Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
D.J.
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a D.J. Sr mar 26, 2003 9:15 pm

Ne upoštevaš pa še vsega kar moraš dodat, da sploh lahko turbino namontiraš.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Sr mar 26, 2003 9:42 pm

Pismu jaz pa ne razumem zakaj tolko dat v avto. OK se ni panike pac uzivancija samo pomoje bo to en sam problem. Prodaj ta avto dodas tistih 400 tisoc ( kao ), reciva rajsi milijon, ko bi ga dal za montiranje in si kupis avto ki ze ima turbo. RESENO
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Zok
Uporabnik

Kraj: Ponikva

Napisal/-a Zok Sr mar 26, 2003 9:46 pm

a ni velik cenejsi (in enostavnejsi) RAM AIR System? :roll: vec moci (a sele pri visjih hitrostih), ni turbo luknje, manj stroskov, itd... to je v bistvu zajemanje zraka spredaj v kao lijak, da ti ob vecji hitrosti naredi dolocen nadtlak, pol pa ta nadtlak vodis skoz filter v mashino... :shock:

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a WhiteCell Sr mar 26, 2003 10:04 pm

Tuningcar je napisal/-a:Sem kontaktirov eno firmo iz LJ in so mi rekli da namontirajo turbinco na mojega accenta za 400.000Sit in to je pa zelo dalec od 1.000.000 Sit kolikor je omenjal techno....

ps, firma je Beja d.o.o. , reklamo ma v avtomagazinu...email:beja@siol.net

LP,Sandi

emm jest sm reku od 1500eur-3000 evrov...tam okoli.. mogoce ne ravno v tej debati...samo sej je ze miljonkrat obdelana tema...
V8 POWER

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Napisal/-a WhiteCell Sr mar 26, 2003 10:05 pm

smao za info.,..kompletna predelava moje masine pride 400k sit.....s papirji vred.. in konca moc je 110KM ( pokalni yugo ) tok pride pri predelovalcih k so v Yugo pokalu..sm jim pisal mail kok bi me prslo.. pa 100km je kar veliko... za 1.3.. saj jugovo.. pa pomojem vec dobim k samo s turbino...nevem. no lahko se motm...
V8 POWER

Uporabniški avatar
Byrkus
Nov uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Byrkus Sr mar 26, 2003 10:41 pm

Zok je napisal/-a:a ni velik cenejsi (in enostavnejsi) RAM AIR System? :roll: vec moci (a sele pri visjih hitrostih), ni turbo luknje, manj stroskov, itd... to je v bistvu zajemanje zraka spredaj v kao lijak, da ti ob vecji hitrosti naredi dolocen nadtlak, pol pa ta nadtlak vodis skoz filter v mashino... :shock:

Točno ta način uporabljajo v F1, oziroma na splošno v višjih kategorijah dirkanja. Brez tega airboxa (eden od načinov ram-air) bi moč upadla za ca. 20 do 25%, sploh pri višjih hitrostih.
Žeja me je napadla - Pil sem v samoobrambi!

mondy
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a mondy Če mar 27, 2003 12:05 am

Za tiste, ki mate Ford Focus 2.0 obstaja supercharger za 2795$. Predelava samega motorja ni potrebna. Obljublja vam 189KM na standardnem motorju.
Evo link:http://www.focus-central.com/catalog/details.asp?cid=1&sid=&pid=9

:wink:

Uporabniški avatar
Tuningcar
Novinec

Napisal/-a Tuningcar Če mar 27, 2003 11:44 am

D.J. je napisal/-a:Ne upoštevaš pa še vsega kar moraš dodat, da sploh lahko turbino namontiraš.

Ta firma po moje da vse naredi za ta denar, drugac bi mi pa kam montiral turbino v prtljaznik,za 400.000Sit?... Tok pa ze vejo da noben accent nima turbine ze notri,in da morajo naredit komplet sistem...

LP,Sandi

Uporabniški avatar
Moby
Novinec

Napisal/-a Moby Če mar 27, 2003 12:22 pm

Jst mam focus-a sam 1.6 :) filter mam itak že not in morm rečt da se pozna vsaj pri pospeških pa štima aaouuu tu se pa full pozna..ko kaka nora hodica :)

Uporabniški avatar
D.J.
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a D.J. Če mar 27, 2003 2:29 pm

Tuningcar je napisal/-a:
D.J. je napisal/-a:Ne upoštevaš pa še vsega kar moraš dodat, da sploh lahko turbino namontiraš.

Ta firma po moje da vse naredi za ta denar, drugac bi mi pa kam montiral turbino v prtljaznik,za 400.000Sit?... Tok pa ze vejo da noben accent nima turbine ze notri,in da morajo naredit komplet sistem...

LP,Sandi

Po tvoje? Raj vpraš da boš sigurn, nikol ne veš :?

Mihc
Novinec

Napisal/-a Mihc Če mar 27, 2003 4:37 pm

ah jaz pravim da mas dva extrema pac eni focjo met turbo samo z zelo malo boost a tako da ni treba prakticne nobene predelave masine samo zamenas avspuh al pa ce ze mas 4-1 extraktorje samo predelas da turbo lahko sedi v mestu pol pa vastage ventil nastimas na nizki boost recmo .2 - .5

ce pa hoces met vecje buste pa mores vse predelat tako kot yugo majstore pravi

tako da se lahko zelloooo veliko razlikuje kok dejansko stane turbo pa se to pri 0.3 al pa kej tazga ne rabis nobenga intercoolerja zato ker se zrak ne segreje zaradi kompresije toliko da bi ga bilo treba dodatno hladiti
I am kept in place by G-forces, not seatbelts

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Če mar 27, 2003 5:53 pm

Tuningcar je napisal/-a:Sem kontaktirov eno firmo iz LJ in so mi rekli da namontirajo turbinco na mojega accenta za 400.000Sit in to je pa zelo dalec od 1.000.000 Sit kolikor je omenjal techno....

ps, firma je Beja d.o.o. , reklamo ma v avtomagazinu...email:beja@siol.net

LP,Sandi

Hehe glede turbine je tak!!!
Odvisno pri keri firmi si jo narocis, odvisno kaka je(kolk barov pritiska!) in odvisno je tudi za kateri avto je!!!
Enkrat sem osebno za foro spraseval kolk bi stala turbina za golf3 2.8 VR6, pa so mi rekli 5000EURO z montazo!!!
Saj pravim zelo razlicno!

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Napisal/-a WhiteCell Če mar 27, 2003 10:39 pm

Lucas je napisal/-a:ah jaz pravim da mas dva extrema pac eni focjo met turbo samo z zelo malo boost a tako da ni treba prakticne nobene predelave masine samo zamenas avspuh al pa ce ze mas 4-1 extraktorje samo predelas da turbo lahko sedi v mestu pol pa vastage ventil nastimas na nizki boost recmo .2 - .5

ce pa hoces met vecje buste pa mores vse predelat tako kot yugo majstore pravi

tako da se lahko zelloooo veliko razlikuje kok dejansko stane turbo pa se to pri 0.3 al pa kej tazga ne rabis nobenga intercoolerja zato ker se zrak ne segreje zaradi kompresije toliko da bi ga bilo treba dodatno hladiti

1. svat k jo mors predelat je auspuh ker mors TURBINO poganjat....
2. treba je zmanjsat kompresijo..oz. menjat glavo...
3. menjat odmicno gred....

ipd.
ipd..
ni tako majhna predelava..
ker bi drugace res vsi to delal ce bi blo tko simpl....
V8 POWER

Uporabniški avatar
Tuningcar
Novinec

Napisal/-a Tuningcar Pe mar 28, 2003 2:06 pm

Ponavadi predelajo kolektorje/menjajo , moras zmanjsat kompresijo (podlozijo z vec posebnimi dihtngami (ne vem tocen kaksnim, sem pa bral da so tako delal na accentih in je bilo hudo), pol se nekaj cevk za speljat zrak , sicer pa vseved bi znal vec povedati (mobisux), ce pa zelis vec imas pa se vec variant, kot si omenil techno odmicno gred, intercooler, kompresor, in potem se cip,.... Sam pol smo ze v vodah nad 200KM :)

LP,Sandi

Uporabniški avatar
Mr-B
Novinec

Napisal/-a Mr-B Pe mar 28, 2003 10:24 pm

No ja fantje ne vem če bo mu Mr-B turbo Legacy-ja :cry: :cry: :cry: Danes sem dobil odgovor od Beja d.o.o. za referenco mi je rekel da predelava cca. podobnega motorja beri 2.0 clio in moj k je 2.2 pride tam nekje 6000 euro+ :cry: :cry: :cry: bo šu Mr-B u menjavo motorja za original 2.0 turbo če bo žr tko bo zihr cenejš :D :D :D
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov