Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Tuning Corse GSi

Napisal/-a [SlasH] To avg 17, 2004 5:00 pm

Ahoj!

Pred enim tednom sem postal lastnik corse gsi. nad avtom sem ful navdušen, a bi ga rad vseeno čez nekaj časa (eno leto) še malo "popravil". poleg stilskih dodatkov, sem imel v mislih tudi kak tuning.. Zanima me če je na takšnem motorju sploh mogoč kak poseg, ali je največ kar se da naredidt zamenjava filtra s športnim in nov izpušni sistem?

hvala za odgovore!
Let there be rock!

Uporabniški avatar
ThugBoy
Stalni uporabnik

Kraj: Morje

Napisal/-a ThugBoy To avg 17, 2004 5:12 pm

to sprasujes za cez eno leto? :roll: :?

aja pa cimvec varnih km :vrum
Even When They Kill Me They Can't Never Take A Game From Young G

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM To avg 17, 2004 6:03 pm

vsak motor se da predelat v nulo, ce imas $ $ $ $ $

LP FireSTORM :hi

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Napisal/-a [SlasH] To avg 17, 2004 9:25 pm

ThugBoy je napisal/-a:to sprasujes za cez eno leto? :roll: :?

aja pa cimvec varnih km :vrum

zaradi financ sprašujem, da vidim kdaj točno bi lahko zadevo realiziral.
Let there be rock!

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon To avg 17, 2004 9:42 pm

FireSTORM je napisal/-a:vsak motor se da predelat v nulo, ce imas $ $ $ $ $

To bo to!!!(mater si mu pomagal :roll: )
Hja pomoje bi se našle še kakšne predelave. Ne vem sicer, ker se na Ople ne spoznam ravno ampak ziher se najdejo še predelave, če si le pripravljen zapravljati denar.
Športen kolektor (dragoo) , cel izpušni sistem, vse spolirano, air-intake z filtrom (cheap fora ampak se vseeno pozna kakšen procent), brušenje glave (rizika-odvisno od avta), da kakšnih lažjih elementov v motorju ne omenjam (aluminijasti deli itd...) Potem pa še turbina (ene 600.000 SIT nov Turbo kit :P ) ali pa kompresor (morda le nekaj $ manj kot turbina)... Pa NOS seveda. :D

Drugače pa malo poglej na straneh namenjenih Corsi boš gotovo kaj našel. Saj se na netu najdejo strani za skoraj vsak avto. Po možnosti na njih prodajajo te dele. Uporabi Google in vtipkaj Corsa GSi + sport, tuning, fan club... :wink:

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo To avg 17, 2004 9:43 pm

Sam en link ti dam: www.opelforum-si.com

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR To avg 17, 2004 10:33 pm

Prov smešn mi je k gre folku samo da bo avto več letel. A za vodljivost pa lego vas pa boli k. :lol: ne vem no, prvo bi jst mal podvozje pa bremze porihtu da se bo avto bolj ceste držu, ni vse v moči, če se bo avto bl ceste držal se bo dal tut hitreje čez ovinke furat= večji užitek pr vožnji :P Pol se pa še mal mašinco porihta. :-P

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Sr avg 18, 2004 6:53 am

Iz lastnih izkušenj ti povem, da ima ta avto še veliko rezerve v konstrukciji. Togost karoserije, lega na cesti in samo podvozje sta "en razred višje" kot sama mašina, ki je 1,8 in 125 konjev. Menjalnik je zelo kratek in natančen, kar omogoča boljši pospešek a hkrati zahteva veliko pretikanja in poveča porabo. Zavore so zmogljive in natančne, ABS deluje vzorno. Edina težava tega avta je neposredni stik s podlago. Na avtu so serijsko Dunlop SP Sport 9000, ki pa bolje ustrezajo težjim avtom. Tako pa se s svojimi 1000 kg kolesa kar hitro zasučejo v prazno, kar je malo nadležno predvsem pri želji pospeševanja iz ovinka. Sicer pa zabaven avtomobilček.

Kar se tiče predelave - športni filter razen v primeru, če boš naredil res dober dodaten air/intake odsvetujem, ker boš poleti izgubil več konjev, kot jih boš pozimi pridobil. Razen seveda, če ti je primarni cilj mukanje. Kar se tiče same predelave motorja, bi ti bila najboljša varianta športni izpušni sistem in morda športna odmična vendar to sploh ni poceni.

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Napisal/-a [SlasH] Sr avg 18, 2004 9:48 am

CupraR je napisal/-a:Prov smešn mi je k gre folku samo da bo avto več letel. A za vodljivost pa lego vas pa boli k. :lol: ne vem no, prvo bi jst mal podvozje pa bremze porihtu da se bo avto bolj ceste držu, ni vse v moči, če se bo avto bl ceste držal se bo dal tut hitreje čez ovinke furat= večji užitek pr vožnji :P Pol se pa še mal mašinco porihta. :-P

tud podvozje sem mel v mislih
Let there be rock!

Uporabniški avatar
torstorm
Uporabnik

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a torstorm Sr avg 18, 2004 9:53 pm

mislim da gre zadosti ta corsa ,če pa hočeš kaj več pa kakšen turbo ali pa zamenjaj motor za v6.
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov