Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

nenad32
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Chip tuning za Peugeot 508 ali Citroen C5

Napisal/-a nenad32 To mar 15, 2011 7:33 pm

Redno spremljam ta forum vendar sem se šele sedaj odločil za pisanje in sicer: Zanimam se za nakup novega vozila in sicer Peugeot 508 ali Citroen C5. Glede na to, da letno ne delam veliko št. kilometrov, bi morda zame bil bolj primeren 1.6 thp z 156 konji, vendar pa je zaradi novega DVM razlika med 1.6 thp in 2.0 diesle 163 manj kot dva tisočaka. Zanima pa me sledeče?
Nikjer ni govora o 1.6 thp z 200 konji, čeprav že ta motor vgrajujejo v RCZ in DS3, pa me zanima, če je to le čipan 156 konjski ali so tu še kakšne druge spremembe? Zanima pa me tudi čipanje 163 konjskega diesela, v primeru, da se odločim zanj. Zanima me, če kdo ve, ali je to samo čipan 140 konjski in ali je potemtakem varno še dodatno čipanje 163stke?

Za vse odgovore se vnaprej zahvaljujem!

Lp!

iKst
Uporabnik

Re: Chip tuning za Peugeot 508 ali Citroen C5

Napisal/-a iKst To mar 15, 2011 8:01 pm

200 konjski THP ima večjo turbino pa verjetno še kakšno malenkost. Skratka, ni ista mašina.

Je pa čipan THP150 kar živa stvar. Jaz imam v DS3, čipal sem pri SKN. Po merjenjih je moj DS3 hitrejši od stock Racinga. Čeprav ima po čipanju samo 185 konjev mu navor zelo zraste.

Je pa THP pomoje prava odločitev. Jaz bom tudi v kratkem kupil še en družinski avto pa gledam C5 THP ali DS4 THP (157 konjski + čip). Bencinar je hitrejši od dizla, bolj zvezno pospešuje (od 2000 do rdečega polja), je tišji poraba je pa tudi relativno nizka. Jaz imam na DS3 povprečno 8l po BC pa je zelo pogosto na polni. Zadnjih 3000km ko sem na eni daljši turi po Evropi mi kaže mizernih 6,7.

nenad32
Nov uporabnik

Napisal/-a nenad32 Sr mar 16, 2011 2:50 pm

Hvala Ikst za ta odgovor. Verjetno se bom odločil za nakup THPja vendar si želim avtomatski menjalnik. Razen, če bom našel kakšno 163 C5 dieselko tiptronic z kakšnimi 20-30tisoč prevoženimi za pameten denar, potem bom verjetno tega vzel. Me pa zanima kak je z čipanjem avtomatikov. Nekje sem prebral, da avtomatike ni dobro čipat, saj naj bi bili optimalno nastavljeni na serijsko moč motorja, spet drugje sem zasledil, da čipanje avtomatika ni težava le, da je prirastek moči nekoliko manjši, da se menjalnik ne poškoduje. Pa bi želel mnenje o tem, če se kdo na to spozna.

Lp!

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Sr mar 16, 2011 4:00 pm

Bolj kot moč pri menjalnikih lahko težave povzroča navor, dobra tuning firma bi seveda morala poznati kakšne so omejitve pri avtu katerega čipajo, in delo opravijo tako, da je zadeva zanesljiva.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Sr mar 16, 2011 7:36 pm

Vsekakor bi se obrnil na SKN in pri njih povprašal.

Vsekakor je pri avtomatiku potrebno omejiti navor - običajno povišanje je ponavadi previsoko.

nenad32
Nov uporabnik

Napisal/-a nenad32 Če mar 17, 2011 10:09 am

Če si že kupujem avto za 25 tisočakov seveda ne bom šparal pri tuningu in šel k prvemu kvazi tunerju, da prišparam kak evro. Povprašal bom pri SKN ali RSR, tukaj na forumu so z obema kar zadovoljni.

tomazpog
Novinec

Napisal/-a tomazpog Če mar 17, 2011 12:58 pm

Povej potem odgovor, ker tudi mene zanima, imam pa 2.0 Hdi z robotiziranim menjalnikom, ki je tudi omejen z navorom. Me zanima, kaj ti bodo povedali, ker odgovor, da bo kao vse ok, me ne zadovolji ravno..

nenad32
Nov uporabnik

Napisal/-a nenad32 Če mar 17, 2011 4:10 pm

Vsekakor bom sporočil, ker, kot praviš "bo vse ok, ni problema se da" mi ne zadošča. Brez garancije sploh ne dam čipat.

nenad32
Nov uporabnik

Napisal/-a nenad32 Če mar 17, 2011 7:02 pm

Obljubil sem vam odgovor in tukaj je!
Danes popoldan sem govoril z RSR in njihov mojster tuninga mi je povedal sledeče:
Na moje vprašanje ali je 2.0 hdi s 163 km samo čipana različica 140 konjskega sem dobil presenetljiv odgovor, da temu ni tako in sicer:
razlika je v šobah in tudi v velikosti turbine, sicer mi je zatrdil, da 163 km turbina ni večja niti za številko pa vendarle je razlika.
Kar se pa tiče samodejnih menjalnikov mi je povedal, da inajo le ti že serijsko vgrajen omejevalec navora katerega oni ne spreminjajo, saj je le ta postavljen kar precej visoko in, kot primer: Peugeot 508 ali Citroen C5 2.2 hdi s 204 km ima popolnoma enak samodejni menjalnik kot 140 in 163 km verzija, pa vendarle ima ta motor 100 Nm več navora. Torej se v primeru čipanja 140 ali 163 km motorja tako moč, kot navor povečata, vendar ne preko tovarniške nastavitve. Po njegovih trditvah se omejevalnika navora ne dotikajo. Zaradi tega tudi nudijo letno garancijo,ki sicer stane 300 eur, lahko pa jo podaljšuješ vsako leto za obdobje petih let. Vse možne okvare na turbinah, menjalnikih itd v tem primeru krije, če sem si prav zapolnil zavarovalnica Generalli-ne me držat za besedo. Zatrdil mi je tudi, da v primeru čipanja garancija na avto ostane. V primeru, da vam na pooblaščenem servisu na novo naložijo sftware, se v tem primeru program nastavi nazaj na tovarniško verzijo, vam RSR brezplačno downloada nov software.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če mar 17, 2011 7:09 pm

Daj se pogovori še z SKN-om, pa poročaj podobno kot za RSR, me prav zanima direktna primerjava oz. morebitna razhajanja. :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Če mar 17, 2011 8:16 pm

glede garancije je tkole kot smo rekl, tud čenov avto tunaš jo ta zgubi, če ugotovijo da je tunan, pa ni važno kaj gre narobe. poznam primer na Verovškovi, ko je človek skoz jamral za neke okvare, ko so iz VW sporočili naj pregledajo še zoper tuninga, je moral revež plačati vse servise za nazaj, ki so bili opravljeni v roku garancije. 300€ za leto garancije pri SKN je malce preveč. chip tuning.n.... ma isto garancijo za se mi zdi 170e (do 2 leti staro vozilo)

demersus
Nov uporabnik

Napisal/-a demersus So jun 23, 2012 5:30 pm

Pozdrav še z moje strani.

Zanima me, če ima kdo kakšne izkušnje s čipiranjem 138 HDi motorja v C5? 2008 letnik, če kaj pomaga. Vnaprej hvala za vse odgovore :)

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Po jun 25, 2012 8:43 pm

nenad32 je napisal/-a:Vsekakor bom sporočil, ker, kot praviš "bo vse ok, ni problema se da" mi ne zadošča. Brez garancije sploh ne dam čipat.

garancijo povsod dobiš samo na tuning ne pa an sam avto ali motor, tako da an to kar pozabi, potem raje kupi tovarniško tunanega SKN/ABT... in ne SKN slovenije ki nima veze z onim nemškim
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov