Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

bobetko
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bobetko Po apr 21, 2003 11:13 pm

Qwerty je napisal/-a:
bobek je napisal/-a:Univerzalen pomen da paše na vse avte ki imajo do 150 KM.Tko je vsaj pr Remusu.

no, moj ni univerzalen. kaj mas ti? ce ti moji papirji kej pomagajo... PM me..

Mam univerzalenga Remusa ampak na loncu ni TUV številke glih zato k je univerzalen tko da nevem kaj bom zdej naredu.A ma kdo kakšn nasvet? :?:

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a din To apr 22, 2003 6:10 am

Qwerty je napisal/-a:
bobek je napisal/-a:Univerzalen pomen da paše na vse avte ki imajo do 150 KM.Tko je vsaj pr Remusu.

no, moj ni univerzalen. kaj mas ti? ce ti moji papirji kej pomagajo... PM me..

Kaj to so tebi delali pri nas, ali so dali naročit v REMUS, da ti naredijo po meri za točno tvoj avto :?:
Slika

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Daco To apr 22, 2003 9:31 am

Kaj to so tebi delali pri nas, ali so dali naročit v REMUS, da ti naredijo po meri za točno tvoj avto :?:[/quote]
Mislim da delajo tipske izpuhe za dolocene tipe avtomobilov. Recimo en tip izpuha pase za 10-15 razlicnih avtomobilov. Je pa zato toliko drazji od univerzalnega.

Kot primer Powerfull univerzalni lonec stane cca.18k sit pa naprej, tipski izpuh Powerfull za Megana pa stane 60k sit s TÜV certifikatom. :twisted:

Qwerty
Uporabnik

Napisal/-a Qwerty To apr 22, 2003 9:37 am

Daco je napisal/-a:Kaj to so tebi delali pri nas, ali so dali naročit v REMUS, da ti naredijo po meri za točno tvoj avto :?:

Mislim da delajo tipske izpuhe za dolocene tipe avtomobilov. Recimo en tip izpuha pase za 10-15 razlicnih avtomobilov. Je pa zato toliko drazji od univerzalnega.

Kot primer Powerfull univerzalni lonec stane cca.18k sit pa naprej, tipski izpuh Powerfull za Megana pa stane 60k sit s TÜV certifikatom. :twisted:[/quote]

tko kot je daco napisu.

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Napisal/-a din To apr 22, 2003 11:28 am

Nista me razumela. Querti, a ti si prišla v trgovino in povedala da hočeš imet za svoj avto dvojni izpuh od Remusa. Tipi so dali tvoj avto na dvigalo, demontirali stari izpuh in montirali dupli Remus. Ali pa so morali še kaj predelovati (švasat vmesne komade, prilagajat ali kaj podobnega)
Slika

Qwerty
Uporabnik

Napisal/-a Qwerty To apr 22, 2003 11:35 am

din je napisal/-a:Nista me razumela. Querti, a ti si prišla v trgovino in povedala da hočeš imet za svoj avto dvojni izpuh od Remusa. Tipi so dali tvoj avto na dvigalo, demontirali stari izpuh in montirali dupli Remus. Ali pa so morali še kaj predelovati (švasat vmesne komade, prilagajat ali kaj podobnega)

dvojni izpuh sem narocila za svoj tip avta, cakala da je bil narejen v avstriji in so ga sam namontirali, brez da bi karkoli predelovali. razen na kolektorju, ce si mel to v mislih. sicer je bil pa narejen za moj avto in je gor sedel k ulit.

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Napisal/-a din To apr 22, 2003 11:38 am

Evo to sem hoto slišat, 1000x ti hvala :P
Slika

Qwerty
Uporabnik

Napisal/-a Qwerty To apr 22, 2003 1:06 pm

din je napisal/-a:Evo to sem hoto slišat, 1000x ti hvala :P

1000x prosim. ;)

life4rave
Novinec

Napisal/-a life4rave To apr 22, 2003 1:52 pm

Qwerty je napisal/-a:
din je napisal/-a:Nista me razumela. Querti, a ti si prišla v trgovino in povedala da hočeš imet za svoj avto dvojni izpuh od Remusa. Tipi so dali tvoj avto na dvigalo, demontirali stari izpuh in montirali dupli Remus. Ali pa so morali še kaj predelovati (švasat vmesne komade, prilagajat ali kaj podobnega)

dvojni izpuh sem narocila za svoj tip avta, cakala da je bil narejen v avstriji in so ga sam namontirali, brez da bi karkoli predelovali. razen na kolektorju, ce si mel to v mislih. sicer je bil pa narejen za moj avto in je gor sedel k ulit.

Querty kolk te je pa zadeva v Avstriji kostala? in kako je s homologacijo?

Uporabniški avatar
Subaru
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Subaru To apr 22, 2003 2:19 pm

hm...zdej mam pa jaz eno (mogoce za nekatere butasto) vprasanje: kaj sploh je to ispusni kolektor, kje je (vem, da je nekje med motorjem in zadnjim loncem :P ) in kako to da je njegova funkcija tako pomembna oz. da se da z njem pridobit KM-je?

Najlepša hvala za odgovore!!
Slika

Qwerty
Uporabnik

Napisal/-a Qwerty To apr 22, 2003 2:53 pm

Subaru je napisal/-a:hm...zdej mam pa jaz eno (mogoce za nekatere butasto) vprasanje: kaj sploh je to ispusni kolektor, kje je (vem, da je nekje med motorjem in zadnjim loncem :P ) in kako to da je njegova funkcija tako pomembna oz. da se da z njem pridobit KM-je?

jaz kt nezni spol na tole ne upam odgovort na forumu. ti ga pa znam pokazat na masini, pa prblizno tut vem kako deluje in kako mora da je efekt boljsi... bodo fantje.

cena je bla pa karvisoka: 122,040 sit. pri homologaciji pa nobenih problemov. nic. vse kar so hotli je bil tuv, zraven sem jim dala tud racun za nabavo remusa a ga niso niti gledali, potrdila o strokovni montazi nisem mela... skratka, ko berem izkusnje drugih - pri meni brez problemov. 4.500 so mi pa racunal na LPP.

Uporabniški avatar
Tomo
Moderator foruma

Napisal/-a Tomo To apr 22, 2003 5:41 pm

Jesus je napisal/-a:
Tomekk je napisal/-a:Kaj pa pravte kej na SEBRING?

jst mam sebringa BREZ PAPIRJEV ampak zvok daje UBIJALSKI :twisted:

bmwjev motorcek pride se bolj do izraza :wink:

sam ne vem kje bom papirje dobil ma kdo kasno idejo :?:

Ja brez homologacije bos tezko prsu cez tehnicnega.
Npr. Moj fotr je lih dans sov na tehnicnega pa je nazaj prsu domu pa reku da je pozabo homologacijo(papirje)

Uporabniški avatar
Haby
Stalni uporabnik

Kraj: CE-LJ

Napisal/-a Haby Sr apr 23, 2003 10:55 am

Subaru je napisal/-a:hm...zdej mam pa jaz eno (mogoce za nekatere butasto) vprasanje: kaj sploh je to ispusni kolektor, kje je (vem, da je nekje med motorjem in zadnjim loncem :P ) in kako to da je njegova funkcija tako pomembna oz. da se da z njem pridobit KM-je?

Ena na hitr razlaga.
izpusni kolektor je stvar ki pride prsraufana direkt na blok motorja in po njej gredo izpusni plini v izpuh. Poznamo dve vrsti kolektorjev 4-1 in 4-2-1, eni se uporabljajo za boljse delovanje v srednjih drugi pa v visokih obratih. Vecina sportnih izpusnih kolektorjev je znotraj poliranih da je boljsi pretok plinov.

4-2-1 kolektor
Slika

4-1 kolektor
Slika
Slika
Se policaja pogovarjata o storilcu prekrška:
"Ti, a ga kaznujeva?" pravi prvi drugemu.
Drugi pa pravi: "Brez veze, sej vidiš, da je Celjan"

cresh
Uporabnik

Kraj: Litija

Napisal/-a cresh Sr apr 23, 2003 5:13 pm

TechnoBoy je napisal/-a:ja pismo kako je poj kolega DeVitota homologiral ?

no pol se pa pozanimi kako to d ga je lahko homologiru, in lepo objav na forumu d bomo vedli še ostali k mamo DeVita
my ride
Slika

cresh
Uporabnik

Kraj: Litija

Napisal/-a cresh Sr apr 23, 2003 5:21 pm

DrSergioDJ je napisal/-a:supersprint ma skor isto ceno kot remus...

DeVito (ta prav devito, un za 20k je dejansko powerfull brez nalepke) pa je tud vsaj 35k sit...pa navzgor seveda..

No sm glih zdej bil pr nemu, k sm šu za svojga in mi je pokazu kva ma: tm okol 16.k-20.k trgovina varianta(najbrž res powerfull j***a), tm okol 30k.-45k. SIT en Stinger program(nimam pojma)t je že kao t prav DeVito , pol t prav DeVito je pa nad 50.k SIT. No za mojga bi za t pravga DeVita dal 62.k SIT, uff, sm reku mal preveč zame, pol sm pa uzel t srednjo varianto in sm dal 40.k SIT s popustom, je pa že ta super, kak more pol počet že t prav DeVito
my ride
Slika

life4rave
Novinec

Napisal/-a life4rave Če apr 24, 2003 2:24 pm

hja samo a se splaca dajat tolk kesa za en kurcev auspuh, ker ce nakonc pogledas je se vedno potrosn material!

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Če apr 24, 2003 9:54 pm

to je mene tud malo zvijalo, ja...
Slika
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov