Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Chiptuning za fiat bravo 1.6

Napisal/-a dejan84 Če mar 11, 2004 10:22 am

Zanim me,če kdo ve, kje bi se v sloveniji dalo dobit čip za bravota 1.6 16v.
V nemčiji in italiji je kr nekej koncev, kjer bi se dalo to dobit. Pa kolk bi bla kej cena?

Kako sploh deluje to na bencinskem motorju? A se poleg moči in navora poveča tudi poraba in ali so kšni slabi stranski učinki? :P

Hvala vnaprej za odgovore.

Lp,dejan
8)
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Kraj: KK

Napisal/-a JohnyR Če mar 11, 2004 10:28 am

Probaj tega tipa poklicat. On se s tem ukvarja.

Matjaz Vidrih - service engineer
MIKROTEHNIKA SERVICE
Industrial & Automotive electronics
DIMENSIONE SPORT - Assistenza tecnica
Mobile: +386 40 715 715
Phone: +386 2 87 87 082
http://www.raceland.si

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Napisal/-a dejan84 Če mar 11, 2004 10:30 am

tnx.
:D
a to je že kje bliz italije dol da ma tak naslov?

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Napisal/-a JohnyR Če mar 11, 2004 10:34 am

Mislim da je iz Sloven Gradca

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Če mar 11, 2004 11:20 am

Za čip tuning maš še RSR in Senico (oboje LJ). Sam čip tuning se ti ne splača če ni turbine pod havbo :lol: Škoda 100000 da boš dobil 5 ps avto pa še zmerm ne bo šel nikamor. Sam čip tunig pr NA motorjih se edino splača ko je ubistvu nujen pri optimatizaciji eletronke (nastavitev delovanja motorja) kadar konkretno predelaš motor (komplet izpuh, odmične, sesalni kolektor, itd...)
Moj nasvet: enostavno se ne splača, za un dnar rajš ženo nekam na lepš pel :lol:

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Napisal/-a dejan84 Če mar 11, 2004 1:16 pm

CupraR je napisal/-a:Za čip tuning maš še RSR in Senico (oboje LJ). Sam čip tuning se ti ne splača če ni turbine pod havbo :lol: Škoda 100000 da boš dobil 5 ps avto pa še zmerm ne bo šel nikamor. Sam čip tunig pr NA motorjih se edino splača ko je ubistvu nujen pri optimatizaciji eletronke (nastavitev delovanja motorja) kadar konkretno predelaš motor (komplet izpuh, odmične, sesalni kolektor, itd...)
Moj nasvet: enostavno se ne splača, za un dnar rajš ženo nekam na lepš pel :lol:

Sej vem. V najboljšem primeru bi dobu 15KM pa 21Nm. In se tistih 100k sit res ne splača.

Pa ne me tolk postarat (pr dobrih 20 pa res še ne morm bit poročen). Sej a se midva slučajn ne poznava (a nisi ti tud na GIMB hodu (od serđota sošolc)).
:P

Uporabniški avatar
JOYride
Uporabnik

Napisal/-a JOYride Če mar 11, 2004 1:47 pm

Znanc ma bravota 1.6 16v s cipom. Je pa res da ma tut ostale stvari popedenane tko kt je treba. In ,preverjeno, se pozna!
SlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Napisal/-a JohnyR Če mar 11, 2004 1:50 pm

dejan84 je napisal/-a:Sej vem. V najboljšem primeru bi dobu 15KM pa 21Nm. In se tistih 100k sit res ne splača.

Pa ne me tolk postarat (pr dobrih 20 pa res še ne morm bit poročen). Sej a se midva slučajn ne poznava (a nisi ti tud na GIMB hodu (od serđota sošolc)).

Kontaktiraj Pugi-ja, ker je on bil pri tem tipu iz SG, pa ti bo povedal kako je z ceno in pridobitkom moči.

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Napisal/-a dejan84 Če mar 11, 2004 2:18 pm

JOYride je napisal/-a:Znanc ma bravota 1.6 16v s cipom. Je pa res da ma tut ostale stvari popedenane tko kt je treba. In ,preverjeno, se pozna!

Jah, jst mam zaenkrat sam zadej DeVitota pa ta 3. lonc odstranjen. Za filter pa še ne vem če ga bom notr.

Bom pa tud pugija vprašu.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Če mar 11, 2004 3:37 pm

dejan84 je napisal/-a:
CupraR je napisal/-a:Za čip tuning maš še RSR in Senico (oboje LJ). Sam čip tuning se ti ne splača če ni turbine pod havbo :lol: Škoda 100000 da boš dobil 5 ps avto pa še zmerm ne bo šel nikamor. Sam čip tunig pr NA motorjih se edino splača ko je ubistvu nujen pri optimatizaciji eletronke (nastavitev delovanja motorja) kadar konkretno predelaš motor (komplet izpuh, odmične, sesalni kolektor, itd...)

Sej vem. V najboljšem primeru bi dobu 15KM pa 21Nm. In se tistih 100k sit res ne splača.

Tist z ženo je blo bl misln kot punca-mal heca more bit :lol: JA sm jst bil od Serđota sosolc. :lol:
Ok glede tuninga: mal razmisl da bi kolektor menju, al pa pomoje še najbolj učinkovita rešitev: -sicer ne vem če maš že kej porihtan: jst bi rajš mal podvozje porihtu (fedri, amortizerji, bremze), ker boš še največ pridobil s tem da boš lahk mal hitrej in bl varno čez ovinke vozu. Pomoje ti to še največ užitka v vožnji prnese.

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Napisal/-a dejan84 Če mar 11, 2004 3:44 pm

Mam že trde amortizerje, spuščal ga pa ne bom ker sm zarad spojlerja spredi enkrat že nasedu - škoda dnarja da sm ga po enem tednu že zlomu.
:cry:
Mogoče bom edin še filtr menjal, za čip se mi pa ne splača.
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov