Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

kako cim lazje do boljsega zvoka?

Napisal/-a Perica Pe jun 04, 2004 9:00 pm

Zivjo!
Jest sm ze par mescov nazaj neki pisov, da sm si tist stozcasti K&N filter kupu, sam na mojmu cliotu 1.4 letnik 99 se ga ni dal monterat, ker ma tisto velko skatlo za zracn filtr, ki vse pokvar! sm si v teh parih mescih za 150k muske nabavu in upov, da bom pozabu na sportnejsi zvok, sam ni ratal!

zato bi vas prosu, ce bi mi lahko povedal kaksne cist enostavne in ne prevec drage posege (ce sploh obstajajo), kako bi se dal mojmu cliotu mal zvok popravt? al bi biv kaksn univerzaln zadn lonc za 35k dobr? sej ne rabm velik, sam mal globji zvok bi pa prov prsov! al pa ksn tak k mal "trga"!?!? sam pri teh loncih je tko, da smesno zgledajo, ce je avto cist osnovnega izgleda (brez litih feltn, brez spojlarjev, brez .....)! zato bi bl v postev prisli taki "skriti posegi", ki pa NE SMEJO SKODITI MOTORJU ALI PA CEMERKOLI DRUGEMU (avto mi je namrec kupil oce, in ce bo kaj narobe me bo obglavu)!

madona, tole sm pa vse skupi zlo zakomplicerov!

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a TITan Pe jun 04, 2004 9:07 pm

Tud z unim boxom se da naštimat športen filter pomoje. Kako bo rabu en Cliočar povedat. Drugače pa lonec doda lep zvok, ampak res sam na zadnemu koncu avta (od spredaj se izpuha seveda ne sliši).
Slika

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica Pe jun 04, 2004 9:25 pm

jah, sam je mev moj bratranc na Ford Mondeo (136 KM) sam zadn lonc gor, pa se je tud spredej dost slisal !!!
S tisto skatlo je pa tkole: sm vzev cev zgorni del dol in postavu filter direktno na tisto lukno k avto zrak notr vlece, pa zvoka ni in ni blo !!! Ma moj brat na Seat Cordobi (90 KM) tak filtr notr (sam da je mal vecji) pa mu avto tok ropota da se cuti kako se podvozje ruka! Tist bratranc k je imev pa tistega Mondeota ima pa zdej Focusa (100 KM) in zvok res trga! jest pa se zdej ne morm verjet da se pa moj filtr niti mal ni slisov! tud ce bi se sam pov tok slisov kokr se pr mojmu bratu in bratrancu slis, bi biv ze cez glavo zadovoln! me je pa tok razocarov da sm ga prodav!

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Napisal/-a TITan Pe jun 04, 2004 9:31 pm

Perica je napisal/-a:jah, sam je mev moj bratranc na Ford Mondeo (136 KM) sam zadn lonc gor, pa se je tud spredej dost slisal !!!
S tisto skatlo je pa tkole: sm vzev cev zgorni del dol in postavu filter direktno na tisto lukno k avto zrak notr vlece, pa zvoka ni in ni blo !!! Ma moj brat na Seat Cordobi (90 KM) tak filtr notr (sam da je mal vecji) pa mu avto tok ropota da se cuti kako se podvozje ruka! Tist bratranc k je imev pa tistega Mondeota ima pa zdej Focusa (100 KM) in zvok res trga! jest pa se zdej ne morm verjet da se pa moj filtr niti mal ni slisov! tud ce bi se sam pov tok slisov kokr se pr mojmu bratu in bratrancu slis, bi biv ze cez glavo zadovoln! me je pa tok razocarov da sm ga prodav!

cliotu 1.4 vs. Mondeo 1.8 in Seat 1.6 (?) in Focus 1.6 (?)
Za zvok pride iz turbolence zraka skozi filter. Da pride dost zraka skoz rabi mašina bit zmožna tolk zraka "prepumpat". Lahko, da bi filter pršu mnogo bolj do izraza, če bi imel še drug izpuh (ko bi motor lažje zadihal).
Slika

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica Pe jun 04, 2004 9:41 pm

ja no, priznam da primerjave niso ble lih "realne", ampak se vseen bi mogu tist moj filtr kej od sebe dat !!! Pa ni dav cist nc! matr pa teli clioti, ki majo ze v osnovi tak zvok da ga je bog zalostn!!!!!!! sam ko ga pa cist do podna pohods da pa se kr neki iz sebe (kr mal piska)! sam to ni to!!!!!!!

Alen Dejanovic
Nov uporabnik

Napisal/-a Alen Dejanovic Po jun 07, 2004 4:41 pm

z avta snemi katalizaor in se dobro sliši.
Vsaj ne Renault 19 1.8 16v

stilk0
Novinec

Napisal/-a stilk0 Po jun 07, 2004 6:29 pm

ja sam novš tehničnega naredu pol :) edin če ga skor gor pa dol dajš sam mislm da je pa tud ubupn hrupn zvok pol fuknš kšn filtr dobr pa je...
s_t_i_l_ko

Uporabniški avatar
Cuore Sportivo 156
Uporabnik

Re: kako cim lazje do boljsega zvoka?

Napisal/-a Cuore Sportivo 156 Po jun 07, 2004 6:39 pm

Perica je napisal/-a:Zivjo!
Jest sm ze par mescov nazaj neki pisov, da sm si tist stozcasti K&N filter kupu, sam na mojmu cliotu 1.4 letnik 99 se ga ni dal monterat, ker ma tisto velko skatlo za zracn filtr, ki vse pokvar! sm si v teh parih mescih za 150k muske nabavu in upov, da bom pozabu na sportnejsi zvok, sam ni ratal!

zato bi vas prosu, ce bi mi lahko povedal kaksne cist enostavne in ne prevec drage posege (ce sploh obstajajo), kako bi se dal mojmu cliotu mal zvok popravt? al bi biv kaksn univerzaln zadn lonc za 35k dobr? sej ne rabm velik, sam mal globji zvok bi pa prov prsov! al pa ksn tak k mal "trga"!?!? sam pri teh loncih je tko, da smesno zgledajo, ce je avto cist osnovnega izgleda (brez litih feltn, brez spojlarjev, brez .....)! zato bi bl v postev prisli taki "skriti posegi", ki pa NE SMEJO SKODITI MOTORJU ALI PA CEMERKOLI DRUGEMU (avto mi je namrec kupil oce, in ce bo kaj narobe me bo obglavu)!

madona, tole sm pa vse skupi zlo zakomplicerov!

na kaseto al pa na CD si posnami zvok formule ena. pa dej na ful :P
al si pa dej močnejšo mašino not :roll:

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Po jun 07, 2004 6:59 pm

En lonec dol vrzi :wink:
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov