saso mladenovic je napisal/-a:Dej nej mi nekdo prosim razloži kako se folk vozi z avtom ki ima turbino na morje in dalše relacije!! Men se zdi da ta stvar tko trpi (turbina) med vožnjo. Pri mojem avtu pri hitrosti 80km/h turbina že fila in da bi delal relacijo 300 ali več kilometrov s hitrostjo 120 recimo ko je pritisk turbine na števcu na 2/4 to men ni jasno!!!!!! LP
ŠE nekaj me zanima, kako računalnik krmili injektorje pri bencincu.
iKst je napisal/-a:Najprej je treba sprogramirat elektroniko tako, da vbrizga več zraka v mašino, ker sama tega ne bo naredila.
a niso zato ventili? kolikor sem jest s tem seznanjem gre pri indirektnem vbrizgu mešanica zraka in bencina skozi sesalne ventile. Za količino dotoka zraka pa skrbi dušilna loputa ki jo krmiliš preko pedala za plin, tako da elektronika krmili samo injektorje.Recimo če bi za 10, 15 konjev dvignil moč bi še šlo. Pol je pa treba pazit da so injektorji dovolj veliki in pumpa za bencin dovolj močna, da mašina dobi dovolj bencina
iKst je napisal/-a:Ups, sori. Mišljeno je blo "več bencina" in ne več zraka. Ja, elektronika krmili injektorje.
Čist konkretno ti pa jaz ne znam povedat, boš moral kakšnega tunerja vprašat. Lahko ti konkretno povem za moj avto. Nissan 200sx 1,8T mašina s 170 konji. Serijski tlak je 0,7 bara. Če povečaš tlak na 0,9 bara ti lahko že začne pri polnem pospeševanju vmes posegat ECU in odklopi dotok bencina. teh 0,2 dodatna bara pomenita pribljižno 20 konjev ali malo manj pri tej mašini in serijski turbini. Je pa verjetno pri vsaki mašini drugače.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost