Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
obi
Stalni uporabnik

Kraj: rojstni šentjur

home made

Napisal/-a obi To feb 24, 2004 3:35 pm

za vse tiste jugo freake.
namesto originalnega luft filtra, bi dal nekaj drugega ampak nebi kupil športni filter.
kolega mi je rekel, da bi veljela neka zelo fina mreža ali pa kaki ženske nogavice ko so tudi full fine :) kar direktno na fergazer.
no prosim za ideje
Štrom for WIFE ( ups for life )

Slika

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky To feb 24, 2004 3:40 pm

slaba ideja...
mislim glede na dolgi rok...
ni fora da ti ne gre listje in podobna šara čez filter... filter ti recimo prah lepo prepuca... zdej če bi ti mel ženske žabe čez bi blo isto kot da jih nebi blo... :wink:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
obi
Stalni uporabnik

Napisal/-a obi To feb 24, 2004 4:11 pm

ja sej zato pa sprašujem če je še kaj takega uporabnega ker mi lih ni za kupovati filter za v jugija.
aja kaj pa če daš dvojno plast ženskih žab :P

Slika

Uporabniški avatar
YugoGTI
Novinec

Kraj: dolenska

Napisal/-a YugoGTI To feb 24, 2004 4:34 pm

Jest sem mel ist problem pol sem pa tud sam nared filtr. Naredu sem ga iz navadnega zračnega filtra za yugca pol sem pa iz aluminija izrezu dva kroga kolkršen je velk zračni filtr.Pol na spodni strani zrežeš lukno za forgazar (verjetno gre za dvojnega) pol pa zadevo skup sšraufaš in voila home made športni filter pa še dost dobr zgleda. 8)

Uporabniški avatar
Mare9mm
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Mare9mm To feb 24, 2004 5:13 pm

:ue YugoGTI :?: A loh mal to bol probaš opisat, k tkole (vsaj men)ni nič jasno.

Jest sem slišu, da folk dela home-made filtre iz "gobe" (naprimer taka k vileda, za pomivanje posode) Sam morš pa tud bit mal stručko, da maš pol tko narjen, da drži, deluje in ne zgleda kot ena velka kaka sred motorja. Mogoče če bi dal eno spužvico not v najlonko, pa pol razvozlal to kar je YuGTI napisal, pa prebral ene dve knigi o fitrih,... no ne vem... jest bi prej pogledal oglase pod podarim, al pa salomonca kupu, al kej tazga... :roll:
...ampak to je samo moje mnenje.
Slika

Uporabniški avatar
Gigen
Novinec

Kraj: Izola/Portorož

Napisal/-a Gigen Če feb 26, 2004 2:38 am

Najbolje je ce se uporabi original filter, le da zrezes spodnji del tako da ostanejo samo nosilci + krog do roba filtra. Zgornji del pa normalno zasraufas na filter, odprto je vse okoli. To je najvec kar lahko nardis za jugotovo masino ker ze s tem filtrom ga na nizkih obratih dusi.
Made in Japan

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Če feb 26, 2004 4:33 pm

Hja nogavice so dobre samo za nekaj dni poziranja. Ni se pa za igrat. Bolje, da predelaš originalnega.
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
obi
Stalni uporabnik

Napisal/-a obi Če feb 26, 2004 4:37 pm

hja bi slo to malo porisat al pa kakšno shemo al pa bolj v detjale k jst lih ne razumem ne enega ne drugega primera

Slika

Uporabniški avatar
Zorqon
Novinec

Kraj: maribor

Napisal/-a Zorqon Če feb 26, 2004 7:33 pm

Da bi filter odstranil pa samo neko tkanino gor dal???
Hmmmm :?:
Če bi rad prek potegni samo neko tkanino se dobi neka posebna tkanina...taka je na primer na frgazerju od motorne žage (husqvarna 61 ff) :D

Torej če te zanima...idi k nekemu serviserju za motorne žage pa ti naj to tkanino zrihta!! Je pa tak fina da niti praha ne spusti skozi...samo boš jo verjetno mogel kar pogosto čistit

Dobi pa se tudi še ena tkanina, ki se uporablja za naplavne filtre za vino in sok....sam tista varjanta je malo bolj komplicirana tak da nima smisla....ker jo je zlo težko dobit
Policaj: " boste pihali??? "
Voznik: " ne, bruhal bom "

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Če feb 26, 2004 8:35 pm

Em probaval sem use variante!
Tisto z strumfo raje pozab ce bi se rad da ti motor se dela!
Slika

Tu mas sliko, za najcenejso varianto in se najbolj se pozna!
Skatlo za filtr celo porezi!
Spredaj na maski imas en pleh. Tisti pleh zvij pod takim kotom da piha direktno na fitr!
Aja pa kupi se nov filtr, 500sit stane!
Probaval sem ze kr neki variant sam ta se je najbolj poznala!
Na ostale variante pa pozab, tale se najbolj pozna, sploh pa na zvoku ko ga bos pohodo!
LP monster_d

Uporabniški avatar
Civic 4.th
Novinec

Napisal/-a Civic 4.th Če feb 26, 2004 8:54 pm

Bral sem na netu, da kupiš športni filter za motor, pa ga namontiraš direkt na frgazar, sam pr men je to problem k mam dvojni frgazar, za yugeca pa nevem, če ima kdo kake izkušnje s tem naj napiše.

lp
HONDA accord 2.0 VTEC

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Če feb 26, 2004 8:59 pm

Civic 4.th je napisal/-a:Bral sem na netu, da kupiš športni filter za motor, pa ga namontiraš direkt na frgazar, sam pr men je to problem k mam dvojni frgazar, za yugeca pa nevem, če ima kdo kake izkušnje s tem naj napiše.

lp

Mam jaz na jugotu tudi duplega pa se tudi dobi fitr K&N dela prav ko zmontiras na fergazer!

Uporabniški avatar
obi
Stalni uporabnik

Napisal/-a obi Pe feb 27, 2004 11:36 am

hvala za odgovore
bom poizkusu ta vikend to narest
vas obvestim o rezulatih

Slika
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten