Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

ferrarist
Novinec

športne zavore

Napisal/-a ferrarist Sr feb 26, 2003 10:15 pm

ok...najprej lep pozdrav usem...
zanimajo me okvirne cene šp.zavor-komplet kit(diski+ploščice+čeljusti,cevke...) ter kako je to potem z obrabo-po usej logiki bi mogla bit vecja-sam kolko?
kaj pa cene rezervnih delov???nove ploščice...a je potem velik strošek za uzdrževat za nek npr.klasičn avto,s katerm se voziš usak dan?
sale,ti verjetno mas največ izkušenj s tem...tvoji komentarji so najbol zaželjeni :D :D :D :D :D
že vnaprej hvala za odgovore VSEM!!

LP,ferrarist
Slika

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Sale Sr feb 26, 2003 10:39 pm

Najprej hvala, ker si mi malo popihal na dušo :oops: , to je vedno dobrodošlo :wink: .

Ja tkole je (vsaj po moje) - ena varijanta so dirkalne zavore, katerih slabosti so dokaj hitra izraba zavornih ploščic, zelo slabo zaviranje dokler se materijal ne segreje na delovno temperaturo in pa ena banalnost - ogromno črnega prahu na feltnah. Dobra stran je seveda hudo močno zaviranje (včasih še preveč močno).

Druga varijanta so zavore namenjene za road performance/tuning rabo - pri teh je vseh zgoraj naštetih stranskih učinkov manj oz. so manj izraziti, kljub temu pa se izboljšaji performanse (tudi izgled :wink: ). Firme so pa standardne TarOX, EBC, OMP, tudi Brembo. Skratka vzameš tist model (diskov ploščic), ki je bolj namenjen za road use (ne racing). Konkretnih cen ne vem, baje pa pri TarOX-u dobiš kar dobro razmerje value/cost, tko da se splača povprašat. Obraba pri teh potem ni tako velika.

Une cevke so precej drage in dokaj nepotrebne. Nekaj o njih lahko prebereš tudi na naši strani www.gastuning.com / članki.

Če se bom še česa spomnil, bom napisal. Drugi me pa prosim popravte, če sem kje useku mimo :P .
Slika Slika

Uporabniški avatar
Need_Power
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a Need_Power Sr feb 26, 2003 10:50 pm

Ja baje kr dost dajejo te Tarox G88 diske gor + Pagid ploščice (nisem 100%). Kolko sem jaz na mobisux-u bral dobiš diske (prednji par) za cca 200 eurov, glede ploščic pa nevem cene. Cena je glede na zmogljivosti zlo ugodna. Uporablja pa jih kr precej street-tuning navdušencev.

Ajde

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Napisal/-a Serđo™ Če feb 27, 2003 12:42 am

Ploščice pridejo nekih 10k sit. Zadeva naj bi bla huda, je na mojem "TO-DO" spisku že nekaj časa ;) (žal je celoten Tarox komplet -diski, čeljusti,...- predrag :( )

Uporabniški avatar
bravura
Uporabnik

Kraj: Ilirska Bistrica - okolica

Napisal/-a bravura Če feb 27, 2003 12:54 am

Need_Power je napisal/-a:Ja baje kr dost dajejo te Tarox G88 diske gor + Pagid ploščice (nisem 100%). Kolko sem jaz na mobisux-u bral dobiš diske (prednji par) za cca 200 eurov, glede ploščic pa nevem cene. Cena je glede na zmogljivosti zlo ugodna. Uporablja pa jih kr precej street-tuning navdušencev.

Ajde

Vseved varianta... :D
Po moje ne morebit švoh tale kombinacija.... tudi jaz ciljam nanjo v bližnji prihodnosti
Never drive faster, than your guardian angel can fly.

Uporabniški avatar
Sierrator
Novinec

Kraj: Vipava

Napisal/-a Sierrator Če feb 27, 2003 1:04 am

No, jaz imam diske Tarox G88 (210 eurov) in racing ploščice od Sinterja, ki sem jih dobil po polovični ceni, sicer bi bile okrog 15000 SIT.
Če pa želiš bolj resno stvar, sem svoj čas pri Sinterju videl kompletne prednje zavore za približno 2800 takratnih DEM. Več pa po mojem za cestno uporabo že res nima smisla.
Victrix causa diis placuit sed victa Catoni.

Uporabniški avatar
Need_Power
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a Need_Power Če feb 27, 2003 10:06 am

bravura je napisal/-a:Vseved varianta... :D
Po moje ne morebit švoh tale kombinacija.... tudi jaz ciljam nanjo v bližnji prihodnosti

Pa mislim da jih ima tut Cicero na njegovem full hudem Cliotu....jih je full hvalil enkrat.

Uporabniški avatar
clio (proton_freak)
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a clio (proton_freak) Če feb 27, 2003 10:20 am

Need_Power je napisal/-a:
bravura je napisal/-a:Vseved varianta... :D

Pa mislim da jih ima tut Cicero na njegovem full hudem Cliotu....jih je full hvalil enkrat.
Kdo ima ful hudega cliota?
Dokler se kadi je dobro!Ko se pa neha pa je sranje!

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Napisal/-a Serđo™ Če feb 27, 2003 11:52 am

Sierrator je napisal/-a:No, jaz imam diske Tarox G88 (210 eurov) in racing ploščice od Sinterja, ki sem jih dobil po polovični ceni, sicer bi bile okrog 15000 SIT.
Če pa želiš bolj resno stvar, sem svoj čas pri Sinterju videl kompletne prednje zavore za približno 2800 takratnih DEM. Več pa po mojem za cestno uporabo že res nima smisla.

hum..mene pride tarox tuto kompleto, nekih 1700-2000 eurov :> tri much, ce mene prasas, raj poiscem enga coupeja 2.0 turbo na odpadu, pa mu brembote pokradem dol :>

G-4S

Napisal/-a G-4S Če feb 27, 2003 2:30 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

ferrarist
Novinec

Napisal/-a ferrarist Če feb 27, 2003 3:14 pm

kaj pa varianta porsche??
18˝felgne in pol porsche diski+use kar spada zravn.
to sm slišu,sam n vem,če je izvedljivo...
gre se pa za avto vw golf IV 1.8T(od strica-js sm še premlad...)
Slika

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Napisal/-a Serđo™ Če feb 27, 2003 3:23 pm

ferrarist je napisal/-a:kaj pa varianta porsche??
18˝felgne in pol porsche diski+use kar spada zravn.
to sm slišu,sam n vem,če je izvedljivo...
gre se pa za avto vw golf IV 1.8T(od strica-js sm še premlad...)

a ta stric ma like shitload denarja? :D

pomoje ti besedica porsche pove, kok prbližno bo stal, če ne pa računi tm, kaj jst vem, 1k dem na črko v besedi porsche :twisted:

ferrarist
Novinec

Napisal/-a ferrarist Če feb 27, 2003 4:43 pm

ma sej če maš srečo,dobiš u italiji kakga razbitga porscheja...pol pa za dva dnara tist kupiš.sam spet je uprašanje,kaj nardit,ko diski grejo(spet čakat kakga tipa s poršejem,da se ukanta :wink: ),kolk so ploščice...
Slika

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Če feb 27, 2003 6:49 pm

Ne pozabit, da morjo bit bremze tud primerno "uravnotežene" glede na avto in na vožnjo s tem avtom. Zdej če daš ene u iber hude polmetrske diske spredi in zadi, pa hude ploščice obstaja možnost, da se bo avto premočno ustavljal (jap tud to je možno) in boste samo oddrsaval, avto bo pa trpel. Al vam bo pa preveč zadaj prijelo, mogoče preveč spredaj itd. Skratka nočem panike zaganjat, sam tok sem hotu opozorit, da pretiravat se pri teh stvareh pač ne sme. Tako je moje mnenje. Včasih je manj lahko več :wink: .
Slika Slika

ferrarist
Novinec

Napisal/-a ferrarist Če feb 27, 2003 6:59 pm

hja,sej maš prou...
se ni za igrat...se pravi porsche odpade...
kaj pravite na brembo?mi,k smo bliz italije...lohk da je ena varianta dobit nekej cenej...sam kolk je pa sploh osnovna cena?preplačaš al ne?kej pa kaliteta brembo prot drugim???
LP,ferrarist
Slika

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Napisal/-a Serđo™ Če feb 27, 2003 7:43 pm

4Sale je napisal/-a:Ne pozabit, da morjo bit bremze tud primerno "uravnotežene" glede na avto in na vožnjo s tem avtom. Zdej če daš ene u iber hude polmetrske diske spredi in zadi, pa hude ploščice obstaja možnost, da se bo avto premočno ustavljal (jap tud to je možno) in boste samo oddrsaval, avto bo pa trpel. Al vam bo pa preveč zadaj prijelo, mogoče preveč spredaj itd. Skratka nočem panike zaganjat, sam tok sem hotu opozorit, da pretiravat se pri teh stvareh pač ne sme. Tako je moje mnenje. Včasih je manj lahko več :wink: .

Jst mam sidro na zadnjih sedezih, deluje ko suza :D
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov