lisko je napisal/-a:ap je napisal/-a:Najprej en lep pozdrav vsem forumašem![]()
Mene pa zanima, če je že kdo preizkusil QMI Tekoče Tesnilo – Liquiseal ( http://qmi.si/izdelki.html#6 )
Zanima me, če to res prepreči puščanje olja iz motorja, ker bi potreboval za starejše vozilo, kjer generalna motorja ne pride v poštev, ker bi bilo predrago. Problem je v tem, da je blok motorja iz dveh delov in če bi razdrl motor bi bilo smiselno narediti še generalno zato bi poizkusil s tem.
LP
Glede na to da je blok iz dveh delov, potem je verjetno prebito tesnilo...Tole pa po moje ne deluje kot tesnilc ( tisti ki se ga vlije v karter) ampak samo poveča elastičnost semeringov....Torej če pušča kak semering potem pogojno da, če pa pušča tesnilo potem pa se bojim , da ni pomoči....
nebivedu je napisal/-a:Sam ga uporabljam, ker je cenejši od motor-up-a, je pa isto pod drugo blagovno znamko. Meni se je poraba res zmanjšala in to iz 10,8 na 9,3 L/100km pri mašini z 180KM. Slog vožnje je ostal isti in relacija ista. Moč motorja pa se ne poveča, kvečjemu se doseže tisto(par procentov manj od novega avta) kar je avto izgubil z starostjo. Čudežev pa stvar ne dela, tako da premisli, ali je vredno dajati vsakih 10k kilometrov ta dodatek v mašino.
LP
Nebivedu
a33 je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:Sam ga uporabljam, ker je cenejši od motor-up-a, je pa isto pod drugo blagovno znamko. Meni se je poraba res zmanjšala in to iz 10,8 na 9,3 L/100km pri mašini z 180KM. Slog vožnje je ostal isti in relacija ista. Moč motorja pa se ne poveča, kvečjemu se doseže tisto(par procentov manj od novega avta) kar je avto izgubil z starostjo. Čudežev pa stvar ne dela, tako da premisli, ali je vredno dajati vsakih 10k kilometrov ta dodatek v mašino.
LP
Nebivedu
kak avto pa je tole, ker malo kuri za 180 ks?
joztom je napisal/-a:To ni majhna poraba. Imel sem dolga leta Citroena 3.0 S 190KS pa je bila poraba 8,6-10 odvisno od vremena in težke noge. Tako močan avto žre veliko manj kot 2.0 ker ga sploh ni treba priganjati ampak samo krotiti in samo na lahko držati, da ne pobegne.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov