klemen je napisal/-a:Gricko je napisal/-a:pred mano ga je vozu stric (65 let) avto je mel 130 k km. Avto se je gugal, plaval v ovinke..... vse mogoče.Bil pa je zelo udoben!!Lega pa kot sva s piletom že velikrat rekla TOTALNO V KURCU!!!
Tole mi ni jasno.
Meni se zdi lega odlična (za čas, ko je ta model prišel v prodajo), moti me edino spodvijanje serijskih gum zaradi dimenzij (185/70/14), kar opazno poslabša vodljivost.
Tudi vsi testi, ki sem jih prebral o tem avtu zelo hvalijo lego avtomobila :shock:
Greš zdaj kaj hitreje skozi ovinke ali je bolj občutek trdosti ?
če hočeš dobro lego pejt enkrat na testno vožnjo z alfo 156 (lahko tudi 155)!!je tudi limuzina, samo lega alfe ali peugeota je ko noč in dan!!!
1 - lega original avta vsekakor ni odlična!!!
Sem mel prej tipota (93 letnik) nič stršanega ali spuščenega, pa se ja avto držal ceste VELIKO bolje kot p406!!!
moraš razumeti, da je ta avto
narejen za gospode (ki ne norijo), zato je udoben, mehak, kar pa nasprotuje dobri legi !!!
2 - vsi testi, so verjetno govorili da je lega dolična glede na to da je limuzina in glede udobja. Glede same lege pa vsekakor lega ni odlična
glede spodvijanja gum je res, ampak odkar mam obnovljene amortizerje, se tega spodvijanja sploh ne čuti tolk!!!To kar ti čutiš so krivi amortizerji (seveda v kombinaciji z gumo)
glede hitrosti v ovinek--ja se peljem dosti hitreje!!!
prej je bil v določenem ovinku pri 60kmh že na meji, zdaj se peljem skozi 80kmh pa je še vedno boljši občutek!!
v nekem drugem ovinku sem se prej pri 90kmh že zelo bal (s tipotom je šlo 100kmh),zdej gre 110 brez problema.......
v ostrih ovinkih, ko sem dal prej gas, je kar zakopal, zdej ni šans!!!
prej se mi je ABS vklopil, kadar koli sem bolj zabremzal, zdaj se vklopi le v primeru če bremzam na full!!!
In še in še bi lahko našteval!!
Od trsta do lj (stara cesta) sem v povprečju vozil 10 do 20 kmh hitreje (skozi ovinke) kot prej s tem da
je veliko boljši občutek za volanom kot prej, ko sem se stalno bal, kdaj bo kje odneslo...
in NE NISEM norc na cesti!! niker se ne peljem hitreje od 120kmh!!Ponavadi okoli 100kmh (ravnice in ovinki :P )
glede 407 pa sem ga vozil le po okoliških ulicah, tako da ne vem kako se obnaša v ovinkih!