Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Nagib koles

Napisal/-a Sale Po maj 06, 2002 5:59 pm

Zanima me če ma kdo kakšne izkušnje z nagibom koles. Gre namreč za to, da kolesa stojijo v t.i. negativu. To se ponavadi naredi za kakšno stopinjo ali dve, največkrat pa imajo to dirkalni avti.

Pri vsej zadevi me zanima predvsem kako je potem z obrabo gum, saj zgleda kot da se vozijo samo po notranjem robu.

Pa čimprej bi rabu kakšen odgovor, ker se moram do srede odločit a bi si dal to narest al ne. (takrat sem naročen za predelavo podvozja);)
Slika Slika

GIMI
Nov uporabnik

Re: Nagib koles

Napisal/-a GIMI Po maj 06, 2002 6:14 pm

POZDRAV!
KAM BOŠ DAL TO PREDELAT, KOLK TE BO SPEKLO PO ŽEPU IN ZA KER AVTO SE GRE?
POZDRAV, GIMI
POZDRAV GIMI

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Po maj 06, 2002 6:49 pm

Predelat bom dal k Amortizerju, Dol pri Ljubljani( Turnšek ). Mislu sem dat narest samo mal trše amortizerje in znižat avto, sam me čedalje bolj mika da bi si naredu tut negative ( razen že opisane dileme ). Cena okrog 50k sit. :( (brez predelave amortizerjev za nagib koles - to še ne vem kok košta). Avto: Toyota Carina

Kokr vem, na sprednjih kolesih to ni tko težko narest, bl so problem zadnja.
Slika Slika

chrom
Nov uporabnik

Napisal/-a chrom To maj 07, 2002 7:23 pm

OJ!

Moj prvi post :) prosim ne mi popravljat slovnice :)

Moji podatki so iz moje glave ki jo polni sola, kar pa ni prevec zanesljivo!!!! (ce veste kaj mislim)

Pri spuscanju avta je treba spremeniti nagip koles. cene nagib ni pravi in kolo tece po enem robu kar pa ni vredu v ovinkih. spuscanje avta naredi avto bolj zanesljiv zaradi nizjega tezisca samo ce se nagib ne spremeni se nic ne pridobi (mogoce se celo izgubi). nagib je pri normalnih avtih tak da je kolo zgoraj malo ven da se potem ko se avto obremeni z tezo (lastno) kolo postavi naravnost. razn sportni avti majo noter vcasih tudi za dve stopinji. pri navadnih avtih je to velika obraba gum. razen ce ni vse predelano v sportno (to je skrajno zajebano narest). kak bi to pri carini naredo na zadnjih kolesih pa nimam pojma ker ma vse fiksno....

no moj post prvi post :) ne me takoj popljuvat :)

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale To maj 07, 2002 8:02 pm

Chrom, brez strahu, tvoj prvi post je kar se mene tiče čist O.K. ;) in hvala za uporabne informacije. Pri dirkalnih avtomobilih še kar poznam situacijo s temi nagibi, pr navadnih pa niti ne. Sem se pa odloču da tega zaenkrat ne bom delal na svoji Toyoti. Ostajam pri že opisani predelevi, pri čemer pa čist zaupam fantom iz Amortizerja, da bojo zadeve nardil tko kot je treba. Do zdej sem bil še vedno zadovolen.

Hvala.
Slika Slika
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov