4rave Pe jul 05, 2002 8:21 am

Slisal sem da se poveca za cca 15% in da se poraba zmanjsa zaradi boljse izkoriscenosti masine, samo zanima me kako to vpliva na masino , ker sem slisu, da ni za masino to nic skodljivega, ce pustis blokado na original, ker ponavadi ti radi, poleg cipa prestavijo se blokado obratov mal visje
No ne vem tko sem slisal, kaj vi pravite? a ima kdo izkusnje s to masino in tuningom, ker je masina za 1.4 16V 95hp kar poskocna (stirje v avtu, prizgana klima - 205km/h po avtoceti seveda poravnem) po klancu dol pa rekord 230km/h, ce sem pa sam je slo pa 210 po ravnem, samo rab full cajta do koncne!
Natakar Taxi Prosim!

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Re: Renault Megane Tuning

Napisal/-a Sale Ne jul 07, 2002 8:05 pm

monster_d pravi:
Ves kaj 4sale se nikjer nisem zasledil da bi se poraba povecala!!!
Vsaj po podatkih firm.

No, jst kakšnih podatkov firm ne poznam (pa tut ne vem kok jim gre verjet). Govorim pa iz lastnih izkušenj. Men se je na Fiatu Seicento poraba povečala po menjavi čipa ( in odmične gredi ); priznam pa da minimalno, tko da dopuščam možnost, da je bil vzrok tut kje drugje.

Vsekakor pa ne bom na smrt trdil, da je tko. Če mate drugačne informacije o tem, pol bojo najbrž že držale. ;)
Slika Slika

bossy
Nov uporabnik

Napisal/-a bossy To jul 09, 2002 9:14 am

v vsakem primeru se ti splaca kaj zraven se naredit...menjat avsuph...koletktorje...kompresijo....in tako naprej...pol pa obvezno se reprogramirat cip.....aja....se to...lahko se motor zacne malo bolj kvarit....:)

Uporabniški avatar
sporty
Uporabnik

Napisal/-a sporty Ne nov 10, 2002 7:21 pm

Mene pa zanima, če je gdo že našel kaj o megan 2 tuningu?!? hvala
RENAULT POWER - THE WAY OF LIFE

CyberMedo
Nov uporabnik

Napisal/-a CyberMedo Po dec 09, 2002 10:29 pm

Za zacetek, Megane z 1.4 16V motorjem (95 KS) ima koncno 184 km/s (vir: www.avto.net), zaradi malenkosti rezerve pri teh tovarniskih podatkih in laganja stevca dopuscam moznost, da si se peljal sam po ravnem 200 po stevcu. Trditve kot 205 (4 v avtu + klima), 210 in celo 230 so pa naravnost smesne. Moznosti sta dve: ali da nakladas, ali pa ti stevec taaakoooo hudo laze.
Kaj se pa tice cip tuninga - kakih 10% je realno pri velikoserijskih cipih - se pa tudi cipi dobijo razlicni oz. imajo razlicen "software", tako da se z nekaterimi da kar drasticne povecave moci doseci, ampak kot vedno je davek hitrejsi crkot masine in vecja poraba - ja tako je, nihce naj ne trdi, da cip tuning ne zvisa, ali da celo zmanjsa porabo, ker to ni res. To je mogoce kvecjemu pri elektronsko gnanih turbinah, pa se tam tezko. Kaj se tice porabe pa je tako, da je ta pogosto merjena pri konstantnih 90 in 120 kmh, kjer se prisotnost cipa ne pozna, kakor hitro pa pogazis pedalo bo pa avto z cip tuningom bolj sel, logicno pa tudi vec pokuril. Tisti, ki trdijo nasprotno, naj se zamislijo nad tem, kaj cip sloh pocne in takrat ocenijo logicnost svoje izjave.Ce te vlece vec moci, si kar omisli kak cip tuning, samo vecji porabi se ne izognes, razen ce ne mislis tistih dodatnih nekaj konjev tudi koristit, v primeru cesar pa itak cel tuning izgubi smisel...

LP

Uporabniški avatar
Jinxy
Novinec

Napisal/-a Jinxy To dec 10, 2002 6:10 pm

Na navadnem bencinarju brez turbine je chip tuning navadna izguba denarja...Jest bi npr. pri moji masini (1.4 16V - 105KM) dobil gor nekje do 6KM kar je za dobrih 100 jurjev kolikor me stane cip, odlocno premalo!

Chip tuning se splaca, ce imas turbino ali pa ce delas vecje predelave na masini (zamenjava odmicnih gredi, kolektorjev, nizanje glave, ipd..) da lahko krmilni program prilagodis na nove parametre. Samo potem moras imeti ECU, ki se ga da programirat...v mojem primeru stane 875 angleskih funtov (cca 300 jurjev), dobis pa vse zraven: 200 strani debelo knjigo glede tuninga in programiranja ECU-ja, software in USB kabel za povezavo do racunalnika. Najlepse je pa to, da lahko programiras med samo voznjo avtomobila. Doma si naprimer naredis par razlicnih presetov, pol pa na cesti sprobavas :)
Slika

Rover 214 Si \'97
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov