Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

bizi10
Novinec

Kraj: Štajerska

Čip tuning Xsare 2.0 HDi

Napisal/-a bizi10 Sr mar 02, 2005 6:34 pm

Lep pozdrav,

Ker se tukaj malo bolj spoznate na tehnične zadeve kot jaz imam par vprašanj glede čipanja z 90 KM na 110 KM:

Torej imam Xsaro 2.0 HDi (izdelana nekje tretja četrtina leta 2004) Moč: 90 KM

Na Citroen Bilten forumu je sicer Čojko čipal Xsaro 110 KM na 131 KM (zelo zadovoljen z tuningom) ampak sem nekaj slišal da 90 KM in 110 KM različici nista enaki (intercooler, spremenljiva geometrija lopatic). Ne vem tudi ali je bilo tako samo pri prvih verzijah in imajo novejše 90 KM Xsare to kako drugače rešeno.

Zanima me torej ali je glede na (baje) drugačno zasnovno 90 KM Xsare 2.0 HDi smiseln tuning na 110 KM glede na spodnje postavke:

Kaj (mislim) bi pridobil:
- S tuningom predvidevam da bi dobil boljše pospeške (me like that), višja končna mi bolj malo pomeni ker ne bom teral mašine, obenem pa bi mi naj poraba pri recimo hitrostih od 130 do 150 km/h (veliko se vozim po avtocestah) nekoliko padla (cca. 0.3-0.6L) kar bi mi tudi prav prišlo.

Negativni učinki (predvidevam):
- Predvidevam da 90 KM različica ni toliko primerna za tuning kot 110 KM verzija zato se bojim hitrejše obrabe nekaterih delov motorja in jermenov. Prav tako pa glede na to da se trenutno za mano ne kadi nebi naredil tuninga če bi to pomenilo bistveno zvišanje emisije izpušnih plinov.

Za tip tuninga se ogrevam za Tuning Box, ki se mi zdi še najbolj primeren glede na zakonodajo in rentabilnost (lahko nekoč tudi prodaš ali uporabiš v drugem avtu mogoče).

Zdaj sem se razpisal jaz zdaj se dajte pa še vi. :D

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Sr mar 02, 2005 9:23 pm

novejsi modeli (konec '02, zacetek '03 dalje) so tudi 90km ze meli hladilnik in turbino s spremenljivo geometrijo lopatic, v cem konkretno pa je bila razlika med 90 in 110, pa nisem cisto sigurn
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
Caterham
Stalni uporabnik

Kraj: Doma

Napisal/-a Caterham Sr mar 02, 2005 9:29 pm

Pejt na www.car-invent.com pa bos dobu use informacije.... Drgac majo pa RAPID module
k so suprca. Sam sem imel priloznost probat modul tuning in potem tudi chip tuning. In tele RAPID moduli res dobr opravljajo svoje delo. Pa se v 10 minutah jih loh dol das....dobis pa 25% vec moci, navora....Torej med 110 in 115 KM....

LP
No need to be big to go fast......

Uporabniški avatar
mamomu
Nov uporabnik

Napisal/-a mamomu Če mar 03, 2005 7:17 am

Ali pa http://www.bmtrade-si.com kjer ti z tem boxom moč poskoči na 115KM in 260Nm.
Za več info. pa na zasebno!

Uporabniški avatar
bridgestone
Novinec

Napisal/-a bridgestone Če mar 03, 2005 10:58 pm

kar se tiče razlik med mašinami 90/110 so razlike pri intercoolerju in turbini.

čipanje:
kar se tiče čipanja se ti poraba ne bo znižala (sigurno ne pri tako visokih hitrostih 150km/h, ker so tam obrati že kar visoki), obraba mašine bo ista in servisni intervali tudi, obraba se bo povečala samo če ga boš tiščal v visoke obrate, kar se pa zakonodaje tiče pa za to področje pri nas sploh ni urejena tako da me zanima kaj bi ti rad da ti pol tut v homologacijo vpišejo da maš močnje mašino :D in boš mel še višjo registracijo, svetujem pa ti da tuning opravoš pri RSR, ker sam ne bi dajal rapidovih ali katerih drugih modulov, ker ti nikoli ne delujejo optimalno prav zaradi preklopov med enim in drugim režimom, pa tudi ko menjaš avto moraš seveda menjat tut program v modulu kar pa je spet strošek.

Uporabniški avatar
ga-ma
Novinec

Napisal/-a ga-ma Če mar 03, 2005 11:38 pm

Sam uporabljam Rapid modul na Meganu II 1.9dCi Razlika je res ocitna in se noro pozna. poraba ni veliko vecja. Krivulja navora pa na celem obmocju vecja. (pride graf z valjev v naslednjih dneh).
Ni pa res da preprogramiranje modula za drug avto stane! jaz sem imel omenjenji modul ze v 3 avtih in za vse so mi brezplacno preprogramirali v Car inventu.
Je pa super ker v 10 min snames ven in ti velja garancija in vse.

PBox
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a PBox Sr mar 16, 2005 1:17 pm

Bridgestone! Bi vseeno malo pokomentiral. O katerih "preklapljanjih med režimi" pa govoriš? Naj bi modul preklapljal med "normalnim" in "tuning" režimom? Kako pa to dela?

Lp

Uporabniški avatar
mamomu
Nov uporabnik

Napisal/-a mamomu Če mar 17, 2005 2:57 pm

Oh ja, kakšne ljudje sekajo. Ali box DELA ali pa NE DELA. Tu zmes ni preklapljanja.

Uporabniški avatar
Caterham
Stalni uporabnik

Kraj: Doma

Napisal/-a Caterham Če mar 17, 2005 3:03 pm

PBox je napisal/-a:Bridgestone! Bi vseeno malo pokomentiral. O katerih "preklapljanjih med režimi" pa govoriš? Naj bi modul preklapljal med "normalnim" in "tuning" režimom? Kako pa to dela?

Lp

Hm...tudi mene zanima kako naj bi to delovalo...... :?:
No need to be big to go fast......

Uporabniški avatar
krofl
Novinec

Kraj: Zasavje

Napisal/-a krofl Če mar 17, 2005 3:03 pm

jz bi tud še nekaj malega dodal. Poraba se ne poveča pri vseh motorjih, ampak pri večini zmanjša (od enaki vožnji seveda)

Izkušnje so me + presenetile in sicer na matorju 3.0 (Bmw) d. poraba padla za liter...
SlikaSlika
Bmw 530d and Renault 5 Five

gasilec
Nov uporabnik

Kraj: Zagorje o/S

Napisal/-a gasilec Če mar 24, 2005 1:25 am

No pa de ne bom odpiral nove teme bom kar tukaj vprašal. Ali ima Xsara HDi letnik 99 turbino? Eni pravijo, da ima drugi da ne :roll:
CLIO RS

Uporabniški avatar
krt206
Uporabnik

Kraj: Kjer sem

Napisal/-a krt206 Če mar 24, 2005 6:36 am

gasilec je napisal/-a:No pa de ne bom odpiral nove teme bom kar tukaj vprašal. Ali ima Xsara HDi letnik 99 turbino? Eni pravijo, da ima drugi da ne :roll:

Ja seveda, da ma
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov