šmeks je napisal/-a:pa ne baruma kupovat...to je za traktorje![]()
res da niso drage,sam kvaliteta je pa tud zanič....preveč so trde....zato ti je pa reku da velik km zdržijo...
...no sam se odloči!
fastfury je napisal/-a:Pol je bolš, da se je izogibam k je pisalo Made in Romunija
ule je napisal/-a:Jaz sem mel enkrat Barum gume model Polaris. Uglavnem M+S. Jest sem bil z njimi zelo zadovoljen, res pa je da če jih ne znucaš v enem letu ratajo trde in niso nič vredne.
_Jerry_ je napisal/-a:ule je napisal/-a:Jaz sem mel enkrat Barum gume model Polaris. Uglavnem M+S. Jest sem bil z njimi zelo zadovoljen, res pa je da če jih ne znucaš v enem letu ratajo trde in niso nič vredne.
Glede na splosne normative, ki veljajo za starost gum, je obdobje enega leta prekratko za obcutne spremembeGume po veljavnih predpisih veljajo za nove tudi se po treh letih -v tem casu ti jih vulkanizer lahko proda kot NOVE in najmanj toliko casa ne bi smelo priti do nobenih obcutnih sprememb. Mozno pa je (to se vcasih tudi v resnici zgodi), da kupis "ugodno" gume iz stare zaloge, ki so lahko tudi 6 let ali celo vec lezale neprodane v skladiscu, ker pa je oznaka datuma izdelave sifrirana, sploh ne ves, da vozis staro gumo...
Tezko je takole na daljavo presoditi, kaj je lahko vzrok za razocaranje zato se enkrat -previdnost pri nakupu velja, neglede na znamko gume...
CockroaC je napisal/-a:Sifrirana my ass ... na vsaki cestni gumi se da pogledat leto in teden izdelave
_Jerry_ je napisal/-a:CockroaC je napisal/-a:Sifrirana my ass ... na vsaki cestni gumi se da pogledat leto in teden izdelave
Dobro, mogoce sem se malo nerodno izrazil, ampak ce ne poznas sistema oznacevanja, potem lahko samo
ce pise npr. 239, kar pomeni 23. teden v letu Gospodovem 1999
Ne pise recimo "izdelano 8.5.1999"...
![]()
Za nekoga, ki sistema ne pozna, je to sifra, se ti ne zdi?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov