Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Sr nov 10, 2004 2:58 pm

audi4ever je napisal/-a:ej res hvala vsem, da ste mi mal razjasnili obzorja sem se že definitivno odloču kam ga bom pelu sam se me pol pazte, če ne bo o.k. ;) :D

Če greš k tapravmu :P bo ziher ok. :lol: BTW LMM ti dobr funkionira, aja pozabu sej pr dizlih se da to z elektronko porihtat, če je fuč ti bodo še to poštimal.

Uporabniški avatar
Caterham
Stalni uporabnik

Kraj: Doma

Napisal/-a Caterham Pe nov 12, 2004 7:47 pm

Rapid zelo dobro dela tudi na avtih z edc 16 elektroniko (jtd multijet, VAG 2.0 tdi, honda accord i-ctdi...) - (govorim iz prve roke), seveda brez omenjenih opozoril elektronike...

Glede informacije o "primorcih" ne morem komentirat ker je brezpredmetna in iz nekaterih virov celo lazna...ampak to ne vem, zato ne bom drezal v to stvar.....

"HEJ STALNE STRANKE IMAJO V MNOGIH TRGOVINAH DOBRE POPUSTE, KAJNE?" tale stavek mi ni glih usec.....to je en nacin da dobis popust pr konkurenci, saj pluvas po tekmecu...mislim da to ni dejstvo, niti ne profesionalna razlaga...... :?

dejstvo pa je tisto, to kar je "Pugi" napisal:

"Rapid in RSR se sploh ne moreta primerjat, tako kot ponavadi zmaga kickboxer proti boxerju.
Rapid se igra izkljucno z mesanico, predvzigom in podobnimi zadevami, medtem ko rsr pocne se marsikej drugega (turbajn).
Lahko bi rekli, da je Rapid ena zadeva za mnozice, medtem ko je RSR za tiste ki hocejo nek maksimum. Ne zdj tko, da bi sam na orto tunal, ampak bol ti ga pa lahko spedena kot rapid.
So pa rapidovi aduti drugje an - tko kot so ze rekli, prenosljivost, nastavljivost, hitra montaza, demontaza..."

Se pa strinjam da se pri chip tuningu spreminja vec parametrov in stem tudi bolj optimalno izkoristi motor.......Zato pa ima Dimsport v ponudbi tako chip tuning kot tudi Rapid, pac tisto kar komu bolj pase v konkretni situaciji.

Je pa res da se ob chip tuningu ne da uspostavt prvotnega stanja (razen ce ne gres ponovno na programiranje seveda...kar ponovno stane) kot pri RAPIDU in ce pride do prekomerne sajavosti pri chip tuning mas lahko probleme pri tehnicnem....pri rapidu pa sam odklops stvar pa ni vec nobene bojazni o sajavosti, pa itak je tut prej ni......;)

Jaz osebno sem se odlocil za RAPID ker je prenoslijiv, lahek za ugradnjo, (pogojno)ni problemov s tehnicnimi, razlika je med R in chipom zelo majhna zato si nisem delal problemov z raznimi "posegi v chipe"....nikol ne ves kaj ti bodo na servisu rekl....;)Pa ne me narobe razumet...chip tuning je kul....zato ga pa ponujajo razne firme poleg modulov.

Tok z moje strani, Audi4Ever......
Zadnjič spremenil Caterham, dne Pe nov 12, 2004 8:04 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
No need to be big to go fast......

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Pe nov 12, 2004 8:03 pm

Nekaj mi ni najbolj jasno pri tejle temi.
Kakor sem jaz razbral iz raznih spletnih strani ipd. RSR cipa na dva nacina. Prvi je, da avtomobilskemu racunalniku vpise nove, za v naprej stestirane vrednosti za dolocen tip motorja. Ta nacin naj bi bil tudi po uradnem ceniku RSRa na njihovi spletni strani. To kar pa nekateri drugi poudarjate, da je avto celo popoldne na valjih, pa je t.i. custom cip, kjer se majstr ukvarja z masino tvojega avta in preprogamira cip na vrednosti, ki tvoji masini najbolj ustrezajo.
Zdej ne vem, ce je prov, tole kar sem napisal, mislim pa, da je.
Slika

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR So nov 13, 2004 12:30 am

Un custom čip pride v poštev za bolj zahtevne uporabnike :lol: k se še malce več stvari zamenja na avtu :lol: Ubistvu se ponavadi delajo samo remapi-po vsaki predelavi treba še mal porihtat.

mitja320
Novinec

Napisal/-a mitja320 So nov 13, 2004 1:12 pm

Mate, imaš prav. Pri RSR ti dajo notri program, ki 100% deluje na tistem avtu. Program se dela samo prvič na valjih. Če pa so še druge predelave ti pa lahko na valjih naredi individualni program, ki je optimiran še za predelave.

@caterham, avtomobili čipani pr RSR ne kadijo, oziroma ne kadijo zaradi čipa. Problemov na tehničnih ni. On ti vrne avto nazaj na serijsko, če se tako odločiš in je zastonj. Seveda se pa ne moreš izmišljevati da enkrat bi, drugič pa ne. Za to tudi ne vidim razloga. Dimsport verjetno ne dela čip tuninga na edc16. BTW, od kje jim sploh čipi? Ali jih delajo sami, ali so zastopniki kake firme?

Uporabniški avatar
Caterham
Stalni uporabnik

Kraj: Doma

Napisal/-a Caterham So nov 13, 2004 2:39 pm

@mitja320

DimSport sam razvija chipe, kot tudi ves software za tuning vozil. Dimsport dela cip tuning na edc16, sej je glih v temu fora.

Ce prodajas rabljeno vozilo katero ima chip tuning potem ima kupec velikokrat pomisleke o vzdrzjivosti motorja.(pr rapidu ga pa sam vn das pa nc ne reces...sej nisi nc posegal v elektronko :twisted: ) Ko gres na servis in imas probleme z elektronko v vozilu se lahko zgodi da ti ob "popravilu" flash-nejo ksn del k si ga optimalno nastavu al pa se slabs da ti tezijo da je to problem. Pa tut ce je sam luc pregorela. Na servisu vedno najdejo izgovore. Predvsem ce je avto se v garanciji. Ampak ne bom o temu kr so se ze prevec usi razpisal v KAM NA CHIP TUNING temi. Kot je reku Regy...mas cons pa pros za eno in drugo stvar. Tist pa c kar ti bl ugaja.

Mojemu kolegu so nardil pr Dimsportu chip tuning na Audiju TT 1.8T (132kW), k je bencinar, in je model uibr zadovoln. Tut sam sm preizkusu kako deluje in se zlo cut razliko.... Sam kokr sm reku, eni nimajo problemov s tem, drugi se pa bl udobno pocutjo ce vejo da lahko v vsakem trenutku odstranijo stvar in uspostavijo prvotno stanje.

Drgac so pa usi odgovori v tejle temi..... http://avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?t=12006
No need to be big to go fast......
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost