Rapid zelo dobro dela tudi na avtih z edc 16 elektroniko (jtd multijet, VAG 2.0 tdi, honda accord i-ctdi...) - (govorim iz prve roke), seveda brez omenjenih opozoril elektronike...
Glede informacije o "primorcih" ne morem komentirat ker je brezpredmetna in iz nekaterih virov celo lazna...ampak to ne vem, zato ne bom drezal v to stvar.....
"HEJ STALNE STRANKE IMAJO V MNOGIH TRGOVINAH DOBRE POPUSTE, KAJNE?" tale stavek mi ni glih usec.....to je en nacin da dobis popust pr konkurenci, saj pluvas po tekmecu...mislim da to ni dejstvo, niti ne profesionalna razlaga......
dejstvo pa je tisto, to kar je "Pugi" napisal:
"Rapid in RSR se sploh ne moreta primerjat, tako kot ponavadi zmaga kickboxer proti boxerju.
Rapid se igra izkljucno z mesanico, predvzigom in podobnimi zadevami, medtem ko rsr pocne se marsikej drugega (turbajn).
Lahko bi rekli, da je Rapid ena zadeva za mnozice, medtem ko je RSR za tiste ki hocejo nek maksimum. Ne zdj tko, da bi sam na orto tunal, ampak bol ti ga pa lahko spedena kot rapid.
So pa rapidovi aduti drugje an - tko kot so ze rekli, prenosljivost, nastavljivost, hitra montaza, demontaza..."
Se pa strinjam da se pri chip tuningu spreminja vec parametrov in stem tudi bolj optimalno izkoristi motor.......Zato pa ima Dimsport v ponudbi tako chip tuning kot tudi Rapid, pac tisto kar komu bolj pase v konkretni situaciji.
Je pa res da se ob chip tuningu ne da uspostavt prvotnega stanja (razen ce ne gres ponovno na programiranje seveda...kar ponovno stane) kot pri RAPIDU in ce pride do prekomerne sajavosti pri chip tuning mas lahko probleme pri tehnicnem....pri rapidu pa sam odklops stvar pa ni vec nobene bojazni o sajavosti, pa itak je tut prej ni......
Jaz osebno sem se odlocil za RAPID ker je prenoslijiv, lahek za ugradnjo, (pogojno)ni problemov s tehnicnimi, razlika je med R in chipom zelo majhna zato si nisem delal problemov z raznimi "posegi v chipe"....nikol ne ves kaj ti bodo na servisu rekl....

Pa ne me narobe razumet...chip tuning je kul....zato ga pa ponujajo razne firme poleg modulov.
Tok z moje strani, Audi4Ever......
No need to be big to go fast......