Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

mmmmmmat
Nov uporabnik

Sportni zracni filter za DISEL motorje???

Napisal/-a mmmmmmat To maj 11, 2004 11:59 pm

Zanima me,ce ima kdo kaksne izkusnje z sportnim zracnim filtrom in disel motorjem? Imel sem ze bencinarja in sem tam dal sportni filter gor in sem bil zadovoljen,dober zvok malo bolj poskocen avto... Zdaj pa me mika da bi dal ga se v mojega dizla...pa nevem kako se kaj obnese zato se priporocam za kaksna mnenja izkusnje...Original zracni filter ima na dnu nalepljeno cca 1.5 cm debelo filter "tkanino" in se mi zdi da to ne spusti kaj prevec zraka v motor. Mislil pa sem kupiti tak filter ki nadomesti originalnega...sepravi ne konicnega...to predvsem zato ker je tu tezko nadomestiti originalno cev saj je na njej nek merilec po vsej verjetnosti zraka. Aja avto je pa peugeot 307 HDI.

Hvala za odgovore,

Matej

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Sr maj 12, 2004 12:07 am

HEhe kaj te ven z lastnih izkusenj ti nemorem nic povedat kako je kaj na dizlu!
En z nasega kluba ga ma na golfu 1.9TDI, zvok je se bolj piskajoc, prav umiras ko cujes zadevo :D
Baje da bi naj malenkost bolj vleko pri 3k obratov...
LP

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a TITan Sr maj 12, 2004 12:29 am

Uporabi funkcijo iskanje (je bila zelo informativna debata enkrat).
Slika

mmmmmmat
Nov uporabnik

Napisal/-a mmmmmmat Sr maj 12, 2004 3:22 am

Sem poizkusil z iskanjem in nisem nic pametnega nasu,edino nekoga ki omenja da mu masina ima visji zvok nad 3000 obrati. Mene bi zanimalo ce ga ma kdo notri in ce opaza kaksno razliko...? Dejstvo je da ni veliko ljudi ki imajo sportne filtre v dizlu, upam da ima se kdo kaj za povedat o tem? Pa ceprav bi bila samo teorija! Bratranec, ki je mehanik mi je naprimer reku, da je pri dizlih vecji pretok zraka kot pri bencinarjih in da zato on mogoce nebi prevec priporocu Š.Filtra ker ima ta vecji pretok zraka in tako posledično tudi večjo možnost da pridejo "smeti" v motor.
Zato je naprimer na originalnem filtru odspodaj pritrjena se posebna tkanina, ki se dodatno filtrira zrak! Bencinarja se nisem vidu z takim filtrom, vsaj jest ne.

Hvala za vse odgovore,

Matej

mmmmmmat
Nov uporabnik

Napisal/-a mmmmmmat Sr maj 12, 2004 3:28 am

Aja se to zasledil pa sem en članek v katerem pišejo o zračnil filtrih http://www.rsportscars.com/slo/clanki/zracni_filtri.asp
Na kratko : Napisano je pac da ti vgradni filtri s katerimi nadomestis originalnega naj nebi imeli nic vecji pretok zraka....konicni pa naj bi imeli vec ko 50% vecji pretok!

LP,
Matej

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Sr maj 12, 2004 6:11 am

mam notri... kot rečeno: razlika se pozna nekje pri 3000 obratih (pri zvoku)
pri moči se meni po filingu zdi popolnoma isto :wink:
SlikaSlika
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov