Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Menjava motorja R19->R5

Napisal/-a lisko Če mar 15, 2007 4:07 pm

Iz renault 19 1.9TDI v renault R5. Bi šlo to ? Je možno da sta motorja podobna po nosilcih? Mogoč se mi ponuja ena možnost da to premenjam sam me zanima kak je z nosilci? Ma kdo haynes pa naj pogleda prosim? Pa ne mi pisat prosim za zavore in tko dalje... to vem in tud pride premenjano.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Če mar 15, 2007 4:10 pm

jah dejansko bi moglo vse pasat.Sej ce imas avto pred sabo na oko vidis ce so nosilci na istem mestu, tako da ni to nek problem.Ce pase 1.816v iz cliota, ki ima isti motor R19 bi mogu tudi ta motor pasat, pod pogojem da imajo benzinci in diesel iste nosilce.Primerjaj, malo pomeri pa bo ;)
drugace nebi raje dal kej drugo not diesel, glede na to da imas tolko motorjev na izbiro za v 5ko?
LP
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Če mar 15, 2007 4:23 pm

Dizla al pa nič.... sorry. Pri prevoženih cca. 2500km na mesec se mal uprašaš kaj boš izbral, poleg tega me bencinci nit mal ne pritegnejo. Gre se za to ker lih nimam na izbiro da bi dva avta med sabo primerjal.Zato me pa zanima če mi lahk kdo točn pove.

Bencinc in dizel nimata istih nosilcev.... ma dizel en nosilc več.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Če mar 15, 2007 4:28 pm

lisko je napisal/-a:Dizla al pa nič.... sorry. Pri prevoženih cca. 2500km na mesec se mal uprašaš kaj boš izbral, poleg tega me bencinci nit mal ne pritegnejo. Gre se za to ker lih nimam na izbiro da bi dva avta med sabo primerjal.Zato me pa zanima če mi lahk kdo točn pove.

Bencinc in dizel nimata istih nosilcev.... ma dizel en nosilc več.

ja ja valda pol se ti cenovno splaca imet dizla.Hm ce ima en nosilec vec ne vem ce se ti bo to izslo.ej pa kaj ce bi dubu kje dizel motor od petke? sej petke so ble tudi dizel 1.6 55 konjev. A tega nebi imel not? al ti ze imas ta motor not? :P sej ne vem...hehe
LP
Slika

Dr_S
Novinec

Napisal/-a Dr_S Če mar 15, 2007 5:11 pm

clio 1.8 16v ima drugačne nosilce kot R19, pa imata oba isti blok motorja.

Je pa R19 veliko bolj podoben R5 kot pa clio, kar se tiče nosilcev motorja.
Ker je 1.9 dizel blok drugačen kot 1.8 16v ti ne znam nič povedat, če paše ali ne.

Je pa sigurno možno uporabiti kakšen drug nosilec ali pa druge nosilce za alternator pa narediš da paše v R5.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Če mar 15, 2007 5:53 pm

Zdej je not 1.6 dizel. Tko da dizl je že v osnovi :) Zanima me sam kak nosilci pašejo. Ker nekih extremnih predelav lih nem šel delat.Torej naj en točno pove po možnosti še prilima kako skico nosilcev.
Slika

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Po mar 19, 2007 12:32 am

glede prostora povem da ga ima petka manj.
za 1.8 16v je zadaj uredu, spreda pa je potrebno vezno steno premakniti naprej.
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar Po mar 19, 2007 9:49 pm

Samo ka bi to letelo, ta navor v petki 8) Tole bi bil dober projekt!
BMW E46

Uporabniški avatar
dete
Nov uporabnik

Napisal/-a dete Sr mar 21, 2007 12:38 pm

morš probat, pa vidš kako leti 8) ;)

za dizla pa nebi vedu, če paše

drugač se pa 16V kr lepo zvrti v R5 :twisted:

RacerTinko
Nov uporabnik

Re:

Napisal/-a RacerTinko So apr 14, 2012 10:14 am

Nejko87 je napisal/-a:glede prostora povem da ga ima petka manj.
za 1.8 16v je zadaj uredu, spreda pa je potrebno vezno steno premakniti naprej.

Živjo!
jest mam tut R5ko pa bi dal notr motor 1.8 16V in že nekaj časa brskam po forumih kaj bi mogu vse predelat no pol ms pa kle vidu da si napisou da zadni del mašine notr paše brez problema pri prednem pa je treba premakniti vezno steno naprej...zdej me pa sam še zanima če je to to al je potrebno še kaj drugega predelat?
če neveš kaj bi delou probi batzajlo zamenat :)

RacerTinko
Nov uporabnik

Re:

Napisal/-a RacerTinko So apr 14, 2012 10:14 am

Dr_S je napisal/-a:clio 1.8 16v ima drugačne nosilce kot R19, pa imata oba isti blok motorja.

Je pa R19 veliko bolj podoben R5 kot pa clio, kar se tiče nosilcev motorja.
Ker je 1.9 dizel blok drugačen kot 1.8 16v ti ne znam nič povedat, če paše ali ne.

Je pa sigurno možno uporabiti kakšen drug nosilec ali pa druge nosilce za alternator pa narediš da paše v R5.

Živjo!
jest mam tut R5ko pa bi dal notr motor 1.8 16V in že nekaj časa brskam po forumih kaj bi mogu vse predelat no pol sm pa kle vidu da je Nejko87 napisou da zadni del mašine notr paše brez problema pri prednem pa je treba premakniti vezno steno naprej...zdej me pa sam še zanima če je to to al je potrebno še kaj drugega predelat?
Lp!
če neveš kaj bi delou probi batzajlo zamenat :)
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov