Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
HPFreak
Novinec

Clarus-predelava izpuha

Napisal/-a HPFreak Ne jun 20, 2004 1:26 pm

Takole! Odlocil sem se da postimam izpuh, prvo bi vas vprasal kaj vi priporocate, za pridobitev nekaj moci.

Imam eno idejo, dam delat športni kolektor in obstoječemu katalizatorju dodam zraven isti se en katal. in zadnji lonc, ali pa da sploh nebi imel kat. oz. mobilen katal.- s tem mislim na ravno cev od kolekt. do zadnjega lonca. Aja, zadnji lonec bi bil serijski.

A to može?

hvala za odgovore!

LP uroš

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Ne jun 20, 2004 2:02 pm

Če hočš kej pridonit bo treba čist vse menjat; pošten kolektor in konkretno sredinsko cev z enim srednjim loncem (resonator-zarad zvoka) do zadnga lonca, katerega bo treba tut menat. Katalizator pa obevzno dol.

Uporabniški avatar
nightrider31
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a nightrider31 Ne jun 20, 2004 2:07 pm

sedaj bi se jaz nekaj vprasal :oops: lahko da se bo komu zdelo butasto vendar pa me zanima lambda je na kako potem deluje motor ce mu odstranis katalizator,in pa kaj je z lambdo sondo

pa sory HPFreak ker sem vskocil v tvojo temo :oops:
Slika

Mihc
Novinec

Napisal/-a Mihc Ne jun 20, 2004 2:21 pm

lambda sonda in katalizator nimata nobene povezave to je tko k bi hruske pa jabuke primerjal sluzita cisto drugim namenom lambda meri vsebnost zraka v izpuhu in s tem potem prepracuna kaksna je bila mesanica goriva in zraka v komori , katalizator je pa pretvornik izpusnih plinov in nekatere 3 atomske pline ki povzrocajo raka itd. pretvori v manj skodlive in seveda da ne govorim da bos mogu biti carovnik da ga bos spravu cez tehnicnega ko ti bodo sli mert izpusne pline
I am kept in place by G-forces, not seatbelts

Uporabniški avatar
nightrider31
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a nightrider31 Ne jun 20, 2004 2:44 pm

ne me lincat prosim sem samo vprasal,kar me je zanimalo in nisem bil preprican v to :evil:
Slika

Uporabniški avatar
NoSpeedNoFun
Novinec

Napisal/-a NoSpeedNoFun Ne jun 20, 2004 2:56 pm

HPFreak PM sem ti poslal! Mal offtopic za fedre od klarusa

Uporabniški avatar
HPFreak
Novinec

Napisal/-a HPFreak Ne jun 20, 2004 3:21 pm

Ok no a lahko preidemo na konkretne primere.
Se pravi izpusni kolektor dam delat-komu?, odstranim katalizator tako, da ko bi sel na tehnicnega, ga samo gor nazaj namontiram, potem sledi ena stvar za katero ne vem cemu sluzi (mogoce za dušitev zvoka?)-tudi to bi moral odstranit?, potem pa se zadnji lonec- ga je treba nujno zamenjat, če že, katerega.

Hvala za odgovore!

LP uroš

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Re: Clarus-predelava izpuha

Napisal/-a monster_d Ne jun 20, 2004 3:23 pm

HPFreak je napisal/-a:Takole! Odlocil sem se da postimam izpuh, prvo bi vas vprasal kaj vi priporocate, za pridobitev nekaj moci.

Imam eno idejo, dam delat športni kolektor in obstoječemu katalizatorju dodam zraven isti se en katal. in zadnji lonc, ali pa da sploh nebi imel kat. oz. mobilen katal.- s tem mislim na ravno cev od kolekt. do zadnjega lonca. Aja, zadnji lonec bi bil serijski.

A to može?

hvala za odgovore!

LP uroš

huh, zakaj bi se dal en katalizator poleg ce sem te prav razumel?
Katalizator sam konje pobira... Torej ze to kolk je gor je prevec, po moznosti dol, nevem zakaj bi se enga gor dajal :roll:

Uporabniški avatar
HPFreak
Novinec

Napisal/-a HPFreak Ne jun 20, 2004 3:24 pm

kaj pa a bi bilo kaj efekta ce bi obstojecemu kat. dodal zraven se en kat.?

lp uroš

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne jun 20, 2004 3:29 pm

HPFreak je napisal/-a:Ok no a lahko preidemo na konkretne primere.
Se pravi izpusni kolektor dam delat-komu?, odstranim katalizator tako, da ko bi sel na tehnicnega, ga samo gor nazaj namontiram, potem sledi ena stvar za katero ne vem cemu sluzi (mogoce za dušitev zvoka?)-tudi to bi moral odstranit?, potem pa se zadnji lonec- ga je treba nujno zamenjat, če že, katerega.

Hvala za odgovore!

LP uroš

kolektor mislim da v slo DEvito edin dela...
Katalizator das dol, medmes pa eno cev, uglavnem na objemke se nardi da lahk pol menjas pred tehnicnim...

Potem tista stvar k osledi za katero nene ves, je se pomoje en lonec :D
Tistega bi blo tudi vredu vstran uzet

Uporabniški avatar
HPFreak
Novinec

Re: Clarus-predelava izpuha

Napisal/-a HPFreak Ne jun 20, 2004 3:31 pm

monster_d je napisal/-a:Torej ze to kolk je gor je prevec, po moznosti dol, nevem zakaj bi se enga gor dajal :roll:

Ja povečala bi se propustnost plinov, ker bi dodal kat. zraven obstojecega na levo ali desno stran.

Ce bi pa dodajal kat. eden za drugim na isti cevi bi pa zmanjsal propustnost!

Lp vsem
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov