vepar je napisal/-a:jaz sem zamenjal motor v suzukiju iz 1.0 v 1.3gti
pa me zanima kake papirje rabim za a-test.
mam racun, pa prometno od 1.3 motorja
je to dovolj?
p.s je vazno ce motor nima katalizatorja? avto je 98 motor pa 91.
NoSpeedNoFun je napisal/-a:Tako tragično to ni. Sicer ne vem po cem jemljejo kriterije ampak oni presojajo, ce so te zavore ustrezne, ki so sedaj gor. Zarad amortizerjev in vzeti mu ne bo nihce nic rekel. Ni point, da je avtomobil enak tistemu, v tem primeru GTI ampak, da so razmerja med vgrajenimi deli ustrazna in seveda posledično varna! Iz prakse padejo le tista vozila, ki imajo vgrajen motor druge znamke, ki je mocnejsi, kot je lahko mocan najmocnejsi agregat v tem modelu. Kakor pa vem, ti je pa menjal pooblascen serviser tako, da ni blema. Ce ti pa ni, ti bo pa vzel 10.000 in podpisal, da je ustrezno!
Jaz ti predlagam, da poklices, vprasas kaj rabis od papirjev in gres tja. Ti bodo oni povedali kaj se ni ustrezno! Kar se zavor tice so spredaj pri navadnem swiftu enake pri gti pa majo zadaj diske, ki jeh relativno enostavno zamenjas in jih dobis z pesti vred za 20.000
pa srecno na pregledu!
NoSpeedNoFun je napisal/-a:Ne bom trdil, sam od mojga najboljsga prjatla brat, ki ma sestro in pol njen bodoči mož njegov brat...![]()
joke, z mojim mehankarjem sem se menil pa je komentiral ravno za ta primer vceraj, da ce bi hotu met enazga kot mora bit nebi menjal,a mpak bi sel kar kupit l.90 GTI a ne?
Point pri njemu je, da ma novo sasiji z hudim motorjem. Potem takem ne more dat tega motorja notri, ker v novo sasijo niso montirali GTI motorjev.
P.S. moje osebno mislenje je to
L.p.
bsmuk31 je napisal/-a:Ko sem jaz enkrat menov mašino nisem mu nobenega strokovnega mnenja ali računa, pa sem vseen skoz pršu. Važn je sam da unm na LPP plačaš pa da ti mal živce načnejo pa so vesel.
Men bremze sploh niso povso enak prjele, ko sem bil na tehničnem zarad menjave motorja, pa prašam unga tipa če zdej nam naredu homo, pa tip reče da bom da sploh to ni važnZakaj hudiča pa pol plačaš pregled če ni važn
![]()
Nauk zgodbe na LPP ju so mal čudni.
lublancan je napisal/-a:sam tko za mimgrede tole: frend je menu motor na alfi in je zamenu 1.6 z 1.8, ko je šeu naslednič na tehničnga je dau račun in so mu upisal nov motor v prometno, v prometni ma napisan 1.6 motor, vgrajen je pa 1.8
na tehničnem so preverl samo števile na šasiji in motorju
aja pa na računu je pisal da je 1.8
vepar je napisal/-a:avto je spredaj cist predelan.
od gti-ja je vse od zavor do amortizerjev in polosovin(zglobov)
edino zadaj ni diskov.ops:
jaz mam racun na katerem je razvidno da je motor g13b(gti)
vgrajen v karoserijo to pa to. (št. se ujemajo)
bo mogoče problem ker mam spredi diske od dirkalnega suzukija?
treba prej tehničnega narest,da vidjo če je vse uredu al po homo?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov