taja740 je napisal/-a:Moj oče ima hyundai i35 in je naročil preko tega fanta ta čip iz nemčije in bo imel 180km, no ta čip stane 230 eur in ga sam ustaviš noter k motorju. A jaz ko gledam te spletne strani so cene ful opasne tud do 700 eur.To mi ni jasno zakaj tako drago in zakaj ni za mojih 120 km čipa iz nemčije
čare je napisal/-a:Ta fant ki se s tem ukvarja nima pojma.To je itak fiatov motor in ja,da se čipat.Pelji nekam kjer to opravljajo kvalitetno.
primozek68 je napisal/-a:No, mislim, da je vsem jasno, da je ''čipiranje'' pač ponarodel izraz za optimizacijo motorne elektronike.
zoranv12 je napisal/-a:čare je napisal/-a:Ta fant ki se s tem ukvarja nima pojma.To je itak fiatov motor in ja,da se čipat.Pelji nekam kjer to opravljajo kvalitetno.
to ni fiatov motor, ampak je tako kot GM, SAAB in še kdo, tudi Fiat kupil licenco za vgradnjo od podjetja, ki se ukvarja z razvojem motorjev in sicer od podjetja AM Mototri. Prvi tak motor je bil vgrajen leta 2000 v Alfo...in od tod vsi mnenja, da je to fiatov motor. bla bla
Tako kot vsi mislijo, da je TDI volkswagnov motor...dotični motor so recimo razvili v razvojnem inštitutu v Gradzu, v Avstriji. Licenco za vgradnjo in izdelavo imajo na primer tudi Dodge (GM) in Mitsubishi...
ker pa je bil prvi tak avto audi 80....bla bla...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov