Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Kekec
Nov uporabnik

TURBO POLNILNIK

Napisal/-a Kekec Če maj 30, 2002 3:49 pm

JO
Sm zasledu v avto magazinu da ena firma prodaja turbo polnilnike.
BEJA d.o.o. Lj-Smartno 01/362-32-30.Kukar vem ta polnilnik pride od kolektorjev naprej po izpusni cevi.Mene zanima kok je to kej dobra stvar ka tip mi je reku da prdobis 30 do 40 % moci.Kuk upliva na masino pa sigurno je treba elektronko menat pa kaksne civi.Cena je pa se zmerna od 200 000,00 pa se naprej se giblje 8) .
Kaksne moznosti bi ble da to zverino namontiram na twingota?
Kaksne posledice mi prinese ta zver? Kire materjale bi se mogu zamenat ce to notr vgradim?
Ce bo moznost notr namontirat BO TAKOJ PELA TURBINA :D :D ;) ;) ;)
CAO!!
Twingo Sport

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: TURBO POLNILNIK

Napisal/-a Sale Če maj 30, 2002 8:22 pm

Kekec ti sam glej, da nou teb enkrat tvojga Twingota pod ritjo razgnal. :D :D :D Dej boš kej sporoču kako grejo tvoji plani glede predelav al si dal vse na stranski tir in boš zdej res to kvazi turbino monteru.
Slika Slika

Kekec
Nov uporabnik

Napisal/-a Kekec Če maj 30, 2002 9:26 pm

haha :) kaj misles da ni dobr to turbino met ?
O bom sporocu ko bom kej zamenu nec bat.
V blizni prihodnosti bom slike gor dal.
OK cao!!
Twingo Sport

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Če maj 30, 2002 9:56 pm

Na turbine se pa bl slab spoznam, lohk da je čist ql zadeva. Kvazi turbina pravim sam zato k ni serijska. Aja pa mal povpraš kako je pol s porabo, da ti nou pol 20l./100km kuru avto.
Slika Slika

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Če maj 30, 2002 10:54 pm

Hmmm...turbina ne sopa nic vec bencina v masino (ok mal) ampak je glavna fora v tem da prisilno not piha zrak in tako nardi boljso mesanico bencin/kisik.

Z vgraditvijo v avtomobile je tako. Ce ti firma ponuja komplet kit in vgradnjo pa vse ti recem JA. Ampak dvomim da bi to nardil za 200k sit. Materiali so naceloma dovolj trpezni ker kakih ogromnih tlakov ne pricakuj na 1.2 motorju. Verjetno pa morajo zmanjsat kompresijo mogoce tudi preprogramirati ECU...

Ce ti prodajo samo turbino se niti slucajno ne spuscat v te zadeve. Ce bi bil dost usposobljen za tako pocetje verjetno tudi nebi na forumu spraseval tega. Je dost zahtevno opravilo in verjetno se vsi mehaniki nebi znal nardit tega. Sploh pa cena ostalih predelav tako naraste da ti bom spet napisal tisti znamenit stavek, ki ga po vseh forumih pisejo :) rajs kupi mocnejs avto za tak denar. Res se bolj splaca, ce hoces tunat najbols taksnega ki ze ma turbino serijsko.

DavKo
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a DavKo Pe maj 31, 2002 5:52 am

Hi

Tako kot so rekli ostali, ce ti zadevo vgradijo in nastavijo, se ti splaca poskusit.

Sicer pa, samo za info, tale Beja d.o.o ni kr ena leva firma, v bistvu je to avtoservis od Janija Trcka, ki ga poznate v glavnem po rallijih. Sicer pa za Beja sport tekmujejo se Klemencic/Korpar, Iljaz/Pavcek in seveda Trcek/Cesenj.

Tko da... ce vse nardijo zihr vejo kaj pocnejo.

P.S. komej cakam da mi potece tista 3 letna garancija, da pol se jaz kaj zacnem tunat :)

LP
David
Slika

Uporabniški avatar
enarf
Novinec

Napisal/-a enarf Pe maj 31, 2002 3:53 pm

ne s*** ga!! Sam to ti lahko rečem...Twingo je luškan avto, ko je mal porihtan, tale s turbino pa skoraj zagotovo odpade. Avto ni niti podrazno narejen za take zadeve. Verjemi, da če bi hotel imet kolikor toliko ziher avto (da se ne boš tresu vsakič, ko ga boš zakurblu) te bo to koštalo precej več od tistih 200.000,00 SIT. Pomisli na zavore, podvozje, samo karoserijo...In spet pride iKst-ov stavek. Kupi si drugo mrcino...Al pa ostani pri filtrih, auspuhu in čipu...Navsezadnje je veliko ceneje. Aja, dej lepo te prosim objavi kkšno slikco, boš? LP!
Žua d vivre...

Uporabniški avatar
enarf
Novinec

Napisal/-a enarf Pe maj 31, 2002 3:53 pm

ne s*** ga!! Sam to ti lahko rečem...Twingo je luškan avto, ko je mal porihtan, tale s turbino pa skoraj zagotovo odpade. Avto ni niti podrazno narejen za take zadeve. Verjemi, da če bi hotel imet kolikor toliko ziher avto (da se ne boš tresu vsakič, ko ga boš zakurblu) te bo to koštalo precej več od tistih 200.000,00 SIT. Pomisli na zavore, podvozje, samo karoserijo...In spet pride iKst-ov stavek. Kupi si drugo mrcino...Al pa ostani pri filtrih, auspuhu in čipu...Navsezadnje je veliko ceneje. Aja, dej lepo te prosim objavi kkšno slikco, boš? LP!
Žua d vivre...

Kekec
Nov uporabnik

Napisal/-a Kekec Pe maj 31, 2002 6:55 pm

Jo bom objavu slikce v roku 14 dneh sam da se zice zamenam.OK
Neki me se zanima a je mogoce bil kaksen Twingo pokal dirke al pa clio pokal z isto masino .
OK CAO!!
Twingo Sport

Uporabniški avatar
enarf
Novinec

Re: Re: TURBO POLNILNIK

Napisal/-a enarf So jun 01, 2002 7:33 am

Clio pokal je bil ja, pa ni več. Zdej je temu še najbolj podobna divizija v kateri so si enaki Clio 1.4 16V, Polo 1.4 16V, Fabia 1.4 16V, skratka N do 1400ccm. Twingov pa (žal) zaenkrat ni...LP!
Žua d vivre...

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale So jun 01, 2002 8:38 am

Jst mam Kekca na sumu :D da ga to zanima predvsem zato, da bi kakšno dirkalno robo dobu (dirkalni motor, menjalnik ), hehehe. :) Al se motim? ;)

Aja, v tem clio pokalu so mel mašine 1.4 če se glih ne motim.

[Sporočilo uredil/a 4Sale na dan 01.06.2002 ob 08:40 GMT]
Slika Slika

Kekec
Nov uporabnik

Napisal/-a Kekec Sr jun 12, 2002 8:51 pm

A bi sla elektronka al pa cip od 1.4 masine clio v mojga .A bi mogu striktno od 1.2 masine dobit.Se eno vprasanje kako sliko dam gor?
THX CAO!!
Twingo Sport

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Sr jun 12, 2002 9:51 pm

Slike ne morš dat gor (razen če si upravnik), lohk daš sam URL kjer se slika nahaja. Se prav, da morš sliko uploadat na en strežnik pol pa sam link objaviš. ;)

Tole z elektronko jst dvomim, da bi se dal.
Slika Slika

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Re: Kater motor - za Kekca

Napisal/-a Sale Če jun 13, 2002 5:31 pm

V imenu Kekca dajem gor to sliko. Pod njo pa njegova vprašanja.

Slika

Upam,da je slika dost velka.

Kekec sprašuje:

Zdravo!
Mene zanima kira mašina je v tem twingotu od kirga avta?
Zanima me kje bi lahko obratomer kupu?
A je težko montirat diske na zadna kolesa če so zej bobni?
Če bo kdo slučajno kej vedu mi naj napiše !
THX
CAo!!

Tut od mene lep pozdrav, 4Sale. ;)

[Sporočilo uredil/a 4Sale na dan 20.06.2002 ob 16:11 GMT]
Slika Slika

hemingway
Novinec

Napisal/-a hemingway So jun 29, 2002 8:06 pm

Kekec!

Turbina je ful dobra stvar.Najbolj se splaca ce jo kupis nato pa si jo vgradis sam saj te uni uderejo najmanj za 100.000 sit.
Poraba goriva bo pri srednjih in visjih obratih manjsa kot prej
saj turbina deluje s pomocjo plinov ki bi sli sicer v nic.Pa tud za bate se nic kaj prevec ne boj.
Je pa res da je bols da ga ne tiscis skoz ker twingo nima glih dobrih bremz jih bos skuru.
Je pa kul za 100m pospesevanje saj ti da skoraj gotovo 40% moci vec.

hvala
- 1. place drag race Koper 402m
- 2. place drag race Ljubljana 201m
- IN 2007 DISQUALIFYED FROM KING OF EUROPE POLLAND BECAUSE OF TECHNICAL PROBLEMS ( Ford fiesta )
- KING OF EUROPE WINNER IN 2009. THANK YOU ALL FOR SUPPORT. WE ARE THE CHAMPIONS! ( Toyota MR2 )
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov