Napisal/-a mare23 Sr sep 01, 2004 5:48 am
Ok OK. Zadevo oz. vsaj shemo, sem pobral na eni od Mazda strani. Kot sem zasledil oz. razumel deluje tako. Na končnik auspuha navrtamo luknjo za svečko (videno na sliki). To sveko jasno napeljemo na vžigalno tuljavo, ker potrebujemo iskro za vžig. Jasno da vžigalna tuljava ne bo tista na vašem avtu, ampak ena, ki jo bosta morda našli na kakšnem odpadu. Ko se zadeva poveže kot je potrebno za normalno delovanje...naj bi bila stvar končana. Po logiki bi bilo jasno, da iz hlapov, ki je še vedno malčeh bencinskih in eno iskro....smo rešili celoten projekt. Ne vem, ker nisem sam tega poiskusil. Imam pa vse doma za izdelavo, ker sem tudi sam nameraval izvesti.
Pri pregeldu več internetnih strani, kjer prodajajo te zavede, sem videl, da je zasnova ista. Tako da vsi prodajajo iste zadeve. Isti k...c, samo drugo pakovanje. Saj pravim. Svečka, vžigalna tuljava, oscilatorsko vezje in stikalo za vklop ter tipka za sprožitev. To zo elementi, ki se prodajajo v teh KIT-ih. Več pa......BOOOOOO!!!
P.S. Videl pa sem tudi precej posnetko delovanja.....deluje na takih z V8 brez vseh možnih kosov.....do takih easy varianta......HROŠČ (pa sorry če sem koga užalil s tem easy varianta).
Še kakšno vprašanje????