KAVKAPUB je napisal/-a:BL-R je napisal/-a:KAVKAPUB je napisal/-a:BOK
sam sem pred kratkim pri senici optimiziral cip za seat leon 1.9 TDI 110 KM. Prednost pri senici, ki je pri drugih firmah nisem opazu:
1. avto ti da na valje in dejansko vidis konje
2. nastavljanje cipa se vrsi dejansko na originalu, ni nobenih modulov in vmesnikov
3. cena okol 100.000 sit
4. odstranitev cip tuninga kadarkoli(poznam primer zaradi garancije)
5. Po tuningu je imel moj motor 141 KM, s tem da mi je model rekel da bo motor po cca
2 urah voznje pridobil se cca 5% moči zaradi samoprilagajanja
6. Končni rezultat .....poraba pri normalni voznji med 4,5-5,5 l/100km pri hitri voznji pa se ni kej dosti povecala...avto vleče k raketa..

Zdravo,
kaj je zate malo bolj hitra voznja in kolk je tisto "se ne dosti poveča"??
Jst nimam problemov mojga spravit na porbao 8l, al pa tudi se kej več, sam takrat trže gume in joče turbina, tko da to da poraba rahlo naraste ni glih kredibilno....
No ta poraba 4.5-5-5 je pa zelo zelo umirjena vožnja, pri normalni, kjer vozš po odprti cesti in avtocesti pa je sigurno malo višja...
Ps da ne bo pomote laste izkušnje....
...poglej:
1. avto je ze prej povprecno zrl nad 8 litrov ce si ga seveda tiscal v maloro, itak, sam povprecno na konc tanka vedno nekje 6,4 l
2. Ce se pelem v LJ, in nastavm tempomat tm na ene 150-160km/h, mi povprecno porabo pokaze nakonc pod 6 litri, tko pa k se po mest furam pa mal okrog pa med 5 in 5,5 litra.....ce grem po avtocesti s tempomatom 130km/h mi pije 4,7.....zanc sm se dajal z audijem 2.3 bencinarjem iz ljubljane proti NM,ene 60kilometrov zelo hitre voznje, pa se mi model do 200 ni hotu umakn, pol sm ga pa pocu mim....na konc je bla poraba 7,6 litra...tko da kaj naj ti recem.....mogoce tvoj chip ni dobr nastavljen al se pa avta kej razlikujeta ala , kaj jst vem, menjalnik, bosch pumpa or somethink...servus
Ja itak je lahk dosti možnosti da sta si avta dost različna, tudi stil vožnje vpliva dosti na avto... Kolk maš pa končno, pa kake gume maš gor, podvozje ??
Hja kar se pa mojga čipa tiče je res, da po občutku mu nekaj fali, predvsem, ko je avto razgret ni tak kot je bil, bomo testirali na valjih :P...
Najbolj sem ostal slabo, ko mi je dvakrat zgubu moč pri max. obremenjevanju, je kar naenkrat ratal, kot da bi meu fenček pod haubo

ops: ....
Vsekakor dobro poštiman čip, če maš te vrednosti pri porabi
lp