Strut brace je povezava stolpov in služi temu, da je karoserija bolj toga.
Antiroll bar je pa čisto nekaj drugega. Ne poznam točnih izrazov, ampak bom probal razložiti.
Prva pametna slika iz googla:
Večina avtomobilov, če ne vsi (kar sem jih jaz videl) imajo spredaj anti roll bar. To je "štanga", ki poveže obe roke. Ko se v ovinku avto nagne ta štanga rine gor tudi vzmet na manjobremenjeni strani avtomobila, tako da v ovinku koristi obe vzmeti. Če ima avto (?togo?) zadnjo premo (vsaj mislim, da se tako reče), ki je v bistvu ena velika toga "štanga", na katero sta pritrjena oba kolesa potem tega zadaj ne rabi (npr. Alfa 75, Opel Astra...). Enako je tudi za avtomobile, ki imajo zadaj listnate vzmeti (?torzija?) (npr. Yugo). Ne rabijo zato, ker imajo že tako ali tako povezana kolesa.
Nekateri hočejo imeti to trše, tako kot npr. fedre in dajejo zato debelejše. Pri različnih avtomobilih ne moreš gledati samo mm, ker je fora tudi v dolžini palice (vzvod).
Jaz tega nisem montiral, to je samo teorija. Točnih efektov trše ne poznam, seveda pa najprej vpliva na trdoto vozila in nagibanje. Kaj več bo mogoče povedal kdo drug.