Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
enarf
Novinec

Kraj: Ljubljana

Re: Re: Citroen AX 11TRE- predelava

Napisal/-a enarf Po maj 27, 2002 4:03 pm

Novi BMW 320i ima res 1465kg medtem, ko jih ima dizel 1490. Kar se pa prometnih tice pa poslusi tole: v prometni od R-express-a (5 furgon oz. Rapid) je pisalo da ima avtomobil 1.6L dizel z 64PS, medtem, ko na vratih pisalo, da je to dizel 1.9. Ta ima res 64PS medtem, ko jih ima dizel 1.6 55. Ne vem, kako pisejo tele prometne ampak ni bilo prvic, da so se zmotili...

Lahko, da je bil kolegov BMW letnik '99. Tisti ima 1450kg (njegov brat bencinar le 10 manj).

Imam pa en predlog. Zgleda sem sam malce zajebal z navedbo tiste "moje primerjave".Namrec vsakic v pricakovanju, da je nekdo napisal kaj v zvezi z predelavo AX pokukam v forum in presenecen ugotovim, da se je nasel se eden, ki bi rad povedal nekaj "primerjav" (moti me ker sem na 56K modemu). Prav, vendar a ne bi bilo pametneje, da tole zanimivo debatico prenesemo pod drug naslov? LP! Aja, sicer pa hvala iKst, Gfors, $sale in ostali za vse nasvete...
Žua d vivre...

iKst
Uporabnik

Re: Citroen AX 11TRE- predelava

Napisal/-a iKst Po maj 27, 2002 4:29 pm

enarf, a si mogoce ze probal spustit avto kej po tistih nasvetih ? Me zanima kako poteka to v zivo.

Uporabniški avatar
enarf
Novinec

Napisal/-a enarf Po maj 27, 2002 5:25 pm

iKst: nisem se!...Morm se najprej opogumit za ta spredne fedre. Lahko, da bo se trajal. Kolkr pa jst poznam AX-a bom pomojem kr kleu zravn...
Žua d vivre...

G-4S

Napisal/-a G-4S To maj 28, 2002 10:03 am

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Sr maj 29, 2002 10:06 pm

Tole z torzijo sploh ni problem! Imam R Clio 1 model in ima tudi torzijo spistil sem ga za 4 cm. Pa je majster mael vsega skupi 10 min dela z torzijo( edino pazit je treba da obe gumi enako spustis, mors mal pomerit )

Uporabniški avatar
ssokec
Novinec

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a ssokec Pe jun 14, 2002 1:11 pm

Mam Ax Allure letnik 92, samo ma prevoženih samo 51 000 km, leti za znort, na ravnem gre 160 v dolino pa števec gre čez 180, samo ne smem si zamislit kaj bi blo če se spičiš s takim avtom pri teh hitrostih. A mi lahko kdo napiše kako poteka nižanje zadnjih para koles in kje bi dobil nižje fedre za sprednje mortizerje.
Slika

iKst
Uporabnik

corrado
Nov uporabnik

Napisal/-a corrado Sr dec 18, 2002 6:46 pm

ToniTic pravi:
Fantje tudi jaz sem imel Ax Caban 1.1 l.93 in vam lahko povem, da je s 60KM bil kar poskočen. Gor sem mu dal še nižje gume za boljše pospeške pa sporten zadnji lonec. Potem pa smo merili pospeške kar tako malo amatersko na ravni cesti, pa v obe smeri pa računali povprečja in ne vem kaj vse... in prišli do rezultata 11.2s do 100km/h. So bili še boljši, ampak to je povprečje (tovarniški podatek 13.7).
Ne pozabite, da je zraven konjev za dobre pospeške pomembno še imet majhno težo, pa kratka razmerja v menjalniku, pa možnost hitrega prestavljanja ....
Je pa res da je honda zakon...
Ampak fantje, zdaj sem kupil Fiat uno turbo.
Me zanima koliko še ostane Hondic, ki so hitrejše do 100, glede na to, da sem z njim pospravu VW Corrado G60 s 160KM?

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Sr dec 18, 2002 9:41 pm

Enarf a si ti mogoce bil na drag racingu takrat ko je bil na letaliscu v mb, ker je en imel tiste dovode za zrak tako narejene kot jih ti imas!!! upam da se ne motim, ker imam jaz na jugicu podobno nareto!!!
Kako pa je zdaj pozimi a ne dobiva motor malo prevec zraka?
Jaz sem dovode za zrak zadelal kar s casopisnim papirjem!!!

Kar se pa tice torzije, je cist enostavno spuscati, res ni vec kot 10min dela!!! mam isto na jugicu zadi torzijo pa imam spuscenga za 3cm

Lp monster_d

Uporabniški avatar
enarf
Novinec

Napisal/-a enarf Če dec 19, 2002 6:29 pm

Pravega misliš...Moteče pri tej zadevi pa tudi pozimi ni nič. Avto je šel ko šus. Stvar itak pride do izraza šele med vožnjo, ko zrak priteka. Edinole, ko je bilo res mraz, sem nazaj nataknil navadni filter, saj je avto s tistim odprtim potreboval cca. 15 minut, da je začel delati normalno.
Žua d vivre...

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Če dec 19, 2002 11:02 pm

Ja kriza je da dobi dosti mrzlega lufta pol pa cuka!!!

Kdaj pa moslis listnato fedro porihtat!!!
Pa en list mors dodat da jo srsaS!!!
Jaz sem mel prej dvolistno zdaj pa trolistno pa se ful pozna pri voznji. veliko je trsi pa se veliko bolje se drzi ceste!
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov