Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

labasjernej
Nov uporabnik

CLIO 01 tunning

Napisal/-a labasjernej Sr mar 05, 2003 11:35 am

mam cliota letnik 01.sem ga ze dol spusto pa sportni auspuh pa sportni filter sam je univerzalen.pa me zanima ce dam gor k/n filter z cevjo bo zvok kaj bolsi.meu bi taki bol zelezni zvok rad.aja masina je na zalost 1.2 :lol:

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Sr mar 05, 2003 11:45 am

Moji predlogi:

a) vzemi dol cev za dovod zraka na škatlo filtra... zvok bo - to bo za 60hp dosti modifikacij ;)
b) nastaviš si zunanji zračni filter (cena: okoli 12k sit) K&N
c) zamenjaš zadnji izpušni lonec (srednja glasnost)

V prvih dveh primerih boš zvok neprimerno bolj slišal, s tem zadnjim se te bo pa slišalo kilometer stran, ko ga bos ogrel in imel >4500 obratov :)

Vse seveda na tvojo lastno odgovornost :]

labasjernej
Nov uporabnik

Napisal/-a labasjernej Sr mar 05, 2003 11:54 am

s cem se me bo slisalo kilometer dalec s kerim auspuhom?

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Pe mar 14, 2003 9:22 am

Jernej, da ti ne bo zal... men je blo in sem dal tisjo varianto gor ;)

Poskusi Lauš izpuhe ali Powerful... sam papirjev pa nimajo tko da bojo lohk problemi na tehnicnem oz s policijo......

Uporabniški avatar
zazo
Moderator foruma

Napisal/-a zazo Pe mar 14, 2003 9:47 am

ice je napisal/-a:Jernej, da ti ne bo zal... men je blo in sem dal tisjo varianto gor ;)

Poskusi Lauš izpuhe ali Powerful... sam papirjev pa nimajo tko da bojo lohk problemi na tehnicnem oz s policijo......

kaj pa mislte o izpuhh Novak?!

Yacksy
Novinec

Kraj: Okolica Novega mesta

Napisal/-a Yacksy To apr 01, 2003 7:03 pm

Tudi jaz bom kmalu postal ponosni lastnik Clio1 1.2 (60 HP), letnik 96. Sem bolj nov tukaj na forumu, a o avtekih na splošno vem kakšno stvar ali 2.
Vprašal bi koliko se sploh "splača" rihtat tako "švoh" avto. Avto zaradi svoje lahkosti potegne v redu, samo nekateri pravijo, da se tako nenavite mašine sploh ne splača modificirat. Vprašal pa bi vas
Koliko bi s kakšno "bolj eazy" obliko tuninga dosegel. Brez brušenja glav, rezanja gredi ali športnih izpuhov (glasnost mi gre na ku...)
Pa tudi kakšno možnost, če bi se komu dalo razpisat lahko napišete.
Shit Happens

Hoyt
Novinec

Napisal/-a Hoyt To apr 01, 2003 9:20 pm

yacksi: pri teh bl švoh avtih je bl tko... velik dnarja pa mal muske. čip te pride 100 000 al pa še kej več pa dobiš bogih nekaj konjev. avspuh mogoče, če bi dobil kakega tihega, pa da zamenjaš od kolektorjev do konca. se pravi cel sistem.

Yacksy
Novinec

Kraj: Okolica Novega mesta

Napisal/-a Yacksy Sr apr 02, 2003 6:58 pm

Ok, mašine itak ne bi ne vem kaj drmal. Se mi ne zdi pametno, da navijam mašino, k itak ne bo zdržala dolgo. Pa tudi šraufat se mi ne da.
V prejšnjem postu sem bolj mislil na kakšno lito feltno, Mogoče malo spustit celo stvar. Vglavnem, če se splača kakšno polepšavo nardit (avto ima 55 000 Km)
Pa kako spuščate. A je žaganje fedrov še notr, ali se to naredi z novim vzmetenjem?
Shit Happens

Uporabniški avatar
Sved
Nov uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Sved Sr apr 09, 2003 9:32 pm

zazo je napisal/-a:
ice je napisal/-a:Jernej, da ti ne bo zal... men je blo in sem dal tisjo varianto gor ;)

kaj pa mislte o izpuhh Novak?!

Imam izpuh Novak, v enem letu sem ga menjal, ker je propadu! Aja pa še papirjev nimam, tko da mora dol zaradi homologacije!

Kar se tice zvoka: brrrrrm! :twisted:
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov