Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
Twingo Sport
Novinec

Kletka Roll cage

Napisal/-a Twingo Sport Pe feb 07, 2003 11:29 pm

Dejte mi povedat kako je z kletko na tehnicnem.A je to treba homologirat al ne?Kdo to pri nas dela al je teba od kaksne druge firme kupit?Ker to se pomoje da tut doma narest.

Uporabniški avatar
clio (proton_freak)
Uporabnik

Kraj: Maribor

Re: Kletka Roll cage

Napisal/-a clio (proton_freak) So feb 08, 2003 5:09 pm

Twingo_Sport pravi:
Dejte mi povedat kako je z kletko na tehnicnem.A je to treba homologirat al ne?Kdo to pri nas dela al je teba od kaksne druge firme kupit?Ker to se pomoje da tut doma narest.

Mogoče bi jo lahko jaz dobil!MOGOČE!!!
Za tehničnega nimam pojma
Dokler se kadi je dobro!Ko se pa neha pa je sranje!

Uporabniški avatar
Twingo Sport
Novinec

Napisal/-a Twingo Sport So feb 08, 2003 5:15 pm

No probi se pozani bi blo zelo super!Pa za ceno isto.Lahko je roll bar tut samo za zadnji del avta.Al pa ce lahko zrihtas posamezne konce za pritrdit.Ja ce bom montiru notr bom dal sravfano verzijo roll bara ne pa nasvasano. ;) ;) :D

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d So feb 08, 2003 7:21 pm

DAla bi se ziher tudi doma nardit!!!
Sam problem je kdo ti bi jo naredil!!!

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Serđo™ So feb 08, 2003 10:14 pm

mogoce DeVito? on neki dela kao "ograje" na jadrnicah pa to..pomoje bi za (velik predvidevam) kesh naredu tud to..

Uporabniški avatar
bravura
Uporabnik

Kraj: Ilirska Bistrica - okolica

Napisal/-a bravura So feb 08, 2003 10:52 pm

Lahko tudi narediš samo foro... ;)
Sm vidu v eni reviji je tip naredil iz pobarvanih odtočnih cevi.. in je zgledalo kot original... ni pa služilo svojemu namenu;)
Never drive faster, than your guardian angel can fly.

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Sale Ne feb 09, 2003 12:42 am

Jaz poznam vsaj enega, ki lahko naredi roll-bar. Samo on bo naredil po FIA homologaciji (če obstaja) in zadeva bo kar huda, tko da vprašanje če se splača to delat za "road use". Cena takega roll-bara je cca. 200K SIT. Za tuning varijanto pride bolj v poštev že kupljen komplet - po možnost tak za zadnji del avta, ker drugače je zadeva lahko precej nepraktična. Sigurno pa tudi to ni poceni.

Kar se pa montaže tiče sem pa sicer Twingo Sport-u že po telefonu nekaj razlagal, ampak sem pozabil omenit, da se mi zdi, da je treba tudi pri tistih roll-barih za prišraufat v bistvu na poden našvasat nekakšne nosilce oz. podnožja. Nisem pa 100%.
Slika Slika

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Ne feb 09, 2003 9:01 am

Po moje bi šlo brez direktnega švasanja na karoserijo.

Cev bi privaril na primerno ploščo, pa z spodnje strani še eno, vse skupaj zvrtal in privil z dovolj velikimi vijaki. Ampak plošče morajo biti obvezno različnih dimenzij, če ne prestriže pleh!

WhiteRider
Nov uporabnik

Napisal/-a WhiteRider Ne feb 09, 2003 10:06 am

Je kaksna moznost, da si ugradis kletko, brez, da bi moral jemati ven zadnji sedez?
14/28

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Ne feb 09, 2003 6:10 pm

Teoretično bi se dalo. Mislim da se ne pogovarjamo o 100% dirkalnih kletkah.

Ampak izdelava solidne kletke ni poceni, ali se rabi veliko orodja in veliko časa, ali pa plačevat nekoga ki ima orodje.

WhiteRider
Nov uporabnik

Napisal/-a WhiteRider Ne feb 09, 2003 9:17 pm

Pustimo stroske za konec;] Ker kletke se mi zdijo drugac zlo "fajn" ampak bi rad obdrzal zadnji sedez notri...samo potem nevem kako bi napeljal se pasove, ker sem na sliki videl da so usi pripeti ravno na precno "stango", ki je nekje pri zadnjih sedezih.
14/28

fric
Novinec

Re: Re: Kletka Roll cage

Napisal/-a fric Po feb 10, 2003 12:36 am

WhiteRider pravi:
Pustimo stroske za konec;] Ker kletke se mi zdijo drugac zlo "fajn" ampak bi rad obdrzal zadnji sedez notri...samo potem nevem kako bi napeljal se pasove, ker sem na sliki videl da so usi pripeti ravno na precno "stango", ki je nekje pri zadnjih sedezih.

Za "cestno" varianto si boš nabavil 3-točkovne pasove, ki nimajo FIA homologacije (niso primerni za dirkaško uporabo). Pri teh pasovih lahko vpneš zadnji krak npr. na amortizer, tako da za sopotnike zadaj ni tako zelo moteč. Še vedno pa ostane problem vstopanja v avto zadaj. Bo potreben kompromis med udobjem in dirkaškim izgledom. Računaj na to, da so takšni pasovi lahko za vsakdanjo uporabo zelo nerodni, saj nimajo avtomata (no, dobijo se tudi takšni z zategovalcem, ampak mi niso prav nič všeč), ki bi popuščal, ko se želiš stegniti do avtoradia in "nepopuščal", ko bi prišlo do sunkovitega potega. Pripeti pa se boš moral zelo fiksno, drugače boš v primeru trka konkretno v modricah. Pomeni, ko se boš trdno pripel, ne boš dosegel do armature, zelo težko boš tudi zaprl vrata ko boš pripet (še posebej pri 3 vratnih avtomobilih). Ampak pri teh zadevah je potreben vedno kompromis. Ne moreš imeti dirkalnega avta za vsak dan, če pa že, pa se moraš s temi stvarmi sprijaznit. Torej, ni za vsakogar.

Kar se pa kletke tiče. Vse tuning (beri ne racing) kletke so narejene tako, da se vgradijo v avto brez da odstraniš zadjo klop. Brez kakršnih koli posegov se da kletko privijačit na zadnji blatnik (razkirati bo potrbno luknjo ali dve v blatnik). Nisem pa še videl kletke za katero ne bi bila potrebna modifikacija tal vozila (potrebno je navariti ravne "sedeže" kamor se namontira kletka)

Slika
Tole je OMP varianta. Poglej na njihov web http://www.ompracing.it potem pa pokliči Sportstil in se pozanimaj za cene.
V SLO pa mislim da je edini, ki jeh dela (s tekmovalno homologacijo) Urbančič.

Uporabniški avatar
clio (proton_freak)
Uporabnik

Kraj: Maribor

Re: Re: Kletka Roll cage

Napisal/-a clio (proton_freak) To feb 11, 2003 9:28 am

Twingo_Sport pravi:
No probi se pozani bi blo zelo super!Pa za ceno isto.Lahko je roll bar tut samo za zadnji del avta.Al pa ce lahko zrihtas posamezne konce za pritrdit.Ja ce bom montiru notr bom dal sravfano verzijo roll bara ne pa nasvasano. ;) ;) :D

Twingo_Sport a si klical Jerasa?
Dokler se kadi je dobro!Ko se pa neha pa je sranje!

ferrarist
Novinec

Napisal/-a ferrarist To feb 11, 2003 10:52 pm

Po dveh urah...sm nekej dobu-im kdo bi si mislu-na auto-eXtreme...check out this!!!

www.auto-eXtreme.com/eng/articles/showtech.php?id=6

LP,moja malenkost
Slika
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost