Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

life4rave
Novinec

precni stabilizator

Napisal/-a life4rave Sr jul 17, 2002 12:21 pm

Zanima me kje bi se dobilo stabilizator oz (stango) ki povezuje sprednja dva dela (tam ko pride armotizer prisraufan) pod sprednjo havbo (oz. nad masino) za megane coupe? Kolk gnarja bi to prislo?
Natakar Taxi Prosim!

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: precni stabilizator

Napisal/-a Sale Sr jul 17, 2002 1:32 pm

Od OMP-ja se dobi za megana 1.4 ter 1.6 in sicer dve verziji, ena nastavljiva druga pa ne. Za coupeja pa nism zihr. V glavnem poklič Sportsil v Lj. pa vpraš. Tel: 01 / 568-40-30

Cena mora bit po mojem tam okol 2o - 25 tisoč, sam to bolj ugibam. ;)

Aja, pa za Scenica se tut dobi !!! :D :D

[Sporočilo uredil/a 4Sale na dan 17.07.2002 ob 13:33 GMT]
Slika Slika

Uporabniški avatar
bravura
Uporabnik

Kraj: Ilirska Bistrica - okolica

Napisal/-a bravura Sr jul 17, 2002 10:50 pm

Kako bi pa to zgledalo, da si narediš sam (ali kakšen klepar)?
Ima pa en velik minus-- če rukneš z eno gumo v robnik recimo, ti lahko že majhni trki celo geometrijo zjeb..
Never drive faster, than your guardian angel can fly.

life4rave
Novinec

Re: Re: precni stabilizator

Napisal/-a life4rave Če jul 18, 2002 11:18 am

bravura pravi:
Kako bi pa to zgledalo, da si narediš sam (ali kakšen klepar)?
Ima pa en velik minus-- če rukneš z eno gumo v robnik recimo, ti lahko že majhni trki celo geometrijo zjeb..

Hm kolkr sem jest slisu je to glih proti temu, da cem kam ruknes, oz ga zges cez fogle, vozis po slabi cesti (makadamu), da se ti geometrija ne zjebe, ker daje dodatno oporo vozilu, ker se pri avtomobilih scasoma vse skupaj mal razstela...

reku si da stane okol 20-25 tisoc a ni to mal velik za eno usrano stango (cev, kos zeleza) ???

LP
Natakar Taxi Prosim!

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Če jul 18, 2002 4:41 pm

Marsikdo jo naredi sam, samo to ni to, pa še zgleda ne tok dobr. Je pametno vzet tisto k ma na sredi en vijak za šponat in popuščat. Jah s ceno je pa tko, vse te stvari stanejo k svina. Jst sm dal za mojo k je bla za Fiat seicento točno 10k sit in to s ful popustom, pa ni bla za šponat, tko da ne vem no.

Ja drgač je namen tega večja vzvojna trdota avta in tut da ostane optika koles nespremenjena. No jst sm s tem seicentom z desnim sprednjim kolesom enkrat ful prbil v robnik, pa se ni podrla sam optika ampak se je skrivila še volanska letev, pa feltna. Ampak amortizerji so pa ostal nedotaknjeni.

Aja, fantje ne pozabit da te štange (ang.: strut brace) ni tok simpl zmontirat kukr se mogoče zdi (vsaj pr enih avtih je kr težko).
Slika Slika

Uporabniški avatar
Kiri
Novinec

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a Kiri Če jul 18, 2002 10:17 pm

dan...no čjer...

mene pa zanima če tale prečn stabilizator kej pripomore k tem d se avto bolš ceste drži u ovinkih?...mislm mal bulš je zihr sam mene zanima če je to tuk bulš d se prou čut...
ok sej vem d sm "mal" zakompliciru zadevo sam upam d zastopte bistvo kva bi prou rad vedu:)
LP Kiri

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Če jul 18, 2002 10:24 pm

Jst sm sicer mel občutek kokr, da se ful pozna na legi avta ( v pozitivnem smislu ), sam se mi zdi, da je blo to bl psihološkega izvora. Kaj pa vem. Kakšne strokovne utemeljitve pa tut ne poznam.
Slika Slika

life4rave
Novinec

Napisal/-a life4rave Pe jul 19, 2002 6:52 am

Hmm caki se zdaj ne vem, a je bols imet stango, ce prbijes v kaksno lukno, al je bols ce je nimas? Oz. jest imam pr meganu ze prov narejen za stango na vsaki strani kolotekov taka dva malo dvignjena nosilca podaljsana k masini seveda z lukno za prsraufat
Natakar Taxi Prosim!

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Pe jul 19, 2002 6:57 am

4Sale pravi:
Jst sm sicer mel občutek kokr, da se ful pozna na legi avta ( v pozitivnem smislu ), sam se mi zdi, da je blo to bl psihološkega izvora. Kaj pa vem. Kakšne strokovne utemeljitve pa tut ne poznam.

efekt je v tem, da je potem cela karoserija bolj toga (saj poznas obcutek, ko res na hitro speljes, pa po moznosti malo v ovinek, pa eno kolo dobi vec gripa, ko avto skoraj zvije spredaj)

[Sporočilo uredil/a dobek na dan 19.07.2002 ob 08:06 GMT]
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Pe jul 19, 2002 6:58 am

life4rave pravi:
Oz. jest imam pr meganu ze prov narejen za stango na vsaki strani kolotekov taka dva malo dvignjena nosilca podaljsana k masini seveda z lukno za prsraufat

ma vsak...
tam se pa drugace amortizerji ven jemljejo
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Pe jul 19, 2002 7:19 am

Ja sej vem, sm že gor pisu o vzvojni togosti in to. Dobek, maš prov. Tko, da se najbrž res pozna, sam je pa vprašanje če mi navadni smrtniki :D to lohk občutmo pri navadni vožnji. Sej pravim jst sm občutu (mogoče pa nism navaden smrtnik, hehe :D ) sam ne vem al se mi je sam zdel, k sem pač vedu da je not (štanga) al je pa res mel efekt.

Drgač je pa bolš met ŠTANGO za LUKNJE prbijat kokr ne. Sam to je spet vprašanje kakšne luknje. :D :D :D ;)

Drgač pa te štange zgledajo tko nekako:
Slika

Sam za megana je pa mal drgačna. Glej : http://www.ompracing.it/barre/barreen/renault.pdf
Slika Slika
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov