Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

black_clio
Nov uporabnik

Vogtland amortizerji in vzmeti

Napisal/-a black_clio Pe apr 06, 2012 12:00 pm

Pozdravljeni!

Zanima me če ima kdo izkušnje z vogtland vzmetmi in amortizerji, to je njihov kit ki zniža avto za 35mm. Zanima me namreč zato ker jih lahko kar ugodno dobim. Zanima me či bo avto preveč trd in kako se bo obnašal v ovinkih, či se bo avto manj nagibal? Sploh ne vem je to vredu firma ali ni glih nekaj ne vem kaj.

Hvala za odgovore.

lp
Zadnjič spremenil black_clio, dne Po apr 09, 2012 12:52 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Re: Vogtland amortizerji in vzmet

Napisal/-a pinny Pe apr 06, 2012 12:10 pm

Malo si poglej na netu koliko let so že v kakem avtošportu pa boš vidu ;).
Drugače pa imam Vogtland gewinde že nekaj mesecev in zadeva igra tako kot more, meni ni nič pretrdo, prej premehko :D.
Vogtland zadeve pa drugače dobiš pr Technoracing v Kranju po dostopnih cenah ;).

Uporabniški avatar
opelboy
Novinec

Kraj: Stopc da hills

Napisal/-a opelboy So apr 07, 2012 7:43 pm

Jaz imam na svoji Astri kit amortizer+vzmet -30mm. Naročil prek ebaya za cca 370€, pri nas ga dobiš baje za 380+poštnina.
Je pa tko..pač avto je malo trši kot prej(malo zjahani amortizerji), nič drastičnega da ti bo hrbtenico zlomilo.. Glede handlinga opažam da je sam avto bolj progresiven(počasi-mehak, hitro-trd) in dejansko bolj zaupaš avtu ker ga ne meče sem ter tja.

Za kakšn track day(upam da nimaš tega v mislih) pa seveda ni..Za tak dnar super roba. :vrum

black_clio
Nov uporabnik

Napisal/-a black_clio Po apr 09, 2012 12:48 pm

To pa je ful poceni. Jaz sem gledal takšen kit http://www.vogtland.com/en/sport_suspension_kits.php ampak cene novega se gibljejo tam od 600 do 700€.

virtuoso89
Novinec

Re: Vogtland amortizerji in vzmeti

Napisal/-a virtuoso89 Po apr 09, 2012 12:55 pm

Za kateri avto pa gledaš to? A za cliota?

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Po apr 09, 2012 1:00 pm

Mene pridejo kit Vogtland in Koni Sport serija približno isto, katero je pa boljša opcija ?

black_clio
Nov uporabnik

Napisal/-a black_clio Po apr 09, 2012 3:14 pm

Ne ne rabim za cliota sedaj imam hondo civic sedan letnik 98.

virtuoso89
Novinec

Napisal/-a virtuoso89 Po apr 09, 2012 3:50 pm

Jaz mam amortizerje od vogtlanda. Prvi so super, zadnji pa katastrofa, trdi tako da misliš da imaš namesto amortizerja le štango, bi rekel da so samo za track day-e. Še po avtocesti se ni dalo pelat.
Potem sem dal nazaj original odzadaj, res da so mal premehki, ampak se vsaj udobno pelje.

black_clio
Nov uporabnik

Napisal/-a black_clio Po apr 09, 2012 10:18 pm

Kako pa se ti je avto spustil? Od spredaj in odzadaj enako oz. je bil v ravnini ali je bil v "kajlo"? Pa kakšen avto imaš?

Uporabniški avatar
opelboy
Novinec

Kraj: Stopc da hills

Napisal/-a opelboy Sr apr 11, 2012 5:13 pm

Ja ma res, kakšen avto imaš?
Zdaj pravilo za FWD avte je znano, spredaj so amortizerji bolj mehki(ne plavajoči) kot zadaj, da ima nos nekoliko več oprijema in avto hitreje spraviš v oversteer(prekrmarjenje) ker je v osnovi nagnjen k undesteeru(podkrmarjenje). Močno pa dvomim da so bili tako zel trdi. Moji so trši, ampak nekega neudobja ne povzročajo - sploh pa ne na AC.

virtuoso89
Novinec

Napisal/-a virtuoso89 Sr apr 11, 2012 6:21 pm

Pravim da imam samo amortizerje od Vogtlanda, fedre mam od Eibacha.

Ko si ga priganjal čez ovinke se je peljal super, samo vsakdnaja vožnja pa je bila nemogoča z njimi. Zadnjie se je tudi na roke zelo težko stisnilo (premikalo), prve pa malo težje kot original.

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic Sr apr 11, 2012 7:25 pm

Jst mam na golfu mk3 GTIju vogtland amortizerji+fedri. Trdo je, nižji od originalnega GTIja ne vem kolk je točno, sm pa en amortizer že reklamiral ker je bil v dobre pol leta fuč. Mi je pa uvozil / zrihtal en Urban, ki se je včasih stem ukvarjal, vse skupaj je bilo 270€ se mi zdi - ful poceni. Mam cifro, če želiš. Drugače pa uvaža Lah, ki se ukvarja s kmetijsko mehanizacijo (se mi zdi).
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov