Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
\OnlyME/
Novinec

Kraj: Maribor

Blendiranje EGR ventila - TDI

Napisal/-a \OnlyME/ Sr mar 14, 2012 8:18 pm

Imam VW Passat-a, 1.9 TDI, 110 konjev, letnik 1998, pa me zanima, če ve kdo, ali je celo kdo poiskusil kako je z blendiranjem EGR ventila.

Kolko se pridobi, kaj pomeni to za avto, za turbino in vse ostale dele, s čim blendirat?

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Re: Blendiranje EGR ventila - TDI

Napisal/-a ~toMmy~ Sr mar 14, 2012 8:20 pm

Če se ne motim, lahko samo potegneš vakuum cevko ven in daš en šraufek v njo.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
\OnlyME/
Novinec

Napisal/-a \OnlyME/ Sr mar 14, 2012 9:15 pm

Hmm,....... v bistvu je tak, da gre v egr ena cev, ki je za cca, palec premera, iz egr ven pa gre pol mala cavka,.....

V mislih sem imel blendiranje te cevi (za palec premera) in odstranitev egr-a. Ali ne?!?

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Sr mar 14, 2012 9:50 pm

Na računalnik naj ti ga onesposobi, sicer 2% še odpira, samo svinja pa ne več.
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr mar 14, 2012 10:01 pm

ce potegnes uno vakum cevko vn (uno gumijasto ki je na vrhu) in das v to gumujasto cev vijak notr na tesno (da ne zgubla vakuma) si ga ze blindiral in ne deluje vec egr.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
\OnlyME/
Novinec

Napisal/-a \OnlyME/ Sr mar 14, 2012 11:39 pm

Je res da se s tem poveča konjenica?!? Al sam preprečim, da garež ne razhaja po motorju?

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr mar 14, 2012 11:48 pm

abbe je napisal/-a:ce potegnes uno vakum cevko vn (uno gumijasto ki je na vrhu) in das v to gumujasto cev vijak notr na tesno (da ne zgubla vakuma) si ga ze blindiral in ne deluje vec egr.

Ja, to delajo uni, ki uživajo v jebanju samega sebe v glavo. Če je EGR zapacan, potem ne tesni. In če ne tesni, grejo izpušni plini spet v sesalni kolektor. EGR se blindira tako, da se ga podloži s ploščico (2 mm alu) in to je to.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

el1t3
Nov uporabnik

Napisal/-a el1t3 Če mar 15, 2012 6:28 pm

Jaz sm mel na dveh jtd-jih blindiranga, ni neke razlike v moči, le eden mi je manj kadiu pod obrati... Sem ga pa blindiral tko, kokr je TrijoAdijo napisal ... Lp

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če mar 15, 2012 9:45 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:ce potegnes uno vakum cevko vn (uno gumijasto ki je na vrhu) in das v to gumujasto cev vijak notr na tesno (da ne zgubla vakuma) si ga ze blindiral in ne deluje vec egr.

Ja, to delajo uni, ki uživajo v jebanju samega sebe v glavo. Če je EGR zapacan, potem ne tesni. In če ne tesni, grejo izpušni plini spet v sesalni kolektor. EGR se blindira tako, da se ga podloži s ploščico (2 mm alu) in to je to.

jst sm mu povedal kako se ga ahitreje blindira da se ne odpira vec,ce pa on ne spuca predhodno je pa njegova stvar.
konjenica sepa nc ne poveca ker ce egr deluje pravilno je itak zaprt ko mas pouhn gas
Ni vse res kar napišem

marjanmb
Nov uporabnik

Napisal/-a marjanmb Sr apr 25, 2012 9:00 pm

AFN motor (110KM, 1.9) je po blindiranju EGR malenkost glasnejši v prostem teku, poveča se izpust NOx, zmanjša se dimljenje v določenih obratih.
Pa še nekaj sem opazil, da se avto pozimi počasneje segreje.
Po moje je res najboljša varianta z podložko (brez luknje seveda :-) ), za test pa bo dobra tudi varianta z cevko.

Na enem forumu (ecuconnections) sem bral, da bi moral malenkost spremeniti tudi predvžig(predvsem pri manjši obremenitvi), če bi hotel obdržati optimalno nastavitev motorja (preprogramiranje računalnika). Šlo naj bi za malenkosti. Ne vem, je mogoče je kdo opazil povečanje porabe???
Razlog naj bi bil, da ni povratnih vročih plinov v cilinder in posledično je samovžig nafte pozneje....
Drugače pa se večina strinja s tem da je blindiranje EGR dobro za motor, razen seveda ekologov.

LP!

Uporabniški avatar
Bmw.
Novinec

Napisal/-a Bmw. Če apr 26, 2012 3:05 pm

Enostavno blindiraš ta motor uzameš cev iz egr ventila dol in v njo priviješ en malo večji šraufek lah še mal diht mase zraven daš da bo za ziher dihtalo. Nato pa uzameš 1 mm debeli pleh ali pa še tanši in odviješ egr dol na sesalnem kolektorju in narediš eno takšno ploščico zvrtaš dve luknji v pleh in jo ustaviš vmes med sesalni kolektor in egr nato zategneš skupaj če pa pušča pa predihtaš in je toto lp
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov