Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

pero871
Nov uporabnik

VW BORA

Napisal/-a pero871 Ne dec 29, 2002 9:26 pm

Mene zanima če je možno da bi iz 1.4 16v predelav v 1.6 16v tako da zamenjam gred in računalnik motoraj?(VW BORA)
Ali ima kdo iskušne s to predelavo?
SREČNO NOVO LETO VSEM!

Uporabniški avatar
Need_Power
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Re: VW BORA

Napisal/-a Need_Power Ne dec 29, 2002 9:52 pm

Nevem kako bi predelal iz 1.4 motorja naenkrat prostornino 1.6. Da pa se sigurno narest predelava 1.4 16V motorja, tudi sam se full zanimam za to predelavo (sicer za golfa IV) z enakim motorjem. Imaš polno različnih firm, ki ti naredijo chip tuning, na cirka 90 konjev (pri enih 65 KW po predelavi, pri nekaterih pa 66 KW). Jaz sem se za to zanimal pri podjetju MOTORING na Ptuju, pa mi je šef te firma reko, da on ne verjame nekim no-name chip tuningom, ki predelujejo kao vse chipe. Je reko da če bi mi že naredo, potem bo dal CHIP (al samo software, nevem) od podjetja DIGI-TEC, ki je v tujini (nemčija, avstrija) že full uveljavljeno in ki se tut res spoznajo na VW motorje. Tako da jaz ko dobim avto (in našparam še nekje 100 do 120 čukov), takoj k DIGI-TECu po predelavo. Neki toti chip tuningi, ki jih ponujajo po raznih Rieger tuning revijah niso vredni pol p**** tople vode.

Če že misliš predelovat, pol to naredi kvalitetno

P.S. Aja pri digitecu ti ne zamenjajo odmične, tako da je res samo elektronska predelava in ne mehanična.

Ajde
Slika

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne dec 29, 2002 11:50 pm

Nevem kako si mislil da bi iz 1.4 spravo na 1.6. (A si mislil po moci!)
Uglavnem chiptuning je fajn zadeva s katero lahko povecas moc motorju!!!Pri bencincih se ne pridobi dosti.Vec se pridobi pri dizlih in turbacih.

SAFRANE
kaj si mislil s tistim, da je problem da ne povecas ojacitve???
A mislis da je to tako kot jugo ce das not masino z 70KM in ga mores ojacat da ti ga ne razpotegne??
Wv-ji imajo dobro preddimenzionirane masine dako da z chiptuningi za njih sploh niso najmanjsi problem!! Secer pa ima bora tudi serijsko v sebi tudi V6 masino z 204KM.

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Re: Re: Re: VW BORA

Napisal/-a RedBaron Po dec 30, 2002 9:50 am

SAFRANE pravi:
monster_d pravi:
Nevem kako si mislil da bi iz 1.4 spravo na 1.6. (A si mislil po moci!)
Uglavnem chiptuning je fajn zadeva s katero lahko povecas moc motorju!!!Pri bencincih se ne pridobi dosti.Vec se pridobi pri dizlih in turbacih.

SAFRANE
kaj si mislil s tistim, da je problem da ne povecas ojacitve???
A mislis da je to tako kot jugo ce das not masino z 70KM in ga mores ojacat da ti ga ne razpotegne??
Wv-ji imajo dobro preddimenzionirane masine dako da z chiptuningi za njih sploh niso najmanjsi problem!! Secer pa ima bora tudi serijsko v sebi tudi V6 masino z 204KM.

JA PA ma sigurno vse optimirano na 204km ej tega zej--> medtem ko pa če bi ti sam chip dal notr za povečavo moči pa nisi nč s tem optimiral--pa sploh no mi lahko verjameš ker je to splošno znano (revije-internet-razni testi ) fotr ma passat 1.9 tdi 110km pa sm ga jest isto hotu dt na 140km s chipom--stari nč prjatu je to šel narest s svojim passato-zej ma novo laguno ker je passata mogu prodt ker mu je šla cela mašina v ku*** pa je gospod star 55 let in res ne vozi grdo--poleg vsega tega ti pa še pri serviserju takoj v tistem trenutku vsa garancija preteče--pa verjemi še mal drugim ljudem no če ti pravm da smo vse to že sprobal in je shit od shita res no.-verjem

lp

Drugo je turbača tunat, al pa en atmosferski motor!

Pri turbo si pridobil 30 KM, tule bo pa pridobil 15 KM (če bo)!!

Jaz osebno nisem pristaš takih menjav čipov, v tovarni že vejo, zakaj je nek motor točno tak kot je!!

Ampak mislim, da tole ne bi smelo bit preveč kritično, sploh če ne bo teh 90 KM non-stop polno zaposlenih.

V razmislek:

Ko drugilč kupujete avto, mal pomislite kak motor rabite!!

Če hočete met raketo, pač ne bo šlo z 1.4 75 KM (žal je tako :( )!!!

Po drugi strani pa, sej rabimo mal povratnih informacij kak se zadeva obnese :)

Hiter pejte stunat, pa gonit ko svinja, pa da vidimo, a zdrži al ne :) :)

Uporabniški avatar
Need_Power
Stalni uporabnik

Napisal/-a Need_Power Po dec 30, 2002 1:28 pm

SAFRANE: Glej če greš gledat k VW prodajalcem polota, boš videl da prodajajo 1.4 16V z 75 KM in 1.4 16V z 100 KM. Celotna zasnova motorja (glava, blok, vse dihtunge, izpušni kolektorji, itd itd) je popolnoma enako, edina razlika, ki prinese dodatnih 25 KM je drugačna odmična gred in pa CHIP. Torej je motor skonstruiran da prenese 100 KM brez problema. Torej če s samim chip tuningom pridobiš tistih 15 KM, tut nebo na motorju nobene škode (če predpostavljamo da voziš 'po pameti' torej hladnega nikol več kot do 3000 obratov in pa da daš not najboljše olje (v tem primeru ARAL) vsakih 10.000 km.

Ajde
Slika

2fast4u
Novinec

Napisal/-a 2fast4u Po dec 30, 2002 2:08 pm

Meni se zdi da je mel tisti "stric" mal smole s tistim passatom, ker si je en kolega tud kupo passata tdi 130KM pa ga je dal chipat na 155KM al nekaj takega. Nič mu ni crknilo pa še avto mu zdaj leti ko sv..ja (260km/h) prej pa 220km/h - blokada.
Toliko z moje strani.

2fast4u
Novinec

Napisal/-a 2fast4u Po dec 30, 2002 2:08 pm

Meni se zdi da je mel tisti "stric" mal smole s tistim passatom, ker si je en kolega tud kupo passata tdi 130KM pa ga je dal chipat na 155KM al nekaj takega. Nič mu ni crknilo pa še avto mu zdaj leti ko sv..ja (260km/h) prej pa 220km/h - blokada.
Toliko z moje strani.

Uporabniški avatar
Meggy
Nov uporabnik

Re: Re: VW BORA

Napisal/-a Meggy Po dec 30, 2002 9:45 pm

Need_Power pravi:
SAFRANE: Glej če greš gledat k VW prodajalcem polota, boš videl da prodajajo 1.4 16V z 75 KM in 1.4 16V z 100 KM. Celotna zasnova motorja (glava, blok, vse dihtunge, izpušni kolektorji, itd itd) je popolnoma enako, edina razlika, ki prinese dodatnih 25 KM je drugačna odmična gred in pa CHIP. Torej je motor skonstruiran da prenese 100 KM brez problema. Torej če s samim chip tuningom pridobiš tistih 15 KM, tut nebo na motorju nobene škode (če predpostavljamo da voziš 'po pameti' torej hladnega nikol več kot do 3000 obratov in pa da daš not najboljše olje (v tem primeru ARAL) vsakih 10.000 km.

Ajde

Morda je zasnova popolnoma enaka toda ali kdo pomisli materiale iz katerih so deli narejeni.Nekaterim je kovina pač kovina če pa že mal po strojniškem priročniku polistamo lahko vidimo, da lahko že majhni procenti dodatkov zmesem bistveno spremenijo lastnosti materiala oz.končnega izdelka.
A.-P.Don

Uporabniški avatar
Need_Power
Stalni uporabnik

Re: Re: Re: VW BORA

Napisal/-a Need_Power Po dec 30, 2002 10:42 pm

Meggy pravi:

Morda je zasnova popolnoma enaka toda ali kdo pomisli materiale iz katerih so deli narejeni.Nekaterim je kovina pač kovina če pa že mal po strojniškem priročniku polistamo lahko vidimo, da lahko že majhni procenti dodatkov zmesem bistveno spremenijo lastnosti materiala oz.končnega izdelka.

Motor je dejansko popolnoma enak, edino v 2 stvareh se razlikuje (odmična in čip). Pa nebi reko da firme, ki delajo blok, glavo, bate itd, spreminjajo zmesi, ker se pri proizvodnji več stotisoč delov najbrž ne splača dajat druge materiale za enak motor. Vsaj mislim tako.

Ajde
Slika

pero871
Nov uporabnik

Napisal/-a pero871 Sr jan 01, 2003 12:50 pm

HVALA VSEM KI STE MI PONUDILI TAKO IZČRPNE ODGOVORE!!PO PRAZNIKIH GREM K VW SERVISERJU BOMO VIDELI KAJ MI BOJO ŠE ONI POVEDALI,NA PODLAGI VSEGA SE BOM POTEM ODLOČIL!
VAM BOM PA SPOROČIL KAKO IN KAJ TO DELUJE ČE BOMO ZRIHTALI MOTOR!!
LEPE PRAZNIKE
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov